Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi történt vele? Miért ordít...

Mi történt vele? Miért ordít ennyire hajmosás közben?

Figyelt kérdés

Eddig semmi gond nem volt. Utolsó Két hajmosásunk viszont olyan ordításba fulladt,hogy tegnap madjnem be is hányt a lányom.

21 hónapos lesz. Hosszú haja van, eddig engedte,hogy leöntsük kis edénykével neki, zuhanyzott is, ő maga engedte a fejére a vizet. A nagy kerti medencében is csapkodta a vizet, laig látott, lebukkott néha avíz alá, szórakozott :):)

De most nem tudom mi történhetett,hogy enniyre sír. mert nem hiszti, potyognak a könnyei szegénykémnek

2012. júl. 24. 14:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy most utálta meg. Előfordul. Én azt utáltam kicsiként, ha az arcomba folyik a víz. A megoldás az, hogy egy összehajtott, kellően nagy, jó nedvszívó törölközőt adsz neki, hogy szorítsa az arcára - így nem folyik oda a víz. Szerintem a legtöbb esetben ez a probléma, úgyhogy akkor is érdemes megpróbálni, ha nem tudod vele tisztázni, mi a pontos gond.

Persze más is lehet, pl. valamikor a szemébe/szájába folyt és csípte/keserű volt, azóta utálja. Esetleg új sampon van, ami csíp/büdös stb.

2012. júl. 24. 14:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Az en kisfiam baba kora ota uszik. Nyitott szemmel lemegy a vizala es nagyon szereti. Sokkal tovabb birja mint en. Hajmosasnal megis orditott ugyhogy szerintem nincs osszefugges a ketto kozott. En sem ertettem, hogy miert. Aztan valamelyik nap vettem egy ilyen gumi samponozo sapkat (bocsi, nem tudom a magyar nevet mert Angliaban elunk es itt "shampoo shiled" a neve). Ezt rahuzom a homlokara jo szorsan (puha gumibol van nem hagy nyomot szepen railleszkedik de a vizet nem engedi at). Igy nem megy a szemebe es nem ordit. De ha ezt nem hasznalom akkor megy a siras nallunk is.

[link]

2012. júl. 24. 15:12
 3/3 anonim ***** válasza:
A nagyobbik lányom (6 lesz nemsokára) nagyon sokáig ordított hajmosás közben, ezért sokáig rövid volt szőke hajacskája. Aztán idegesített, hogy olyan kisfiús a feje, nőtt a haja, de amikor mostuk ordított. Egy nap mentünk az üzletben (4 éves lehetett) amikor ránézett egy törpikés samponra (epres Schauma) és azt mondta, hogy vegyük meg, azzal mossuk a haját és nem fog sírni. Azóta nem is sír, megérti, hogy meg kell mosni. A kicsi lány másfél éves, még nem kommunikál érthetően, így nem tudja elmondani mit akar, de mindig adunk neki egy törülközőt, hogy törölje a szemét, ha baj van, ennek ellenére is sokszor ordít. Neki Johnson's babyvel mossuk a pihe hajacskáját, írja is rajta, hogy No more tears, tehát biztosan nem csípi a szemét, csak simán utálja ha a víz az arcára, szemébe fröcsköl. Majd rájön, hogy nem is olyan rossz a hajmosás. Meg kell érjen rá. :)
2012. júl. 30. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!