2 évesem megtanult egy káromkodást! Ilyenkor mi a jobb módszer?
2 éves lányom tisztán,érthetően beszél nagyon régóta.És hát bevallom töredelmesen,néha még az én számon is kiszalad,de az apjáén meg sokszor az a bizonyos "ba.d meg":(((
Nah az én okos gyerkőcöm persze megtanulta és ma pl.egész nap hajtotta is...az apjával meg csak nézünk egymásra,hogy most mit tegyünk.Szerintetek megszidni jobb érte,vagy figyelmen kívül hagyni és hátha elfelejti?(persze megbeszéltük a párommal,hogy mostmár nagyon figyelünk erre,és csak "macskarugjameg,kutyamindenit" lesz ezután....)
Figyelmen kívül hagyni! Akkor lehet elfelejti, és látja nem bosszant téged, nem fogja hajtogatni.
Nekem ez vált be.
Papi elküldött minket kenyérért a boltba. Elmentünk, haza felé elkezdett esni az eső.
Na hazaértünk, gyerek szalad be, mondja:
Papi Papi nézd, azt a kurv@ esik az eső!
Mi is csak néztünk.
Na nem szóltunk érte, még párszor mondta ha valami történt, papi hirtelen fékezett, Papi azt a Kurv@ lassabban papi.
Azóta nem mondja. Bezzeg barátnőm fia! Nagyon sokat tud, és ha valami nem sikerül, káromkodik mint egy kocsis, az anyja meg veszekszik vele érte, de akkor annál jobban mondja a gyerek !
2,5 éves lányom is eltanulta a kamasz testvérétől a b@sszus-t. Először rászóltunk, de csak mondogatta, mintha csakazértis csinálta volna. Ráadásul mindig jó helyen használta, gondolom sejti, hogy mikor mondjuk.
Talán már egy hete nem mondta, viszont a tesója sem volt itthon. Nem tudom, hogy véletlen egybeesés e, vagy leszokott róla.
Izgulok, mert szeptembertől megy bölcsibe, és nem szeretném ha mondjuk azzal nyitna: B@sszus, de sz@r itt!
Az én számon is kiszalad ez-az, igyekszem visszafogni magam, de engem nem utánoz. A tesója az isten a szemében, talán emiatt ismétli az ő szavait!
Én inkább nem hallom meg, nem reagálom le.
Viszont van nekem egy kedves testvérem, akinek nagyon tetszik, hogy a lányom k..va anyázza a hangyákat.
Ja, és a legszebb, hogy a Drágám mindenkinek azt mondja, hogy a Mama tanította erre. :-D Holott szegénynek köze sincs a dologhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!