Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Idegelt már fel úgy a gyermeke...

Idegelt már fel úgy a gyermeked, hogy azt gondoltad mindjárt kivágod az utcára?

Figyelt kérdés

Hogy kezeled le magadban a gyerkőc dührohamait, hisztiket?Volt hogy meglepődtél saját rekciódon is? Boltban, vendégségben jön rá mit csinálsz? Az okoskodó tanácsadókkal mit kezdesz?

Nem azon anyukák válaszát várom akinek soha nem volt hisztis és dührohamos a makulátlan gyermeke, hanem azokét akik tudják miről beszélek, miről szól a kérdés.

Köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 24. 20:48
 1/10 anonim ***** válasza:
perszehogy idegelt már ugy,söt napmint nap,de azért nem vágnám ki az utcára,csak néha ugy érzem ugy megrácigatnám öt,de persze nem teszem.2,5 éves,nagyon akaratos,hisztis,de okos kisfiú.max kiabálni szokok vele sajnos,mert ugy tudom levezetni a dühömet,de probálok higgadt maradni,csak nem mindig sikerül
2012. júl. 24. 21:18
 2/10 anonim ***** válasza:
Sedatif pc, csakis ez hat ha már kész vagyok. Míg nem hat, próbálok higgadtabb maradni.
2012. júl. 24. 21:24
 3/10 anonim ***** válasza:
...ami persze baromi nehéz, amikor már legszívesebben elfenekelném....De inkább nem foglalkozom addig vele, mert csak a kezem járna el....
2012. júl. 24. 21:25
 4/10 alaszka ***** válasza:
53%
Engem néha kiborítanak, de még főleg a nagyobb, aki most 4 és fél éves. Kb. 2 éves kora óta olyan szinten akaratos kislány, NEM NEVELETLEN, hanem erős akaratú, és ha valami nem úgy van ahogy ő elgondolja, akkor sokszor borul a bili. Mostmár azért kezelhetőbb, de voltak időszakok mikor rendesen meg voltunk ijedve, hogy a gyerekünk lehet hogy nem a normális kategória. Pl. 2 évesen ha közlekedtünk akkor hiába akartam megfogni a kezét, ő rángatta ki magát a kezemből, hogy ő egyedül megy, és kerültünk veszélyes helyzetekbe, az utcára féltem vele kimenni. Vagy pl. a boltos esetek, hogy hisztizett, toporzékolt, vagy ha nem értette meg, ha valami rá nézve veszélyes volt, és nem engedtük neki. Gyakran sírva feküdtem le aludni, azt hittem idegroncs leszek. Aztán jött a kistesó, a terhességem iszonyú stresszben telt emiatt, sokszor kiborultam, nem bírtam vele, na miután megszületett, akkor nagyon sokáig tartott míg megszokta a tesót, és átmenetileg még rosszabb lett a helyzet, tesó most 1 éves. Mostanra kezd javulni, kevesebb a hiszti, de még mindig ki tud hozni a sodromból. Hozzáteszem, hogy babakorában is sokat sírt, pedig normális család vagyunk, nincs veszekedés, normális értékrendünk van úgy gondolom, és mégsem kerültek el a nevelési problémák. Hát a boltban való hisztiket eleinte nagyon rosszul kezeltem, bevallom, mert sokszor csak megvettem neki valamit, csak hogy eltereljem, és hogy ne járasson le a bolt előtt. De mostanra már nem érdekel, ha elkezd hisztizni valamiért, hangosan megmondom neki, hogy nem ezt beszéltük meg és kész, és általában be is jön ez. Persze előtte megbeszélem vele mit kaphat, és mit nem. Alkalmazom már ezt vendégségbe menetel előtt is, megbeszélem vele, hogy milyen viselkedést várok el tőle, és ez mostanában bejön...Az okoskodóktól égnek áll a hajam, már szóltam be az utcán egy pasinak, aki nagyon okosnak képzelte magát, és adott valami tanácsot, mikor a gyerekem végigordította az utcát. Amikor nagyon ideges vagyok, előfordul, hogy kiabálok, és a fenekére is kapott már a lányom, de ezt mindig megelőzte nem egy felszólítás, hogy amit csinál, azt hagyja abba. De sokszor a szép szóra oda sem figyel.
2012. júl. 24. 21:28
 5/10 A kérdező kommentje:

Nálunk is minden rendben otthon, már kicsi kora óta sírós volt bármit csináltam.

Most is hogy írok, a szomszéd szobában visít és üvölt. Kiborult a bli, hogy az apja nem csinálta meg neki a tizedik fekvőtámaszt...:( Ilyen apróságokon. Nem mindegy a boltban milyen színű a kosár, de már oda sem nagyon viszem.

Most megy majd oviba. Attól félek haza fogják küldeni hogy nem tudnak vele mit csinálni....:(

2012. júl. 24. 21:35
 6/10 anonim ***** válasza:
Á, dehogy küldik haza:). Én azt figyelem meg, ha én nyugodt bírok maradni ő is sokkal nyugisabb. Én Schüssler sót szedek rá dupla dózisban . Már erre volt szükségem ő is teljesen meg változott amióta én nyugodt lettem, pedig előtte én is ezt éreztem amit írsz, állandóan nemet mondott mindenre, már sokszor sírtam, erőltetem a nyugalmat, de átlátott rajtam:), hogy ez csak erőltetés.
2012. júl. 24. 21:47
 7/10 anonim ***** válasza:
50%
18 hónapos a fiam. Tegnap beigértem neki hogy ha még egy játékot kidob az erkélyen kivágom utánna:) hát persze még a fél házat kidobta(földszinten lakunk..nagyon alacsony az erkély vigan ki lehet jutni egy zárt kert van alatt..na apa nem igégtett kirakta az erkélyen és a fiam vigan összeszedte a játékait..aztán meg még tetszett is neki.. ugyhogy nálam még a "kivágom a gyereket" se jött be! Magne b6..sok vitamin és amikor tudok megyekfutni meg szolizni:) engem ez a 2 nyugtatmeg... az okoskodokat leszoktam szerelni..egy egy vicces-ironikus beszolással..ha vkinél nem jön be akkor ráhagyom de ha épp rossz paszban találnak akkor meg jajjaz okoskodó bagázynak..fiam amugy kapott már egyszer egy nagyot a kezére meg egy nagy orditást..épp nemrég...nem is mesélem el az okát mert csak kiborulok megint!:)
2012. júl. 24. 21:49
 8/10 alaszka ***** válasza:
Az én lányom bölcsis is volt, ott kisangyal volt ám, de amikor értementünk, ott kezdődött a haddelhadd, nem akart öltözni, toporzékolt, ha nem vittünk neki valamit, kb. 40 perc volt minden nap a bölcsiből az autóig eljutás...Az oviban már jobb volt a helyzet, bár még kiscsoportban előfordult egy héten többször, hogy ütött vágott, akár ki ment érte, lehülyézett a folyosón, meg utállak, stb, szép szavakat mondott...De amíg mi meg nem érkeztünk, addig kisangyal volt, az óvónők is mindig dícsérik, és ők is meglepődtek, mikor látták, velünk hogy viselkedik. Szóval lehet hogy nálatok is ez lesz, hogy ott jó gyerek lesz, és csak téged tüntet majd ki ezzel a viselkedéssel.
2012. júl. 24. 22:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!2 és fél éves fiam a legkisebb,és hát persze hogy volt olyan!Pár hete kezdődött nálunk a hiszti időszak és én egy viszonylag nyugodt természet vagyok.Lányaim vannak akik akikkel ezt az időszakot valahogy sikerült jobban átvészelnünk.Ők nem hisztiztek ennyire.A fiam bármin képes felhergelni magát,és földhöz vágni magát ordítva.Például:

-Kérek inni!

-Jó azonnal!

-De most kérek!

-de nem abba a pohárba!

-De nem azt kérek!

-De mégis azt kérek!

Ezt eljátssza kicsit,

-Jó akkor nem kapsz,ha nem tudod eldönteni!

Kiöntöm

-De nem kérek inni!

leteszem

-De kérek!

És ez a cipőfelvételnél,az étkezéseknél(nem jövök enni)fürdésnél stb.Általában tudom kezelni,az apjában előbb felmegy a pumpa.Legtöbbször beviszem a szobába,és mondom neki ha abbahagyja majd jöjjön,addig nem tárgyalunk.Jön is.Egyszer volt hogy annyira túlhergelte magát hogy bementem,de le is nyugodott.Az a baj hogy éles hangon visít,ordít hozzá.Egyszer sajnos olyan szinten beleordított a fülembe hogy a szájára csaptam.Utána jó ideig nem visított,megjegyezte.Boltból hazahoznám,de még nem volt ilyen.Hát a dédi szokta mondani hogy meg kellene jól rakni(ő mint legidősebb tesó 5 testvérét nevelte fel az anyja halála után,mindig ezzel jön hogy azok nem viselkedtek így,a mai szülők túl megengedők)én nem szeretném verni a gyerekem.Az tény hogy nagyon nehéz,próbálok nyugodt lenni és ezt mutatni,gondolom a vége még odébb van.

2012. júl. 25. 08:10
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a védőnő mondta, h nem is vagy igazi anya, ha nem akartad még a falhoz kenni a gyereked:)

Párszor eszembe jutott, h de jó lenne, ha gumiból lenne, és visszapattanna a falról, gondoltam már arra is, h egyszerűen fogom magam, és elsétálok otthonról, őt pedig a kiságyban hagyom, addig sem hallom, h üvölt.

Volt, h felhívtam a férjem, h jöjjön haza, de MOST, mert félek, h agyonvágom a büdös kölköt...

Nálunk is erős akarat párosul hihetetlen kitartással, és makacssággal, volt már pár meccsünk az elmúlt majdnem 5 év alatt:)))

2012. júl. 25. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!