Ti hogy csináljátok ezt "este nincs több innivaló"témát?
Fiam hetek óta szobatiszta (nappalra 1 éve, éjjelre pár hete) de egyszerűen nem lehet leszokatatni az éjszakai ivászatról...soha nem volt ilyen éjszaka tejezős vagy teázós..gondolom most már a nyár és azmiatt is hogy vacsira esetleg fűszeresebbet eszik mint kicsinek...fél 6 kor van vacsi iszik de fürdés után és este is még legalább 2x szó szerint vinnyog hogy szomjas-....este 10 felé még kihozom álmába pisilni de reggelre csak bepisil (NÉHA)
Nagyon zavaró, előtte nem csinálok ügyet belőle, de ha nem inna éjjel nem pisilne be
Alapjában véve éjjel is full szobatiszta Het 1x vagy 2hetente 1x van ilyen hogy reggel szól hogy bepisilt
Ha éjjel nem adok inni, hiába mondom neki hogy már ittál és nincs több, meg be fogsz pisilni, nekiáll hisztizni, sírni :( mindig is követezetes vltam, ha adok is inni neki akkor pár kortyot csak, de ez így nem oké :(
Déli alvás előtt sem itatom agyon, ott soha nincs is baj
Majd megtanúlja hogy vissza kell tartani, vagy ha nem bírja, ki kell menni pisilni!
Lányom is kel éjjel 1-2 alkalommal hogy szomjas, 2dl simán megiszik, sőt mèg vacsi után is tele issza magát, és mègsem pisil be.
Barátnőm minden éjjel 2x keltette a fiát pisilni 4,5 éves koráig, mert lusta volt a gyerek éjjel kimenni pisilni.
Annyit iszik éjszaka, amennyit akar. Tegnap este pl. pisilt, utána ivott két fél pohár tejet, nyolckor elaludt (éjfél körül felébredt, mert izzadt volt, de visszaaludt rögtön). Reggel 5-kor felkelt tejet inni, adtam, amennyit kért, aztán mellékesen szólt, hogy pisilni kell, megpisiltettem. Utána megint ivott, aztán visszaaltattam, 8-ig aludt. Aztán felkelés után kis idővel megint szólt, hogy pisilni kell.
Pár hete nincs rajta pelus. Én is próbáltam, hogy este nem adok neki inni, de fura módon az tuti bepisilést eredményez. Ezt olvastam is egy gyereknevelési könyvben (Benjamin Spock).
A lepedője nem vízáteresztő, este odakészítek csere-lepedőt, csereruhát. Ha pisi van, akkor egy perc alatt rendbe teszem, és alszik tovább. Eddig kétszer volt rá szükség. Amíg megtanulja, hogy alvás előtt legalább fél-1 órán belül pisiljen, meg éjszaka is szóljon, ha van pisi, addig óhatatlanul előfordulnak balesetek. Felesleges álmában pisiltetni, meg bosszankodni a bepisilésen. Ne görcsölj ezen, mert az csak ront a helyzeten.
Szia!
Az én gyerekem még csak pociban van, de elmondom az én sztorimat. Amikor 3-4 éves voltam még mindig előfordult, hogy bepisiltem. Anyuék nem tudtak vele mit kezdeni és nem is nagyon engedték, hogy a nagyinál vagy keresztanyumnál aludjak. De aztán elmentek egyszer külföldre és én kersztanyumnál maradtam egy hétre. Ő szoktatott rá, hogy lefekvés előtt elmegyünk pisilni, ha pedig éjsazka felkelünk inni, akkor ugyanígy, lefekvés előtt elmegyünk pisilni. Soha az életben nem pisiltem be nála. Talán próbáld ki ezt a módszert, hátha segít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!