Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom 2 éves, és a főétkez...

PMBA kérdése:

Kislányom 2 éves, és a főétkezése 3 féle bébiételből áll, még mindig. Mi a véleményetek? Ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg velem!

Figyelt kérdés
Ezen kívül eszik mindenféle péksüteményt, kenyeret stb, és ami a fogára való édesség (keksz, turórudi, stb. ). Semmit nem hajlandó megkóstolni, amit mi eszünk az 1 éves kora óta nem érdekli, és visításban tör ki, ha megkérdezzük, hogy kér-e belőle. A védőnő azt mondja, hogy szenvedjünk tovább, majd megkóstolja. Vagy majd az oviban a "banda szellem" segít ezen.

2012. júl. 16. 14:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
90%

Az a baj, hogy halálra kényeszteted azt a kis porontyot! :) Két évesen nem eszik mást, csak péksüteményt, kenyeret és amia fogára való édesség (keksz, túrórudi, stb). Elolvastad? Mert te írtad! Mit szólnál, ha más gyerek anyukája így panaszkodna neked? Te mit mondanál neki? Azt, hogy ez nem egészséges, és át kéne szoktatni más kajára. Jó, de hogyan? Hát úgy, hogy nem adsz neki lehetőséget arra, hogy azt egyen amit akar. Nehogy már a gyerek diktáljon! Már két évesen eléggé fejlett fizikailag olyan ételek elfogyasztására, amit rágni kell: főtt zöldség, húsok, főzelék, leves, stb.

Reggeli: szokásos kenyé/péksüti, onnantól kezdve SEMMI max tea és víz. Még cukros innivalót sem ihat, semmi ivólé vagy joghurt. Ebéd: kérsz? Neeeeeeem! Jó, akkor nem kapsz, nézed, ahogy mi eszünk. Gyerek bömböl. Ez van, ki kell bírni. Uzsonnáig tea, víz. Uzsira mondjuk főzelék, lehetőleg valami édesebb, mondjuk borsófőzelék. Tedd elé, ne kérdezz semmit, hogy kér-e vagy sem és várd ki a végét. Addigra lesz már olyan éhes, hogy belepiszmogjon. Ugye tud egyedül kanalazni? Vagy eteted még? Sebaj, ha eteted, akkor úgy is lehet. Kanálnyi, neeeeeeeem. Jó, akkor elteszem, és apa megeszi. Szipogás, na jó, tátja a száját. És SIKEEEER! Ennyi.

Ha meg uzsira se kér, akkor vacsinál újra próbálkozni.

Lesz egy pár hisztis napod, és szét fog durranni a fejed, mire megeszi az első borsófőzelékét, vagy megkostolja az első szilárd ételt, de megéri, hidd el!

Csak keményen!!! :)

2012. júl. 16. 18:41
 12/14 anonim ***** válasza:
Kedves Médea13 van gyereked?
2012. júl. 17. 05:25
 13/14 anonim ***** válasza:

Van.

A pocakomban. :)

De bébiszitter voltam 8 évig, szóval van tapasztalatom. Pesze nyilván más gyerekével máshogy bán az ember, mint a sajátjával, de néha keménynek kell lenni, a saját érdekükben. Miért? :)

2012. júl. 17. 05:57
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát igaza van az előttem szólónak. Nagyon elkényeztetted a gyermeked! Persze most 2 évesen már eszesebb,most már nagyon nehéz lesz, már 1 évvel ezelőtt kellett volna a szilárd ételt bevezetni, 1 évig ráhagytad a dolgot! Én is elkövettem hasonló hibát, a pohárból való ivással kapcsolatban. Az én lányom is 2 éves és elutasítja teljesen a poharat.
2012. júl. 17. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!