Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesem megtanult egy káromko...

2 évesem megtanult egy káromkodást! Ilyenkor mi a jobb módszer?

Figyelt kérdés

2 éves lányom tisztán,érthetően beszél nagyon régóta.És hát bevallom töredelmesen,néha még az én számon is kiszalad,de az apjáén meg sokszor az a bizonyos "ba.d meg":(((

Nah az én okos gyerkőcöm persze megtanulta és ma pl.egész nap hajtotta is...az apjával meg csak nézünk egymásra,hogy most mit tegyünk.Szerintetek megszidni jobb érte,vagy figyelmen kívül hagyni és hátha elfelejti?(persze megbeszéltük a párommal,hogy mostmár nagyon figyelünk erre,és csak "macskarugjameg,kutyamindenit" lesz ezután....)

2012. júl. 23. 21:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Minnél jobban szeretnéd hogy ne mondja, annál jobban fogja. Eleinte rá lehet szólni, de inkább rá kell hagyni. Ez is vagy bejön, vagy nem. Lányom a "hülyegyerek" szót használja szivesen. Nem bírom leszoktatni róla.
2012. júl. 23. 21:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne figyeljetek oda, ha reagáltok rá, akkor eléri a célját. Ha nem foglalkoztok vele, hamar elhagyja.
2012. júl. 23. 21:13
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Figyelmen kívül hagyni! Akkor lehet elfelejti, és látja nem bosszant téged, nem fogja hajtogatni.

Nekem ez vált be.

Papi elküldött minket kenyérért a boltba. Elmentünk, haza felé elkezdett esni az eső.

Na hazaértünk, gyerek szalad be, mondja:

Papi Papi nézd, azt a kurv@ esik az eső!

Mi is csak néztünk.

Na nem szóltunk érte, még párszor mondta ha valami történt, papi hirtelen fékezett, Papi azt a Kurv@ lassabban papi.

Azóta nem mondja. Bezzeg barátnőm fia! Nagyon sokat tud, és ha valami nem sikerül, káromkodik mint egy kocsis, az anyja meg veszekszik vele érte, de akkor annál jobban mondja a gyerek !

2012. júl. 23. 21:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
én kijavítom valami másra mikor ezt mondja... tehát mondjuk mikor mondja h baz.meg akkor azt mondom neki, hogy nem baz.meg hanem piszmog. vagy valami hasonló szót. a lényeg hogy ne csúnya szó legyen, és utána azt fogja hajtani :) nekem bevált mikor a húgom tanulta el tőlem :) 17/L
2012. júl. 23. 21:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Megszidni semmiképp nem szidnám meg érte, főleg ha az apukája is sűrűn használja. Ne figyeljetek oda, rá. Ha továbbra is hajtogatja akkor magyarázzátok el neki hogy ez egy nagyon csúnya szó, és hogy kislányok, kisfiúk nem használhatják. És tényleg ti is figyeljetek oda. Egyébként mi is tudatosan készülünk erre, mert hát mi is előfordul hogy káromkodunk egyet. Már sokkal jobb a helyzet, de még nem tökéletes, viszont már nincs sok időnk mert a fiam a héten tölti be a 15 hót.
2012. júl. 23. 21:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

2,5 éves lányom is eltanulta a kamasz testvérétől a b@sszus-t. Először rászóltunk, de csak mondogatta, mintha csakazértis csinálta volna. Ráadásul mindig jó helyen használta, gondolom sejti, hogy mikor mondjuk.

Talán már egy hete nem mondta, viszont a tesója sem volt itthon. Nem tudom, hogy véletlen egybeesés e, vagy leszokott róla.

Izgulok, mert szeptembertől megy bölcsibe, és nem szeretném ha mondjuk azzal nyitna: B@sszus, de sz@r itt!

Az én számon is kiszalad ez-az, igyekszem visszafogni magam, de engem nem utánoz. A tesója az isten a szemében, talán emiatt ismétli az ő szavait!

2012. júl. 23. 21:23
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is volt ilyen. Mondtam neki hogy rosszul hallotta, azt úgy kell mondani, hogy a kutya fáját. Elfogadta, azt mondja.
2012. júl. 23. 21:43
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Majd mond cifrábbakat is :D
2012. júl. 23. 21:58
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább nem hallom meg, nem reagálom le.

Viszont van nekem egy kedves testvérem, akinek nagyon tetszik, hogy a lányom k..va anyázza a hangyákat.

Ja, és a legszebb, hogy a Drágám mindenkinek azt mondja, hogy a Mama tanította erre. :-D Holott szegénynek köze sincs a dologhoz.

2012. júl. 23. 22:53
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! akkor megpróbáljuk figyelmen kívül hagyni......remélem hamar elmarad,mert ég a fejem rendesen:(((
2012. júl. 24. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!