Mennyi idős koruktól nem altattátok gyermekeitek? Mikortól kell maguktól már elaludni, és nem anya "őrségében"?
Az én fiaim is önállóan alszanak (a nagy 4 éves lesz augusztusban, a pici 4 hónapos lesz 1 hét múlva).
Viszont, ha a nagy fiúval elmegyünk valahova (pl nagyszülőkhöz), akkor nem akar aludni, csak úgy, ha össze bújunk. Néha itthon is össze bújok vele. Nekem olyan jól esik, és van, hogy 10 percre el is alszom vele.
Te hogy altatod?
Na, az apa lehet, hogy zavaró tényező.
Az én férjem sokat dolgozik, nagyon keveset van itthon. Van, hogy napokig, hetekig nincs is itthon. Ha itthon van, akkor nagyon rossz a nagy fiam. Nem is rossznak mondanám, hanem huncut, csíntalan, szófogadatlan. Ha nincs itthon az apa, akkor nagyon kezelhető.
A másik lehetőség, hogy nincsenek eléggé kifáradva. Legalább is az én fiammal akkor fordul elő ilyen. De ilyenkor nem elég az, hogy na jó, holnap elmegyünk játszótérre, megy sétálunk egy hatalmasat, hanem legalább két nap kell, hogy lefáradjon. De utána napokig megint jól tud aludni.
Nálunk még az is be szokott jönni (altatásnak), hogy azt mondom Neki, hogy gyorsan aludjon el, mert akkor hamarabb fel tud kelni és megyünk pl. a játszótérre (vagy amit nagyon szeret).
11-es voltam
nem mondtam h tökéletes vagyok.
nálunk is volt szaladgálás amikor sima ágyba raktuk őket,ráadásul közös szobába. hagytuk kicsit szaladgálni őket,aztán mondtuk h villany le,menjenek az ágyba. mese,puszi,ki. kimásztak,visszamentünk. ez így ment 1-2 hétig,egyre kevesebbszer akartak kimászni. elmúlt az újdonság varázsa. ma már nem jönnek ki,és nem is zsaladgálnak,fürdés után mennek az ágyba.
nem megsérteni akartalak,de sok anyuka elköveti azt a hibát,h folyton ringatja,cicizteti a gyereket,vele alszik,mellébújik stb. és a gyerek megszokja. mert anyukának ez az igénye. nem a gyereké,neki az az érdeke h önálló legyen. a probléma akkor jön amikor már anyukának fárasztó lesz és akkor kapkod h na most h csináljam vissza.
ezek szerint te nem ilyen vagy. ami jó. következetes legyél,és határozott. ne keveredj vele vitába,előbb utóbb megérti h nincs apelláta,ha aludni kell,aludni is fog. lesz cirkusz,meg sírás. ha mosolygós vagy de határozott,ha nem érzed h jaj de rossza nya vagyok h hagyom sírni,ha az van benned h ez mindenki érdeke,ős is meg fogja ezt érteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!