Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Honnan tudtad, hogy már nem...

Honnan tudtad, hogy már nem igényli a déli alvást gyermeked?

Figyelt kérdés

3,5 éves múlt, semmi gond nincs a déli alvással, CSAK reggel 7-8 között ébred, este pedig sokszor előfordul, hogy 10-11 között alszik el. Addig ott kell vele ülnöm az ágyán, 20 hetes kismama vagyok, s már nem bírom. (Délben 1 körül elalszik, s olyan 3-fél 4 körül ébred.)

Reggel és délben is próbálgatjuk ébreszteni, de semmi, simán alszik tovább, akkor is ha puszilgatom, simogatom, de akkor is, ha a feje felett beszélgetünk. Szóval lehetetlenség(nek tűnik) felébreszteni hamarabb.

Ha véletlenül kimarad a déli alvás (eddig kétszer fordult elő a nyáron), este 8 körül kezd fáradt lenni, 9-kor alszik. Igaz reggel ugyanúgy 8-kor kel.

Ti mit tennétek a helyünkben? Megtartanátok a déli alvást, s próbálgatnátok hamarabb ébreszteni, vagy elhagynátok azt.

2012. júl. 23. 07:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Én onnan tudtam, hogy az istennek sem lehetett elaltatni napközben. AZ enyém ekkor 2,5 éves volt. Egy órás kínlódás után aludt 10 percet, és utána nyűgösebb volt, mint előtte. Ezt játszottuk hónapokon át. Végül elhagytuk. 8 körül kelt reggel, és este 8-körül elaludt. Nekem ezzel nem volt bajom. Nyugodtabbak lettek a napok.
2012. júl. 23. 09:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Az én lányom is 3,5 éves, 2 hete nem alszik délben az oviban, és a hétvégén otthol is csak fél órát aludt. Pedig hétköznap reggel 6-kor kel és 9-kor alszik el. Amig aludt délben az oviban, este 10-kor aludt csak el.

Már nem is erőltetem.

2012. júl. 23. 13:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én 2,5 évesem sem hajlandó délután elaludni. Kivéve, ha épp autóban, buszon utazunk, mert akkor rögtön elalszik, akár délelőtt 10-kor is. Este viszont ő sem alszik el 10 előtt, akár alszik du. akár nem. Én már nem is próbálom hamarabb lefektetni. Kb 8-kor vacsorázunk, 9 körül fürdetem és tévézik még vagy fél órát. Aztán fogmosás, mese és 10 körül elalszik.

Én a helyedben nem csinálnék semmit, neked is jó az a déli alvás, nem? Addig te is pihenj le és akkor te is jobban bírod az estét. Felesleges hamarabb lefektetni, ha úgysem alszik el. Majd ha ovi lesz szerintem jobban kifárad és hamarabb elalszik. Legalábbis én ebben reménykedem.

2012. júl. 23. 15:16
 4/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Igazából tényleg jó, hogy délben még alszik (persze pihenésről részemről szó sincs, olyankor dolgozom), csak az estéket nem bírom. Reggel kellene valahogy hamarabb felkelteni, s este ha már 10-kor aludna, én lennék a legboldogabb. Egyszerűen 5 percem nincs magamra és a páromra, a lakást is csak reggel tudom összeszedni, s utálok arra ébredni, hogy teli a mosogató. Ráadásul, ha 11-kor alszik el, előfordul, hogy én sem tudok 7 előtt felkelni, s olyankor kész gyötrelem a reggel.

Az ovi nálunk nem befolyásol semmit sem, maximum ott hagyják nem aludni délben, de itthon akkor is 10-ig kukorékol, reggel meg alig tudom felkelteni.

2012. júl. 24. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!