4 éves fiú EGYETLEN egy féle gyümölcsöt se eszik meg? Mond erre a gyerekorvos vagy védőnő valamit akinél így van?
11 éves keresztfiam ilyen, a mai napig nem eszik meg egy gyümölcsöt sem, de zöldségek közül sem sokat.
Voltak vele többször vérvételen, és a vérképe tökéletes.
Úgyhogy érdekes, de vannak ilyen gyerekek.
A doki mit mondott rá? A szokásost: a gyerek tudja mire van szüksége...
Szóval itt sem született megoldás. A gyerek pogácsákon, tésztákon, és leveseken él - amikben nem látszódik a gyümi vagy zöldség! Érdekes, de amúgy tök egészséges gyerek, csak vékony. De nem kórosan.
Olyan furcsa ez az averzió, tehát nem az hogy megpróbálná egyáltalán hogy szereti e már hanem meg se kísérli, így nem is fog rájönni hogy nahát nem is olyan rossz...
Több étellel voltunk így hogy nem akarta megpróbálni aztán végül látta pl.hogy az apja eszi és akkor csak evett egy falatot. Rájött hogy nem is rossz és azóta szívesen fogyasztja (pl. ropi, pogácsa stb.)
Amúgy sem jó evő és vékony alkatú igen. Főzelékeket viszont szívesen eszik pl.
Remény sincs rá hogy egyszercsak megszereti?
Remény mindig van, de hogy mikortól fog több mindent enni, ki tudja.
Én pl. bár gyümölcsöket ettem, de főzelékeket 24 éves koromig nem voltam hajlandó enni. Aztán -hogy miért- mégis megettem. :) Azóta is szeretem őket. Mondjuk anyukám sokszor akadt ki miattam, azóta is többször elmondja, hogy milyen rossz evő voltam, és ez neki milyen rossz volt. Én elhiszem, de eskü nem tudom miért csináltam. :)
Én csak a banánt és a salátákat eszem meg nyersen, ezeket is csak mióta terhes lettem, és szültem. Kiskoromban csak a borsót, nyersen, most már nem szeretem. Sőt a gyümölcsleveket, szörpöket sem iszom/ittam. Nem szeretem. Számomra nem jó az ízük.
Élek, nem vagyok gyakran beteg, és egészséges kislányt hoztam a világra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!