Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsi - hathavi bankszámlakiv...

Bölcsi - hathavi bankszámlakivonat?

Figyelt kérdés

A térítési díj megállapításához a kisfiam bölcsödéje hathavi bankszámlakivonatot kér mind a férjem, mind az én részemről. Nem egészen értem, hogy konkrétan miért is várható el ilyen jellegű anyagi kitárulkozás, nem mintha lenne mit takargatni, de azért mégis elég nagy belátást ad az életünkbe. Ha a lényeg a jövedelem igazolása lenne, akkor miért nem elég a munkáltatótól származó jövedelem-igazolás, illetre részemről a MÁK-tól igazolás a GYES folyósításáról?

Írnátok arról, hogy máshol hogy van ez? Teljesen jogszerű a kérés?

2012. júl. 20. 21:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Az vagyok akitől a vagyonnyilatkozatot kérték.

Nálunk iszonyú nehéz a bölcsibe való bejutás, végül is azt hiszem azért vették fel a legkisebb lányom, mert az egyik testvére súlyosan fogyatékos. (Ez is elszomorító, hogy ezzel jutok "előnyhöz" másokkal szemben.)

Elmondták, hogy azért kérdeznek ki ilyen alaposan, nagyszülőkről, mindenről, autóról, hogy a legkisebb esélye se legyen olyannak bejutni, akinél mondjuk van olyan nagyszülő aki tudna vigyázni a gyerekre, ne adj isten még autója is van, hogy elfuvarozhassa máshová a gyereket. Ha már van tulajdonodban bármi, akkor gazdag vagy, és nincs szükséged állami bölcsire.

Én leírtam, hogy igen, valóban van házunk, de most kb. a banké az egész a hitelek miatt.

Igen, van autónk, ezzel szállítom a fogyatékos testvért más városba a suliba, a férjemet kirúgták, pénzünk nincs, én gyesen vagyok. Majd ha bölcsis lesz a gyerek, visszamegyek dolgozni, már ha visszavesznek.

Ennyi elég volt, hogy felvegyék, de hogy kutakodjanak a zsebemben? Azt már nem fogom engedni!

2012. júl. 20. 22:55
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
mindenképpen szólj a jegyzőnek, ilyet nem lehet csinálni
2012. júl. 20. 22:55
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
hát, ezen behaltam. én filctollal kihúzgálnám a rájuk nem tartozó részeket. és ha emelt díjat határoznának meg akkor megszellőztetném a dolgot!
2012. júl. 20. 23:16
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha kérnek ilyet kitöltöm, ház a banké még sacc 18 évig, az autó a másik banké még x évig... én gyesen vok, a férjem kettőnk helyett dolgozik, és épphogy kijövünk. Nagyszülők jól keresnek, van kocsijuk, papíron itt de amúgy külföldön élnek... ehhez vajon mi közük? Most jót nevetek magamban, pedig felháborító hogy így megy. Az emelt összegű napidíjért márt magán bölcsibe, családi napiba is vihetnéd. Vicc az egész.
2012. júl. 20. 23:19
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
*már (nem márt)
2012. júl. 20. 23:20
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindenárom ragaszkodnak a bankszámlakivonathoz, fesd le a többi részt, csak a bevételek látszódjanak.
2012. júl. 21. 10:31
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, linkeket, tippeket!

Utána fogok járni a dolognak.

2012. júl. 21. 10:40
 18/19 Disi ***** válasza:
Kedves 11-es hozzászóló! Sajnálom hogy ilyen helyzetben vagytok :((( De az egyik cikkben azt írják, hogy aki fogyatékos gyermeket nevel, attól nem is kérhetnek gondozási díjat. Akkor mi alapján faggattak benneteket a vagyoni helyzetetekről? Csak érdekel. Basszus, nem is gondoltam hogy ennyire tisztában kell lenni a jogszabályokkal, különben így kiforgatják az ember életét. Hát ezek után én is kíváncsi leszek nálunk mi a helyzet (az elsők között voltunk, ahol azonnal bevezették :((( )
2012. júl. 21. 21:27
 19/19 anonim ***** válasza:

Kedves Disi, a 11-es vagyok.

Ezeket az információkat nem a gondozási díj megállapításához kérték, hanem eleve a bölcsődébe való felvételhez. Kötelezően kitöltendő nyomtatvány volt még áprilisban.

Az, hogy lesz e gondozási díj és mennyi, még szóba sem került, kaptam egy határozatot az önkormányzattól,hogy kislányom felvételt nyert szeptembertől a bölcsibe és ennyi. Majd augusztus végén lesz az első szülői értekezlet, gondolom ott fognak kitérni ezekre, de köszönöm, nem tudtam, hogy tőlünk nem kérhetnek gondozási díjat!

2012. júl. 21. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!