Nem akar bilire ülni? WC szűkítő jobban beválhat?
Talán, de pl az én (igaz még nincs 2 éves csak 22 hónapos) lányom egyikre se akar ráülni. A nővére miatt van bili és wc szűkítő is, de ha megkérdezem, hogy szeretne-e wc-be bilibe pisilni csak egy nagy nem a válasz, ha esetleg megpróbálom rátenni akkor meg ellenkezik. Így nem is nagyon próbálkozunk vele. A nagylányom is 2.5 évesen lett szobatiszta egyik napról a másikra (nem nyáron, hanem tavasszal). Talán még nem elég érettek rá...vagy passz.
De ettől még bejöhet a szűkítő, esetleg annyit ki tudsz próbálni, hogy megnézed wc-re szívesen ráülne-e, ha igen akkor jöhet :)
Sajnos lehet,hogy tényleg nem értett rá,mert kint amikor bugyit adok rá,kérdezgetem,hogy kell e neki pisilni és mindig azt mondja,hogy NEM!Aztán lép kettőt bepisil,lenéz,és mintha semmi nem történt volna,megy tovább:(((
Pedig olyan jó lenne,mert extra érzékeny a bőre és a meleg miatt tiszta ekcéma és kiütés a pelus tépőzárja alatt:((((
Nem beszélve arról,hogy gazdaságosabb is lenne :S
Lehet, hogy 2 évesen kissé korai még.
Amúgy egy próbát tehetsz, de én egyiket sem erőltetném. A lányom két és fél évesen megmondta, hogy neki kényelmes a pelus, nem fog leszokni... aztán 3 éves korára persze leszokott. De úgy, hogy az egyik nap volt rajta még pelus, aztán meg azt mondta, hogy soha többet nem akar.
Hát én is így vagyok :) Reménykedek aztán látom, hogy egyelőre feleslegesen. Viszont ettől függetlenül a szabadban nem adok rá pelust, bár nem érzékeny a bőre de ebben a melegben még neki is tiszta kiütés tud lenni a pelus alatt.
Lehet, hogy nálatok kialakul a szobatisztaság a nyáron azért ne keseredj el. Ez a dolog szerintem, ha megérik rá a gyerek nagyon gyorsan jön...de van akinél csak később. Ettől nem lesz az a gyerek sem kevesebb (max az anyuka egy kicsit szegényebb :D) mint ahogy az a gyerek sem okosabb, ügyesebb aki 1.5-2 évesen már szobatiszta. Csak máshogy fejlődik.
Abból lehet baj (családban volt ilyen) ha az anyuka nem tudja ezt elfogadni és állandóan erőszakkal erőlteti a dolgot :(
Szerintem hagyd egy ideig, ha nem akarja.
Az enyém sem akarta, a szűkítőt még kevésbé, hiába próbálkoztunk.
Aztán kakilni egy idő után csak bilibe akart.
Októberben lesz 3 éves, 1 hónapja vettük le a pelust, egyik napról a másikra lett szobatiszta, 3 nap múlva már éjszakára is. (Wc-be pisil, kakil, szűkítővel.)
Lehet, hogy 1-2 hónap múlva nálatok is nagyobb lesz az érdeklődés.
Ne erőltesd, és ne kérdezgesd, ha megérik rá, magától fog menni.
Jó ötlet a "kisvécé", mert az olyan, mint a felnőtteké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!