2.5 éves kislányomnak jövő héten aktuális az Encepur junior 2.oltása. Már kiváltottuk egy hónapja az oltást, hűtőben tartjuk. Most a kezembe akadt és megnéztem hogy pontosan hány fokon kell tartani. 6-8 fokon. Hát ebben a kánikulában biztos hogy nincs 6-8 fok a hűtőmben , hanem lényegesen több. Baj lehet? írassam ki újra? Lehet tőle valami baja? Idegesít a dolog.
2012. júl. 4. 23:31
1/6 anonim válasza:
kérdezd meg a gyerekorvost, de biztos melegebb van? a mi hűtőnkben nincs több 8 foknál.
2012. júl. 4. 23:45
2/6 A kérdező kommentje:
Sajnos igen. Feltűnt hogy nem olyan hideg a puding, vagy joghurt amit a gyereknek szoktam adni. Beraktam egy hőmérőt is.Az ajtónál van egy csukható rekesz oda szoktam tenni a gyógyszereket, krémeket amik hűtést igényelnek, oda tettem az oltást is. A hőmérő 18 fokot mutatott....Pedig nem nyitogatjuk nagyon sokat, és állítottunk is rajta hogy jobban hűtsön.
2012. júl. 5. 05:32
3/6 anonim válasza:
18 fok az ajtóban? Az nagyon sok. Nekem az "ajtóban" van a leghidegebb, múltkor oda tettem egy bontott tejfölt, és megfagyott a teteje.
Mindenképp kérdezd meg az orvost mi legyen, mielőtt beadná.
2012. júl. 5. 08:39
4/6 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem egy gyógyszerészt, ő azt javasoltam írassam fel újra, mert a hatóanyag felbomlik a nem megfelelő hőfokon tárolt vakcinában és nem ér semmit. Felírattam újra.
Amúgy nekem mindig az ajtónál a melegebb, annak idején a védőnőm is szólt hogy ne ott tároljam a lefejt tejet mert amikor nyitogatva van a hűtő az a rész mindig melegebb.Amikor kiváltottuk ezt a vakcinát , a gyógyszertárban csak annyit mondtak hogy hűtőben tároljuk. Nem is néztem hogy 8 fokon. Na mindegy, ebből tanultam. A receptet is csak kedden fogom kiváltani, mert szerdán délelőtt fogják oltani a gyereket. Azért köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 5. 10:39
5/6 anonim válasza:
Ha meg tudod oldani írasd fel újra. Mi a Vaxigrippel jártunk így, melegebb volt a hűtőben mint kellett volna, még hőmérővel is ellenőriztem. A gyerekorvos azt mondta, ő így nem adja be, de javasolta, hogy az oltási központot hívjam fel-esetleg te is megpróbálhatnád őket kérdezni. Én inkább újra írattam. Nekünk vacakol a hűtőnk, úgy szoktam, hogy felíratom az oltást, a férjem kiváltja, kifizeti, és megmondja, hogy mikorra kell majd. Csak a tanácsadóba menet hozom el, akkor is hűtőtáskában, de szerencsém van, mert útba esik a patika.
2012. júl. 5. 13:12
6/6 anonim válasza:
13:12-es vagyok, bocsi nem olvastam el, hogy már döntöttél :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!