Kisfiam sokáig cicin aludt el, így nincs neki semmi, ami este alvásnál a "társa" lehetne?
Én úgy szoktattam le, hogy mikor már csak este szopott, egyik nap nem adtam neki, és onnan kezdve nem volt. 14 hós volt, én meg terhes a másodikkal. 4 napig kereste, utána nem. Neki sem volt sokáig alvókája, nem igényelte. Most már van, de a kicsinek sem volt sokáig.
Igazából az jó ha egyedül minden nélkül tud elaludni
:) Hát a leszoktatás elég vicces így utólag, de bevált. A Fiam nagy cicifüggö volt, és volt is jó sok próbálkozásom a leszoktatásra, de soha nem sikerült. Én az a fajta vagyok, aki nem hagyja, s nem is tudja sírni hagyni a gyerekekét. Szóval mikor már csak kétszer szopizott (délben és este) akkor vettem egy nagy levegőt és belevágtam. Ötlet saját, mert előtte már tényleg mindent kipróbáltam, amit itt-ott-amott ajánlottak.
Néztem az órát, mikor kezdtem el szoptatni a gyereket, és minden nap egy perccel kevesebb ideig szoptattam. 10 percnél kezdtem. Utána jött egy kis mese - ami ma már valahogy nem érdekli, csak napközben - és mindig boldogan elaludt. Aztán valahol úgy 3 percnél járhattam, mikor egyik este nem kérte. Ekkor elhatároztam, hogy nem kap többet. Másnap délben még kereste, de tereltem a figyelmét, aztán este már nem is kérte.
Lehet szerencsém volt, meg tudom, furcsa a módszer, de akkor ez tűnt jónak, és így utólag is jó volt a folyamatos csökkentés.
Remélem segítettem!
Akkor lehet elmegyünk vásárolni egyet! :D
Köszönöm a hozzászólásokat!
További szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!