Kullancs elleni védőoltás vagy csak riasztó spray? Mit válasszak, nemtudom, félek a mellékhatástól a szurinál (bénulás, stb. )! Tapasztalatok?
Kullancsriasztó, zárt öltözék, összekötött haj, turista ösvény, semmi piknik. Szülés előtt három évig heti rendszerességgel túráztunk. Semmit nem szedtünk össze (vagy legalábbis gyakorlott szemmel sem találtuk meg egymásban a párommal).
Viszont a két éves sajtkukacunkkal én sem merek elindulni. Ő még mindenhova bemászna, így várunk, míg nagyobbacska és szófogadóbb lesz.
Nekem mindkét gyerekem oltatva van. A kullancs enceflitis gyógyíthatatlan, sokszor halálos kimenetelű betegség. A lyme kór korszerű antibiotikumokkal gyógyítható. A keresztfiam agyvelőgyulladás miatt 2 hétig intenzíven volt kómában. Hálistennek ő azon kevesek egyike aki felgyógyult. Én nem kockáztatok. Annak az esélye hogy a védőoltástól lebénulsz, kb annyi mint hogy az utcán fejedre esik egy tégla, vagy még kevesebb.
Mi is gyakorlott erdőjárók vagyunk. Használunk kullancsrisztót, de a lányomban tegnap is volt egy mégis.
Amúgy van akit jobban szeretnek a kullancsok. Bennem is van szinte minden évben. A páromban szinte sosem. Pedig ugyanott járunk.
Én nem vagyok az a "mindenellenbeoltatomababámat" fajta, de ezt az oltást beadattam. A gyerekorvosunk pár oltást nem ajánlott (pl. rota, bárányhimlő, influenza), de ezt igen.
Valóban lehet szövődménye, de az tényleg nagyon ritka.
Pont ma kapja meg a kisfiam az elsőt (kicsit elcsúsztunk).
Az Encepur Junior 1796 Ft volt.
Ja, és védőoltástól függetlenül is kell a kullancs riasztó spray!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!