Mikor kell elkezdeni a sexről való felvilágosítást? Ti mikor kezdtetek erről beszélni a gyerekeitekkel?
Szia
nekünk érdekes volt, a párom elvált a gyerkei voltak itt és pont olyan film volt a tv-ben (Nicsak kibeszél...) amit úgy kezdődik, hogy viccesen bemutatják a megtemékenyülést, na hát mi akkor nagy vonalakban elmondtuk. Most már lassan 11 és 12 évesek lesznek, ez úgy 2 éve is lehetett.
Szóval szerintem úgy 8-10 éves kor kürül mindenképp, pl a suliban 5-ben kezdik a felvilágosítást már osztályfőnöki óra keretében, gondolj bele 10-12 éves lányok néhányan már menziznek is.
Szóval sztem ma már nem kell sokáig várni vele, ha előjön nyugodtam beszéljetek róla. Nem lehet korán kezdeni, és inkább tőled tudja, mint..
1 évesen már sokszor szexelnek?ezen jót röhögtem köszi :D
10-12 évesen.
Szerintem a 10-12 már késő.
Nem egy 12-13 éves lány nemhogy teherbe esik, hanem szül.
Lányoknál 6-8, fiúknál 8-10 szerintem...
Persze nem durván, van az Anna és Peti c könyvnek kistesó érkezik része, vagy rengeteg gyerekeknek szóló könyv is.
Mindennesetre ha a fiam rákérdez (még csak 2 éves), sosem fogom neki a gólya sztorit mondani.
Csak az igazat, persze a korának megfelelő részletességgel.
Szia!
Az én babóm még pici, de én úgy gondolom, hogy 8-9 éves korban már aktuális az alapokkal megismertetni.
Azért gondolom, hogy nem kéne ezt tovább húzni, mert a 10-12 éves lányok már menstruálnak. Egyszerre nagyon sok lenne nekik az információ.
Anyuéknak könnyű dolguk volt, mert én 8 éves voltam, amikor a húgom született, így megvették a Peti, Ida és a Picuri c. képregényt, ami nagyon-nagyon jól elmeséli a dolgokat. Együtt olvasgattuk, néztük a képeket, anya hasát és nagyon jókat beszélgettünk a témáról. Ennek már jó sok éve (30 vagyok), de még mindig megvan bennem az a meghitt, bizalmas érzés, ahogyan ülünk az ágyon... Szóval nekem nagyon jó emlékeim vannak a témáról. Az egyik osztálytársam 10 évesen kezdett el menstruálni, az a kép is bennem él élénken, amit ő vágott, hogy vérzik. Pont együtt mentünk pisilni, fogalma nem volt a dolgokról. Nem hiszem, hogy ezt meg kéne várni.
Hali!
A fiam 10 éves volt, s teljesen tanácstalan voltam, hogy mi módon világosítsam fel. Ez idő tájt jelent meg a Szalay könyvek kiadásában a Mi történik velem? című könyv. Nagy érdeklődéssel, s örömmel fogadta. Ebben nagyon sok kérdésre választ kapott(felnőtté válásról,mutálásról,lányokról,stb.), s nekem is könnyebb volt így róla beszélgetni. Csak ajánlani tudom! Van könyv ugyanezzel a címmel lányok részére is.
nekem anyám a gólya hozza c. könyvet adta, igaz ez már nem most volt, de minden benne volt.
Én is ezt fogom a gyerekeimnek adni. Most 4 és 3 évesek, de már így is sokat tudnak =), mert van egy 14 éves kis sógornőm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!