Miért nem sarazhatnak a gyerekek?
Tudom, mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy akarja, nekem tényleg mindegy, csak nálunk állandó konfliktus van abból a játszón, hogy több anyuka (köztük én is) megengedi a gyerekének, hogy a sárral játsszon, meg vizet hordjon a kis vödrében a homokozóba, más anyukák meg nem. Mivel a szigorúbb anyukák gyerekei is szeretnének vizezni meg sarazni, állandóan megy velük a kiabálás meg a büntibe ültetés, és ez mindenkinek elég kínos.
Te miért nem engeded meg a gyerekednek, hogy a vízzel és a sárral játsszon? Neked engedték gyerekkorodban?
Az semmi, nálunk olyan anyuka is van a játszón, aki homokozni nem engedi a gyerekét...
Néha nálunk is megy a sarazás, de inkább azért nem jellemző, mert nincs kút/víz a játszótéren :( így macerás a hazamenetel, hisz nem mehetsz le a játszótérre 10 liter vízzel, hogy játék is legyen vele + utána kézmosás (sáros kézzel bajos lenne hazajönni...)
Van egy másik játszótér, ahova néha megyünk, ott viszont simán sarazunk, mert van kút is.
Én megengedem. Levetkőztetem bugyira őket, és indulhat a móka. Hazafelé tök sárosan, egyszál bugyiban, szandálban baktatunk a fél lakótelepen át, a 7. emeletre. Néha elég furán néznek ránk, de pont lesz.rom. Ha már nincs arra pénzem, hogy családi házam udvarán/tó/tengerparton csinálhassa, akkor legalább így had élje már ki magát.
Legtöbbször a miért nem re a válaszok ezek:
-valahogy haza is kell vigyelek,
- koszos leszel,
- csak mert.
Nem engedem, és nekem sem engedték.
Igazából ez olyan dolog, mint hogy feleslegesnek tartok "trancsírtotát" rendelni az egyéves szülinapra (az a divattorta, amit azért rendel az anyuka, hogy a gyerek milyen viccesen széttapossa meg szétkenhesse), vagy ha esik, nem adok azonnal a lábára gumicsizmát hogy lemenjünk pocsolyába ugrálni.
Mindenki máshogy nevel, én ezeket nem engedem, de a fiamnak eszébe sem jutott eddig. Ha a nagyobbaktól látja, megkérem hogy ő ne csinálja, és ezzel le van tudva. Nekem nem tudom engedték-e volna anyukámék, mert állítólag nekem sem jutott eszembe sárral játszani.
Sok anyuka azt gondolja, attól lesz szuper ha olyan laza hogy majd szétesik és a gyerek hadd koszoljon, mert mikor máskor, sok anyuka meg azt, hogy akkor, ha nem engedi hogy a gyerek koszoljon mert az júj piszkos. Mindkét tábor valahol érthető, a fontos hogy addig vagy jó ember, amíg nem szólod meg a másik édesanyát a saját döntése miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!