Mit tegyek, hogy a 2.5 éves fiam ne reggel fél 6-kor keljen?
Később fektesd le,az enyémnél bevált.
este még én is szoktam tévét nézni, amíg nézem addig ő is fenn van, mikor kikapcsolom a tévét akkor tudja hogy tentélni kell.
Nem akarlak elkeseríteni, de ha ilyen "fajta", mindegy mikor kelted fel délután vagy mikor fekszik.
Az enyém is korán kelő, mindenféle variációt kipróbáltunk már vele. Sőt, ő még éjjel sem alszik jól egy kellemetlen betegség miatt, így gondolnánk, hogy mikor alhatna, alszik.
Mi elfogadtuk, hogy ő pacsirta típus, csak rossz, mert mi meg a férjemmel inkább bagoly típusúak vagyunk.
Sötét van a szobájában,nem arra kel fel,hogy világos van.A hogy kinyitja a szemeit:Anyaaaaa,anyaaaaa!
Aztán kér kakaót,aztán mese,mese...!És kezdődik a nap!
Szóval akkor nyugodtan hagyjam aludni 3-ig,ez így marad...?!
az én fiam már 5 éves de még mindig 5 és fél 6 között kel!!
és semmivel nem tudom megváltoztatni.
próbáltam később lerakni de az lett az eredménye,hogy még korábban kelt........
ivott ilyen meg olyan teát.....
átraktuk az ágyát......
semmi.....
kevés az alvásigénye sajnos. mikor kisebb volt (csecsemő) akkor is alig aludt, napközben például 3x20 percet!!!
soha nem 19-et és soha nem 21-et, csakis 20-at!! olyan pontos volt,mint az atomóra.
éjjel óránként volt fenn. én meg egy zombi voltam!!
mostmár annyi,hogy nem kel fel éjjel de a nap nálunk is hajnalban indul. nincs egy hétvége, sem egy ünnep amit kis lustizással tölthetnénk.....hajnalok hajnalán indul a műszak.
sajnálom,hogy nem tudok ötletet adni.
Első vagyok!
Nálunk volt ilyen időszak, avval értem el vele hogy tovább aludjon, hogyha korán kelt nem szóltam hozzá úgy csináltam mintha aludtam volna, és kb.30 percig ugrált az ágyon és magyarázott, majd elfáradt és aludt tovább.
Csak a saját tapasztalatomat tudom tanácsként adni.:)
Az én fiam (két éves) is akkor kel. Én megmondom őszintén, nagyon örülök neki, így nyáron kiváltképp, ő is kakaózik reggel, én kávézom, elolvasom közben az e-mailjeimet, ő eljátszik szépen, aztán így elég korán hozzálátok a házimunkához is. Ennek eredményeképpen ma délelőtt 10 óta hol netezek, hol olvasok, hol mesét nézünk, 4 után meg kimegyünk a strandra. :-) Ha korán kelek, minden házimunka korán el van végezve, ebben a hőségben semmi dolgom, csak a gyerekekkel törődöm - a nagylányom (4 éves) egyébként fél hét körül kel, a pici lány (2 és fél hetes) pedig amikor megéhezik. :-)
A nagylányom nem alszik délután kétéves kora óta (ha leteszem, akkor este 11 előtt nincs alvás, azt meg nem szeretem), a fiam fél egytől alszik nagyjából háromig, a pici még eszik-alszik, vele nincs gond. Este viszont fél kilenckor alszik minden poronty, így marad időnk egymásra is a férjemmel - tökéletes napirend. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!