3éves kislányom nem hajlandó hónapok ota normális ételt venni a szájához csak a kakaó chips udito. SOS?
Teljes mértékben igazad van!Köszönöm a válaszokat a sajtos chips is megtette a hatását szivesen megeszi persze csak 4 dbot kapott belole az sem vol nagy és megsem a zacskos szemét!:)
probálom szinesebbé tenni az étkezéseket hogy valoban kedvet kapjon hozzá
Az én kisfiam is azonnal rákattan(na) ezekre a dolgokra, így nagyon kell figyelnem.
A chipset azonnal kiiktatnám, de kiskapuk és alkudozások nélkül. Nagylány már, mutass neki csúnya fogsorokat, keress a gugliban, hátha ez meggyőzi, ha mégsem, akkor marad a "te vagy az erősebb" módszer, egyszerűen ne adj, de sose engedj!
Kakaó már nehezebb, csökkentsd a tejben a kakaótartalmat szépen fokozatosan és mond meg, hogy csak naponta egyszer van. Üdítőt szintén fokozatosan higítanám. a 4 évesemnek épp a minap fájdult meg a hasa (tök más miatt, kaja után trambulinozott) és nagyon szenvedett, azt mondtam, hogy ez azért van, mert délután megivott egy teljes 3 decis kubut. Azóta csak vizet hajlandó inni. Gonosz vagyok :)
Ha éhes lesz, tényleg enni fog, de ha nasival és innivalóval emelkedett a vércukra, akkor sosem lesz éhes. Persze nem spenótot kell elétenni, mert az enyém ilyenkor inkább elájul az éhségtól, semhogy egyen, hanem próbálkozz tésztával, az szokták szeretni! Először sajtos, aztán túrós-tejfölös, utána már megy a paradicsommal, majd brokkolival stb, szokja a normális ízeket is. Csinálj neki rizst rántott husival, az is tuti befutó álatlában, ha azt megeszik akkor cifrázhatott kis párolt répakarikákkal.
Nekünk még bejött, hogy bevonom a főzésbe, felvágok, répát, brokkolt, karfiot, vagy mehet bele bármilyen zöldség, ő teszi bele a fazékba, kis kancsóval önti rá a vizet, együtt fűszerezzük, megfőzöm, a harmadát összeturmixolom tejszínnel, visszaöntöm megforralom és kész is. Zöldséget így könnyebben beléjük lehet juttatni.
Szoktunk együtt muffint sütni, kevés cukorral, fele liszt-felezabpehely, mindent ő tesz bele, keveri, belereszelünk almát, cukkinit és pici tortabevonós csokit beletörünk, nagyon szereti!
Az én kisfiam iszonyat válogatós, nagyon rafkosnak kell lenni sajnos :)
Jó móka szokott lenni, hogy kenyeret pirítok, hosszú csíkokra vágom és kefírbe mártogatva megeszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!