Két és fél éves ikreim gyakran köhögnek. Mi okozhatja? Az ősszel kezdtük a bölcsit, azóta tart. Előtte sosem voltak betegek.
Figyelt kérdés
Az orvos azt mondta összefügg a koraszülöttséggel is meg a közösség és ne aggódjak. 29 hétre születtek. Nem használ semmilyen megelőző terápia. kb két tetente menetrendszerűen megbetegszenek.2012. júl. 5. 08:23
1/10 anonim válasza:
Mit értesz megelőző terápián? Sós vízzel működtethető hidegpárásító?
2/10 A kérdező kommentje:
Ehinácia kúra, bronchwaxom kúra, béres csepp, multikid.
Már mindent kipróbáltunk.
2012. júl. 5. 10:09
3/10 anonim válasza:
Mi is igy voltunk. Kisfiam 211 februarban kezdte a bolcsit es 2011 oktoberig folyamatosan kohogott. Mar 2-3 hetente vittem orvoshoz. Meghallgattak es mondtak, hogy higyjem el tiszta a tudeje, nem tudnak ra semmit adni. Neha osszeszed a kozossegbe egy gyenge virust amit az immunrendszerenek kell legyozni. 8 honap kellett neki, hogy megerosodjon az imunrendszere es oktober ota egyszer volt beteg (baranyhimlo) es oktober ota nem hallottam kohogni. Igaza volt a dokinak pedig alig akartam elhinni, hogy tenleg nincs mit tenni. Viszont ha laz is tarsul a kohogeshez akkor mindenkeppen nezesd meg dokival mert az gyuladast is jelenthet es lehet lerakodik neki valami a melkasara es ilynkor jo az antibiotikum. Bakterialis fertozes eseten is jo. De ezt eszre fogod venni. A sima kohogessel tenleg nem igen tudnak mit tenni. Persze vannak hazi praktikak, kohoges csillapito stb. de az imunrendszer dolga sajnos. Nem egyszeru idoszak.
4/10 anonim válasza:
Nálunk a köhögést a tehéntej okozta. Egyébként negatív lett a tesztje, tehát nem tejérzékeny, de a vizsgálat után is mondták, hogy sokszor negatív a teszt a gyereknek mégsem jó a tej. A gyerekorvos tanácsára (próba -képpen) elhagytuk a tejet, és láss csodát a köhögés megszűnt. Zabtejet iszik, valamint minden összetevőt el kell olvasnom még egy zacskó chipsen is, hogy az összetevők között ne legyen vaj, tejszín, tejfehérje. 2 hete ballagáson voltunk, és evett a fiam tejes krémmel készített süteményt és kb. 2 óra múlva már köhögött, de másnap reggel már nem volt semmi baja, tehát tuti a tejtől volt. Tejfölt, joghurtot, trappista sajtot, túrót ehet, persze módjával. Ami tilos az a vaj (helyette Liga margarint használok)
5/10 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Nekünk amikor köhög(ött) legtöbbet az inhaláló segít (fül-orr gégész írta fel receptre (így 4000 ft-ba került), ezt salvus vízzel használtuk.
6/10 A kérdező kommentje:
Az inhalálót nem írják fel nekünk, mert az orvos szerint ez nem gyakori (csak szerintem!), valamint nem voltunk még kórházban és nem fulladnak. Pedig és is szerettem volna. A tejet viszont én is kipróbálom, de gyanítom nem az a baj mert mindig vírus áll a háttérben.
2012. júl. 5. 11:24
7/10 anonim válasza:
Akkor vegyél hidegpárásítót, amibe lehet Salvus vizet tenni:)
8/10 A kérdező kommentje:
Milyen időközönként kell használni a hidegpárásítót?
2012. júl. 6. 09:16
9/10 anonim válasza:
Attól függ mennyi a páratartalom a szobájukba.
De este lefekvés után nyugodtan mehet 2-3 órát.
10/10 A kérdező kommentje:
Van páratartalom mérőm. Mennyinek kellene lenni?
A tesóm azt mondta (gyógyszerész), hogy hagyni kellene a szervezetet hogy maga dolgozzon. Túl sok gyógyszert kaptak mostanában.
2012. júl. 9. 09:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!