Elmondjam kislányomnak az igazságot?
Mi ugyanígy voltunk. Nem tudod addig kivenni az oviból? Mi első körben 3,5 évesen kezdtük az ovit a naggyal. A kicsi akkor volt 9 hónapos. A nagy utálta. Sírt, bepisilt, éjjel felriadt, stb. Mindenki hülyének nézett de kivettem. Aztán úgy alakult hogy visszahívtak dolgozni. 4 éves volt a nagy mikor kezdtem, 17 hónapos a kicsi. A 4. szülinapja előtt pár nappal ment újra oviba a nagy. Előtte beszélgettünk az oviról, és sokat mentünk játszóra. Féltem de semmi gond nem volt. Minden gond nélkül beszokott. Addigra megért az ovira, és az sem zavarta hogy a kicsi a nagyihoz megy, pedig ő is szeretett ottlenni.
Én most ugyanezt tenném.
Nem tudná a mama őt is vállalni? Legalább egy-két hónapra...
A másik: nincs lehetőség másik oviba vagy másik csoportba vinni? Ha egy gyerek ennyi idő alatt nem szokik be szépen, akkor ott valami gond van az intézménnyel vagy a nevelőkkel.
Nyilván egyszerűbb és célravezetőbb lenne hazudni, de én sem tartom jó megoldásnak.
Nem tudom most mi van az ovikötelességgel, ha nem kéne vinni, vidd őt is a mamához Vagy vidd a kicsit is bölcsibe, jót tesz neki is a közösség és a hozzé értő foglalkozás.
Mint írtam hazudni nem szeretnék!
A maminak bőven elég egy gyerek, nemhogy kettő. Bár nagyon jól tartja magát, de mégiscsak 61 éves. Ráadásul ennyire nem szeretném kihasználni. Egyenlőre várok őszig, akkor újból elkezdjük az ovit, aztán majd meglátjuk mi lesz. Hátha ő is megérik az ovira! kopp-kopp-kopp
Utolsó!
És szerinted mit fog szólni a nagy ha a tesó, anya vagy a nagyi elszólja az igazságot? Ritka hülye egy tanács volt amit adtál.
Utolsó válaszolónak: Fogd vissza magad! Mindenkinek megvan a saját véleménye, de nem biztos, hogy az a jó!
Köszönöm a válaszokat! Még van hátra 1,5 hónap az oviig, és 5 a munkába állásig! Hátha kedvez nekem a sors, és megszereti hirtelen az ovit! Kopp-kopp-kopp Ha nem, akkor remélem helyesen döntök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!