Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Leírnád a véleményedet?

Leírnád a véleményedet?

Figyelt kérdés

Van 2 kisgyerek, mind a kettő 21 hónapos, tehát majdnem 2 éves már!

A kisfiú már "nagyfiús" leesésgátlós ágyban alszik, külön szobában, pici asztalnál, kis széken ülve eszik a tesóval. Próbál egyedül enni, csőrös pohárból iszik.

Próbálják minél több önállóságra nevelni.

Nem követik minden lépést, hagyják "érvényesülni"

Itt 2 gyerek van. A tesója egy évvel nagyobb, tehát 3 éves.

A másik kisgyerek babaágyban alszik a szülők szobájában, etetőszékben ül minden etetésnél, vagy mennek utána a falatokkal.

Egyedül még soha nem evett! Kanál nem volt a kezében, mostanában az egyik nagymama adott a kezébe, de a szülők meg voltak rémülve, hogy ÚRISTEN maszatos lesz!

Cumisüvegből iszik.

A szülők felváltva követik minden lépését (szó szerint)

Mennek szorosan utána a lakásban, vagy ahol ép vannak, mondván nehogy baja legyen

Mint írtam, egyidősek, majdnem 2 évesek már!

Mi a véleményetek,melyik jobb, egészségesebb?

A túlzott önállóságra nevelés vagy a túlzott féltés, óvás?

Kérdés, hogy az első kisgyerek tényleg nagyon "nagyfiúsan" van nevelve? Sokat "kérnek-várnak el tőle vagy azért egy majd' két évesnek ezeket már így kellene tanulgatnia, megszoknia?

Ti, hogyan csináltátok, csináljátok?

2012. júl. 5. 05:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Jól sejtem, hogy tied a "nagyfiú"? :)

Azért az ember a második gyerekével általában már sokkal lazább, sokkal több mindent enged meg. Lehet, hogy ezért nem szerencsés összehasonlítani egy egykét és egy másod (vagy többedik) szülöttet.

Egyébként a második gyereket valóban túlféltik a leírás alapján, de majd ha oviba kerül a gyerkőc, hamar eltanulja a "csínyeket" a többiektől :)

A nagyfiú meg szerintem nem "túl nagyfiús". Átlagos inkább. Csak arra kell azért figyelni, hogy nehogy átessenek vele a ló túloldalára, egy gyereket igaz hogy nem kell agyonbabusgatni, de azért az sem jó, ha túl sok önállóságot kap túl korán, és a koránál jóval öregebbként van kezelve.

2012. júl. 5. 05:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Minden ember más. Vannak aggódó és kevésbé aggódó szülők. Ráadásul az egyik párnál már volt másik gyerek is, tehát ott tudják, hogy miből lehet baj, miből nem. Nekem valahol a kettő között normális
2012. júl. 5. 05:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem egy lányom van 26 hónapos.15 hónapos korától egyedül eszik,kisasztalnál,nem azért mert én tanitottam neki,hanem mert ő igénylete,illetve nem fogadta el hogy segitsek neki.Szerintem a második példa,a túlzott féltés,aggódás sem jó a babának.Nem lesz önnálló,félénk,bátortalan kisgyerek lesz.Persze ez változik,ha bekerül a közösségbe valamennyire.
2012. júl. 5. 06:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

na, az önállótlan az első gyerekem, az önálló meg a második :) a gyerekek eltérően fejlődnek, később, mire óvodába kerülnek, már nem lesz ekkora különbség. Mivel egyiknek tesója van, másiknak nincs, ezzel együtt jár ez a helyzet.

A 21 hósat én is lesném egyébként, enyém a szekrényen is felmászott, nem szabadott levenni róla a szemem. A kiságy, etetőszék nem gáz, viszont hagyni kellene koszosnak lenni!

2012. júl. 5. 06:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Fogadjuk már el, légyszí, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik! 21 hónaposan az enyém is etetőszékből evett, sőt, most, hogy elmúlt 2 éves, még mindig rácsos ágyban alszik (Úristen, agyon van féltve!), viszont nem csak "próbálkozott" az önálló ivással, hanem már hónapok óta tisztán ivott rendes pohárból. Én spec. hülyeségnek tartom a csőrös poharat, mégsem fogok senkit megszólni, mert azt használ.

Nem hiszem, hogy a másik kisfiút túlzottan féltik, csak éppen máshogy nevelik, mint Te. El kell fogadni, hogy ilyen is van. Ovis korukra mindannyian meg fognak tanulni önállóan enni és inni.

2012. júl. 5. 07:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem is egy 21 hónapos lányom van és az általad leírtak alapján (a lány ) telnek a napjaink,leszámítva az állandó minden lépését figyelem és jajj maszatos lesz trükköket.Egyszerűen nem akar egyedül enni,azon szórakozik,hogy milyen jól el lehet maszatolni az etető tálcáján,mivel én reggel 7-től este 7-ig minden nap egyedül vagyok vele,így nem szeretem ha az étkezések emiatt elhúzódnak és hanyagolnom kell a házimunkát is.Ősztől megy bölcsibe,ott majd elmajmolja az önállóságot.

Nincs nagyfiúsan nevelve szerintem,mert Ő tanul a nagyobbtól,bizonyítja,hogy Ő is képes már erre.Ahol egy gyermek van ott nem tud kit leutánozni és a szülő is nehezebben fogadja el,hogy már erre is képes a gyermeke és egyre kevesebb szüksége van a mi segítségünkre,így még kicsit kicsinyesen bánunk velük.

2012. júl. 5. 07:49
 7/7 anonim ***** válasza:

az én fiam 2 év kilenc hónaposan kapott új ágyat,addig rácsosban aludt.nem féltésből,hanem szerette,elfért benne.most is már csa azért kapott,mert lassan három lesz,és ilyenkor már "illik"

van,hogy etetőszékben eszik,van,hogy kisasztalnál.van,hogy etetnem kell,mert kéri.Nem mondok nemet,mert addig is együtt vagyunk

cumisüvegből soha nem ivott

mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is

2012. júl. 5. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!