Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsi - hathavi bankszámlakiv...

Bölcsi - hathavi bankszámlakivonat?

Figyelt kérdés

A térítési díj megállapításához a kisfiam bölcsödéje hathavi bankszámlakivonatot kér mind a férjem, mind az én részemről. Nem egészen értem, hogy konkrétan miért is várható el ilyen jellegű anyagi kitárulkozás, nem mintha lenne mit takargatni, de azért mégis elég nagy belátást ad az életünkbe. Ha a lényeg a jövedelem igazolása lenne, akkor miért nem elég a munkáltatótól származó jövedelem-igazolás, illetre részemről a MÁK-tól igazolás a GYES folyósításáról?

Írnátok arról, hogy máshol hogy van ez? Teljesen jogszerű a kérés?

2012. júl. 20. 21:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem, én is kiakadnék. Főleg nekünk bankszámlán megjelenik havi + 60ezer ft mint "bevétel", de az nem a mienk, csak apósom a férjem számláján keresztül rendezi a hitelét mert külföldön dolgozik. Ezt simán értelmezhetnék úgy hogy annyival többet keres a férjem.
2012. júl. 20. 21:57
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

nem kérdeztél vissza hogy nem elég e a munkáltatói?

ahhoz mi közük van h mennyi pénz van a szamlaitokon.sztem ez pofátlanság.

2012. júl. 20. 22:01
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, érdemben nem tudok válaszolni, de most megdöbbentem azon amit írtál!

Lányomat felvették szeptembertől bölcsődébe, egyenlőre ilyen jellegű kérés nem történt, viszont a beiratkozáshoz olyan vagyonnyilatkozatot kellett "volna" kitölteni amilyet még az adóhatóság sem merne kérni.

Természetesen a jogtalannak talált kérdéseket egyszerűen kihúzgáltam, és lám csodát, ennek ellenére valahogy bejutott a lányom.

Pl. milyen autónk van, mikor vettük mennyiért, most mennyi az értéke, mi a rendszáma. Van e földünk, házunk, ingatlanunk, mennyi a nagyszülők fizetése/nyugdíja, nekik van e autójuk, stb.

Ami manapság megy ilyen téren, az vérlázító!!!

Kedves kérdező! A gondozási díjhoz kérték, vagy az "ebéd"pénz megállapításához!

Én lehet, hogy azt mondanám, hogy sajnos maradiak vagyunk és nincs bankszámlánk! Ellenőrizzék le ha tudják! Mégis, mit képzelnek magukról. Szó sem lehetne, hogy belenézzenek illetéktelenek fél éves pénzmozgásomba, ez banki titok!!!

2012. júl. 20. 22:02
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk csak a férjemnek van számlája, nekem postán jön a gyes, családi... De szerintem semmi közük hozzá. Aki meg a nagyszülők jövedelmét, és egyéb vagyont írta, hát nem is tudom tuti nem töltenék ki ilyet. Ez miért fontos??
2012. júl. 20. 22:06
 5/19 A kérdező kommentje:

Na jó, akkor nem csak én gondolom túlzásnak.

Az az igazság, hogy mindez az ismerkedési délelőttön hangzott el, gyerkőc velem volt, mellette nem sok lehetőség van beszélgetni. Megkérdeztem, hogy nem elég-e a munkáltató+MÁK igazolás, a válasz nem volt. Illetve közölték, ha valaki nem akarja benyújtani a kivonatokat, fizethet egy emelt összeget, itt konkrétan 2000 ft/nap 3 kaja, és akkor nem kérdeznek semmit.

A szülőin rámegyek a témára, de addig is érdekelt, hogy csak nekem szúrja a szememet ez az egész.

2012. júl. 20. 22:07
 6/19 A kérdező kommentje:
3 kaja helyett + kaja
2012. júl. 20. 22:07
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezt jelenteni kell az önkormányzatnál!
2012. júl. 20. 22:39
 8/19 Disi ***** válasza:
100%
Hát ez nagyon durva. Utána kérdezek én is, bár nálunk csak jövőre lesz téma, de már a munkáltatói igazolás is eléggé szúrja a szemem. Arról nem beszélve, hogy nem is mondjuk egy vezetőnek kell leadni, hanem összszedik a gondozók... Aztán meg azt nézik, hogy miből élünk... A jövedelmen kívül, ha már annyira számít az égegyadta világon semmi közük a többihez. Főleg hogy banktitok és max a hivatali szervek kérhetnek ki adatot róla. Azért egy bölcsi nem az.
2012. júl. 20. 22:44
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Itt azt írják, hogy a maximális gondozási díj 1000 FT naponta.

[link]

Szerintem is szólj a jegyzőnek.

2012. júl. 20. 22:46
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt is csak jövedelemnyilatkozatról van szó, és anélkül max 1000 Ft/nap.

2012. júl. 20. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!