Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor kell elkezdeni a sexről...

Mikor kell elkezdeni a sexről való felvilágosítást? Ti mikor kezdtetek erről beszélni a gyerekeitekkel?

Figyelt kérdés
2009. júl. 10. 08:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia

nekünk érdekes volt, a párom elvált a gyerkei voltak itt és pont olyan film volt a tv-ben (Nicsak kibeszél...) amit úgy kezdődik, hogy viccesen bemutatják a megtemékenyülést, na hát mi akkor nagy vonalakban elmondtuk. Most már lassan 11 és 12 évesek lesznek, ez úgy 2 éve is lehetett.

Szóval szerintem úgy 8-10 éves kor kürül mindenképp, pl a suliban 5-ben kezdik a felvilágosítást már osztályfőnöki óra keretében, gondolj bele 10-12 éves lányok néhányan már menziznek is.

Szóval sztem ma már nem kell sokáig várni vele, ha előjön nyugodtam beszéljetek róla. Nem lehet korán kezdeni, és inkább tőled tudja, mint..

2009. júl. 10. 08:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szeritnem is 12 évesen már mindenképp tudnia kell mindenről. 1 évesen már sokszor szexelnek. Ha lány, akkor meg megjöhet a mensi és megijed, ha nem tud semmiről.
2009. júl. 10. 08:44
 3/10 anonim ***** válasza:

1 évesen már sokszor szexelnek?ezen jót röhögtem köszi :D

10-12 évesen.

2009. júl. 10. 09:24
 4/10 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem a 10-12 már késő.

Nem egy 12-13 éves lány nemhogy teherbe esik, hanem szül.

Lányoknál 6-8, fiúknál 8-10 szerintem...

Persze nem durván, van az Anna és Peti c könyvnek kistesó érkezik része, vagy rengeteg gyerekeknek szóló könyv is.

Mindennesetre ha a fiam rákérdez (még csak 2 éves), sosem fogom neki a gólya sztorit mondani.

Csak az igazat, persze a korának megfelelő részletességgel.

2009. júl. 10. 10:21
 5/10 anonim ***** válasza:
Édesanyám tanítónő és azt mesélte a másodikos gyerekek kérdezték már tőle, mert az egyik kislány elkezdte "terjeszteni a híreket" arról hogy mi is az a szex.
2009. júl. 10. 11:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én babóm még pici, de én úgy gondolom, hogy 8-9 éves korban már aktuális az alapokkal megismertetni.

Azért gondolom, hogy nem kéne ezt tovább húzni, mert a 10-12 éves lányok már menstruálnak. Egyszerre nagyon sok lenne nekik az információ.

Anyuéknak könnyű dolguk volt, mert én 8 éves voltam, amikor a húgom született, így megvették a Peti, Ida és a Picuri c. képregényt, ami nagyon-nagyon jól elmeséli a dolgokat. Együtt olvasgattuk, néztük a képeket, anya hasát és nagyon jókat beszélgettünk a témáról. Ennek már jó sok éve (30 vagyok), de még mindig megvan bennem az a meghitt, bizalmas érzés, ahogyan ülünk az ágyon... Szóval nekem nagyon jó emlékeim vannak a témáról. Az egyik osztálytársam 10 évesen kezdett el menstruálni, az a kép is bennem él élénken, amit ő vágott, hogy vérzik. Pont együtt mentünk pisilni, fogalma nem volt a dolgokról. Nem hiszem, hogy ezt meg kéne várni.

2009. júl. 10. 11:28
 7/10 anonim válasza:

Hali!

A fiam 10 éves volt, s teljesen tanácstalan voltam, hogy mi módon világosítsam fel. Ez idő tájt jelent meg a Szalay könyvek kiadásában a Mi történik velem? című könyv. Nagy érdeklődéssel, s örömmel fogadta. Ebben nagyon sok kérdésre választ kapott(felnőtté válásról,mutálásról,lányokról,stb.), s nekem is könnyebb volt így róla beszélgetni. Csak ajánlani tudom! Van könyv ugyanezzel a címmel lányok részére is.

2009. júl. 16. 22:30
 8/10 anonim ***** válasza:

nekem anyám a gólya hozza c. könyvet adta, igaz ez már nem most volt, de minden benne volt.

Én is ezt fogom a gyerekeimnek adni. Most 4 és 3 évesek, de már így is sokat tudnak =), mert van egy 14 éves kis sógornőm.

2009. júl. 18. 23:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Engem a nővérem világosított fel mikor 6 éves voltam :D(ő meg 10)
2009. nov. 21. 17:13
 10/10 anonim válasza:
Sziasztok a fiamat 12 évessen világosítottuk fel de most már tudom hogy 10 évessen is lehetett volna, sok mindent tudott de azért volt amit még tisztázni kellett
2010. júl. 6. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!