Fiús anyukák, a helyemben mennyire vennétek fel a gyerekorvos megjegyzéseit?
Több alkalommal volt már úgy, hogy valami miatt el kellett mennünk a gyerekorvoshoz, és nem találok jobb szót, "beszólt" nekem.
1. A kisfiamnak befelé forduló mellkasa van. Nem túlságosan, de a bölcsiben az orvos jelezte, hogy figyeljünk oda rá. Amikor legközelebb a gyermekorvosunknál jártunk, megkérdeztem, hogy milyen idős korban, és pontosan mit tudok tenni ezzel a dologgal. A válasz: "Szeretni kell Petikét, ennyi az egész." - Hát basszus, ez egyrészt hogy jön ide, másrészt szerintem azzal nem oldódik meg a dolog, harmadrészt úgy nézek én ki, mint aki nem szereti a gyerekét?!
2. Régebben egyszer halványkék farmer és kék kockás ing volt a gyereken. Erre megszólal a doki: "Jaj nekem de nagyon kékbe vagy öltöztetve! Ez a kedvenc színed?" A fiam még nem válaszolt az ilyen kérdésekre, kicsi volt még, így én mondtam, hogy nem tudom, én szeretem a kéket. Erre ő azt mondta, hogy azt kellene tudni, hogy a gyerek mit vesz fel szívesen, nem bekékíteni... Én nem gondolom úgy, hogy egy másfél éves gyereknek kellene a boltban ruhát választani magának.
3. Legutóbb ismét megjegyzést tett a ruhájára, mert kék volt, és amikor a kisfiam elmondta, hogy ő is szokott doktorosat játszani otthon. A doki mondta, hogy jaj, de jó, megvizsgálod a babákat? A kisfiam pedig válaszolt, hogy neki nincsen babája. Olyan arcot vágott az orvos, mintha azt mondta volna a gyerek, hogy három napja nem kapott kaját. Végül azt mondta, hogy pedig kellene, hogy legyen.
Nem tiltom a gyerekemnek a lányos játékokat. A játszóházban is sokszor tologatja a babakocsit, de még sose mondta, hogy szeretne akár babát, akár más "lányos" játékot. Mit akar az orvos ezekkel a megjegyzésekkel? Másoknak is szokott ilyeneket mondani a védőnő vagy a gyerekorvos?
keress azonnal egy másik orvost.
semmi köze. azok az idök elmúltak, hogy az orvosok mindenhatóak voltak. van sok rossz közöttük. csak gondolj a téves kezelésekre.
ez egy rossz orvos és szerintem egy rossz ember is.
Szerintem meg semmi nincs ebbe.
Nem rossz indulatú egyáltalán, nem kell felvenni, nem azt mondta, hogy rosszul neveled, vagy ilyesmi.
Barátkozni próbál a fiaddal, csak nem jól sül el szerinted.
A ruhájára sem tette rossz indulattal a megjegyzést.
A mellkasos fura, de szólj vissza, kérdezz vissza, ezt hogy gondolja.
Ha amúgy mint orvossal meg vagy elégedve, nincs semmi gond ezzel.
A mi dokinknak is fura a stílusa, de én kedvelem ettől, jó szakember.:)
én ha valamivel nem lennék megelégedve elvenném máshova.de ez az én véleményem,és az mindegy mivel nem vagyok megelégedve.
szerintem ahhoz hogy a gyermeked jó ellátást kapjon valamilyen módon neked is egy hullámhosszon kell lenni az orvossal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!