Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hosszú,170 km-nyi autóutat...

Hosszú,170 km-nyi autóutat hogy tesztek meg 2-3 éves gyerekeitekkel?

Figyelt kérdés
Gondolom iktattok be szüneteket, de egyéb praktikákra is kíváncsi lennék, amit lehet hasznosítani egy 3 órás autóút közben!
2011. ápr. 29. 10:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi rendszeresen autózunk 3 éves lányunkkal ennyit. Vidéken laknak a szüleink. Ha autópályán mentek, akkor 2 óra alatt simán ott vagytok.

Ha a kicsi nincs hozzá szokva hosszabb utakhoz, akkor legalább egyszer megállnék. Legyen nálad innivaló a kocsiban bőven, az utakon bármi előfordulhat, valami kis nasi, harapnivaló. Én mindig viszek mesekönyvet, Halász Judit cd-t, vagy ami éppen nagyon szeret. Kedvenc plüssállat, nagypárna a gyerekülésbe, ha elaludna.

Én általában akkor szeretek menni, mikor alvás idő van, mert így majdnem végig alszik és nem nyöszög. Hiába megyünk rendszeresen, még őt is megviseli néha a hosszú út, és az utolsó fél óra néha kínszenvedés.

2011. ápr. 29. 10:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én másfél éves babával rendszeresen tettem meg 700-800 km-es utakat. A lényeg, hogy 2-3 óránként meg kell állni pihenőzni, mert ők is elgémberednek az ülésben. Vigyél olyan játékot, ami biztosan leköti őket, akár valami zenélős valamit (ha a sofőr is bírja a kornyikálást...:DD), vagy mesekönyvet, amit szeretnek, vagy bármilyen kedvenc játékukat. Legyen mindig kéznél enni-, innivaló, hogy ne a csomagtartó legmélyéről kelljen kibányászni, ha valamelyik lurkó éppen akkor rágcsálna, amikor éppen csak elhagytátok a pihenőt. 2-3 óra nagyon hamar eltelik, hidd el nekem...:DDD
2011. ápr. 29. 10:10
 3/9 A kérdező kommentje:
700-800 km??? Te jó ég, akkor én mit izgulok a kb. 200 km miatt?????
2011. ápr. 29. 10:14
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Alvásidőre időzítem az utat. Amíg nem alszik, vagy ha már felébredt énekek, versek, játékok.
2011. ápr. 29. 10:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Sajnos reggeli után egyből el kell indulnunk, ezt nem tudom áttenni!
2011. ápr. 29. 10:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi mostanság mindig viszünk magunkkal mesekönyvet, duplot (autóalap és néhány kocka, s már készül is a vonat), a kedvenc autóját/plüssét. Ha olyan környéken megyünk, akkor nézelődünk (bocik legelnek, traktor szánt, őzike, piros a lámpa, mikor mehetünk, körforgalom stb.). Beülök mellé a hátsó ülésre, s játszunk, olvasunk, mondókázunk. 100 km-t simán végigülünk. Ha hosszabb útra megyünk, 2-3 óránként megállunk. Van olyan benzinkút, ahol van játszótér, vagy csak sétálunk, motorozunk egyet.

És igen, innivaló, megpucolt, feldarabolt gyümölcs (leginkább alma, mert az a legkevésbé lédús), keksz, bili, törlőkendő, víz kezet mosni, nylonzacskó a szemétnek mindig van nálunk elől az autóban.

2,5 éves lesz.

2011. ápr. 29. 11:20
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét fiammal két hónapos koruk óta rendszeresen, kb havonta autózunk 180 km-t. Autópálya nincs, így 3 óra az út. Mi megálló nélkül szoktuk, de hozzá vannak szokva a gyerekek.

Készülj fel mindennel. Enni-innivaló, játék, törlőkendő, bili. Induláskor gondolj arra, hogy ne legyen túlöltöztetve, menet közben nem jó vetkőzni.

A napellenzésre is gondoljatok, az enyémek elég rosszul viselik, ha szembesüt a nap.

Indulás előtt persze pisi.

Ha várhatóan nem fogja jól viselni az utat, ülj mellé, úgy jobban le tudod kötni. Elég fárasztó 3 órát hátrafelé nyúlkálva tölteni.

2011. ápr. 29. 12:22
 8/9 anonim ***** válasza:
34%
Ennyit mi is szoktunk utazni, kb 180 km, mindig alvásidőben megyünk, nem állunk meg soha, végigalussza az utat a gyerkőc. Végig autópálya, kevesebb mint 2 óra az út.
2011. ápr. 29. 12:56
 9/9 anonim ***** válasza:
34%

170 km-es autóút nem hosszú, az oylan minhta Bp-ról elmennék Miskolcra.

Egyhuzamban, a kicsi 2 éves, simán kibírja, általában alszik.

A hosszú autóút mondjuk a 5-600 km

2011. ápr. 29. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!