Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi van, ha nem viszem el a 2...

Mi van, ha nem viszem el a 2 éves státuszvizsgálatra a gyerekem?

Figyelt kérdés
Tudom,furán hangzik.A következő a bajom:nem túl rugalmas az időpontosztás,mindig alvásidőre kapom!Nem engednek változtatni rajta!A közeli városban van a tanácsadó,de a védőnőnk itt helyben megcsinálja a méréseket.Két éves korban semmilyen oltás nincs,ráadásul a dokinénink nem túl lelkes-fajta.Tehát buszozzak a gyerekkel be a városba alvásidőben(egész napunk elcseszve)azért,hogy meghallgassa ,kb.1 percig ránézzen a gyerekre.Semmi kedvem!Mi van,ha nem megyek el?

2012. júl. 26. 14:41
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Úgy tudom ez kötelező. Olyannyira, hogy egy gyereket fel sem akartak venni iskolába, mert nem volt meg a státuszos papírja (igaz az 5 éves hiányzott neki, de úgy tudom az összesnek meg kell lenni). Ők elmentek a vizsgálatra, csak azt a papírt hagyta el, amit ott adtak. Végül felvették a gyereket, mert a dokinál megvolt a másolat. De ha a 2 évest kihagyjátok, azt már 6 évesen nem tudják bepótolni. Sőt valahol ovis beiratkozáshoz is kérik.
2012. júl. 26. 14:46
 2/23 anonim ***** válasza:
52%
Úristen, mekkora tragédia, hogy az éves 365 napból egy egész napod el lesz cseszve...
2012. júl. 26. 14:56
 3/23 anonim ***** válasza:
77%
Én is úgy tudom,hogy kötelező.De igazán ki lehet bírni évente 1x.2gyerekes+31hkm
2012. júl. 26. 14:58
 4/23 anonim ***** válasza:
77%
kötelező. Fel is jelenthetnek a gyámhatóságnál, és azt komoly. Kibírja, hogy aznap nem alszik vagy alszik a buszon.
2012. júl. 26. 14:59
 5/23 anonim ***** válasza:
3. vagyok.És azért nem 1 perc mire kitölti a kérdőívet.Nekünk(4 éves a kisebbik)-pláne hogy most már hallás,és látásvizsgálat is van,meg vérnyomást mér,súlyt,magasságot,ráadásul a kicsitől is kérdezget-kb. 15-20 perc.
2012. júl. 26. 15:00
 6/23 anonim ***** válasza:
Nálunk 2 évesen még kapnak oltást. Ezt az egy napot bírjátok ki, más is kibírja.
2012. júl. 26. 15:03
 7/23 anonim ***** válasza:

Fél óra?! Nekünk kb 5perc alatt lerendezte a védőnő,az orvos meg meg sem nézte. Magasságot súlyt mért kitöltötte a papírt oszt visz lát. Minden jó.

Én sem szívesen vittem a gyereket,mert a védőnőnk 1forintot nem ér,de elvittem mert kötelező!

Szerencsére nekünk nem kell utazgatni.

2012. júl. 26. 15:07
 8/23 anonim ***** válasza:

Orvoshoz én sem vittem el külön, nem sokkal előtte voltunk a bárányhimlő oltásért, megbeszéltük, ráadásul már mindenórás voltam a öcsivel.

Viszont a védőnőhöz bevittem, megmérte a súlyát, magasságát, feltette a szokásos kérdéseket, kitöltötte az adatlapot aztán viszlát.

2012. júl. 26. 15:11
 9/23 anonim ***** válasza:
Sajnos a legtöbb helyen ez csak egy formalitás, semmi értelme, mert nálunk se vizsgálnak semmit, sőt a papírt előre kitöltik, egy aláírás és mehetünk is. El kell menni, mert kötelező, egy napot tényleg ki lehet bírni!!!
2012. júl. 26. 15:15
 10/23 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy ez kicsiknél hogy van. De én 7 évig nem voltam orvosnál még akkor sem ha meg voltam fázva. Aztán 1 hónap alatt bepótoltam azt a 7 évet amikor tüdőgyuszit kaptam. Anyámmal aláírattak valami papírt (nem tudom mi volt az) de nem történt semmi. Mondjuk a mi orvosunk nagyon jó orvos.
2012. júl. 26. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!