Mivel lehetne pótolni a hust a bébiételből? Esetleg szojával?
Fél éves a kislányom én szeretném neki csinálni a bébi ételét mivel potolhatom a hust benne.
Valami szója készítménnyel?valaki valami jó ötlet?
Ne pótold semmivel, a kisgyerekeknek szükségük van a húsra, kell a vas, a fehérjék miatt!!!
A gyerekkori vegetarianizmus elég vitatott dolog, az orvosok és dietetikusok 99% százaléka nagyon ellenzi. Én úgy tudom, hogy a szója ételeket 6 éves kor alatt nem ajánlatos adni.
Vedd csak meg szépen a szín húst a gyerekednek, kezdetnek csirke, pulyka, aztán hal, sertés, marha, stb. 9-10 hónaposan már lehet májat is adni időnként.
Szóját semmiképpen ne adj egy ilyen kicsi babának.
Én sem vettem az elején bébiételt, mindent én főztem neki. Nem nagy kunszt, mert ilyenkor még turmixolni kell.
Tényleg, miért nem akarsz húst adni neki?
Az a baj, hogy a kisbabának nem tudod mivel pótolni a húsban található aminosavakat vasat stb...ha már nagyobb akkor ki lehet váltani növényekkel DE NEM SZÓJÁVAL!!!! A szója olyan mértékű és pláne olyan fajtájának divatfogyasztása, mint ami manapság a nyugati országokban elterjedt kifejezetten veszélyes, mérgező. A napi nem génkezelt szója bevitel egészséges mértéke maximum egy kávéskanálnyi. De így is jobb egy-egy napot kihagyni. Amúgy kérdezz meg egy dietetikust, ő tud maradéktalan választ adni erre.
Amennyit én konyítok hozzá: amikor már adsz neki pékárut vagy lisztet akkor adhatsz neki szejtánt,
minden a szervezet fehérjeépítéséhez szükséges aminosav megtalálható:kelbimbó, a sárgarépa, a kukorica, a karfiol, az uborka, a tök, a krumpli, a zöldborsó, az összes dióféle, a szezám- és napraforgómag, valamint a paradicsom fehérjéiben.Csak ugye ezeket nem eszi még egy baba megfelelő mennyiségben vagy még nem is eheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!