Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam sokáig cicin aludt...

Kisfiam sokáig cicin aludt el, így nincs neki semmi, ami este alvásnál a "társa" lehetne?

Figyelt kérdés
Majd 20 hónapig szoptattam. Hogy vezessek be neki valamit, ami segít neki az elalvásban? Mióta nem szopik azóta nagyon nagy harc és hiszti és nyüsszögés az elalvás, és sokáig is tart.
2012. júl. 8. 13:49
 1/6 anonim ***** válasza:
szia! Nálunk a cicin elalvást felváltotta ugyanabban a fotelben ugyanabban a pózban puhacsőrös pohárból a tápszer majd a tej ivása,majd közös besötétítés,vmi háttérzaj kapcsolása és a kiságyban rongyikendő várja cumival,akik "veled alszanak h ne aludj egyedül,ők vigyáznak rád éjjel",mindig elmondom ugyanazt a 3alvással kapcsolatos mondatot és alszik,mostanában már ő mondja nekem h "szépá"lmokat miközben jövök kifelé.Nagy már a fiad,egy jól beharangozott alvótárskereső kaland keretében elvinném játékboltba hogy ő válassza ki kivel alszik ezentúl cici helyett.szerintem megértené!sok sikert!:)
2012. júl. 8. 15:09
 2/6 anonim ***** válasza:
engem az érdekelne hogyan szoktattad le a cicin elalvásról.
2012. júl. 8. 15:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktattam le, hogy mikor már csak este szopott, egyik nap nem adtam neki, és onnan kezdve nem volt. 14 hós volt, én meg terhes a másodikkal. 4 napig kereste, utána nem. Neki sem volt sokáig alvókája, nem igényelte. Most már van, de a kicsinek sem volt sokáig.

Igazából az jó ha egyedül minden nélkül tud elaludni

2012. júl. 8. 17:46
 4/6 anonim ***** válasza:
első vagyok,az enyém egyszerűen egyik napról a másikra nem aludt el a cicin,betettem a kiságyba és még ott is nyüzsgött,majd amikor elfáradt megölelte a rongyiját és aludt,szóval jött magától a dolog.Nem tudok praktikát rá sajnos.
2012. júl. 8. 21:57
 5/6 A kérdező kommentje:

:) Hát a leszoktatás elég vicces így utólag, de bevált. A Fiam nagy cicifüggö volt, és volt is jó sok próbálkozásom a leszoktatásra, de soha nem sikerült. Én az a fajta vagyok, aki nem hagyja, s nem is tudja sírni hagyni a gyerekekét. Szóval mikor már csak kétszer szopizott (délben és este) akkor vettem egy nagy levegőt és belevágtam. Ötlet saját, mert előtte már tényleg mindent kipróbáltam, amit itt-ott-amott ajánlottak.

Néztem az órát, mikor kezdtem el szoptatni a gyereket, és minden nap egy perccel kevesebb ideig szoptattam. 10 percnél kezdtem. Utána jött egy kis mese - ami ma már valahogy nem érdekli, csak napközben - és mindig boldogan elaludt. Aztán valahol úgy 3 percnél járhattam, mikor egyik este nem kérte. Ekkor elhatároztam, hogy nem kap többet. Másnap délben még kereste, de tereltem a figyelmét, aztán este már nem is kérte.

Lehet szerencsém volt, meg tudom, furcsa a módszer, de akkor ez tűnt jónak, és így utólag is jó volt a folyamatos csökkentés.

Remélem segítettem!

Akkor lehet elmegyünk vásárolni egyet! :D

Köszönöm a hozzászólásokat!

További szép estét!

2012. júl. 8. 22:59
 6/6 A kérdező kommentje:
A történetet még kiegészíteném annyival, hogy előtte már hónapokig úgy aludt el, hogy volt cici lefekvés után, de egy idő után elfordult - kb. 20-30 perc - ekkor én "elcsomagoltam" a cicit, s végül is anélkül aludt el, de mégsem, mert cicielrakás után 2 perccel mindig aludt.
2012. júl. 8. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!