Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy éreztek, amikor boltban...

Hogy éreztek, amikor boltban / utcán látjátok, hogy nem úgy bánnak egy kisgyerekkel, ahogy "kellene"? (konkrét eset lent)

Figyelt kérdés

Tudom, sok ilyen kérdés volt már, és elvileg semmi közöm hozzá, de ma egy nő kiverte a biztosítékot nálam. Leszaladtam vásárolni, én két kicsim a papájukkal pihent.

Egy tök cuki kis srácot húzott-vont az anyja a boltban, és közben folyamatosan bunkó hangon osztotta neki az észt, meg ilyeneket mondott hogy "kell a verés?!". Pedig szegény gyerek feleannyi huncutságot nem csinált egész idő alatt, mint az enyém szokott. Eddig bírtam szó nélkül, és kiszaladt, hogy "szegény gyerek". Érdekes, mert utána (mögöttem álltak a sorban) képes volt vele normálisabban beszélni. Nem szoktatok ilyenkor arra gondolni, hogy ha nyilvánosan így viselkedik vele, akkor szerencsétlen otthon mikor nem látja senki mit kaphat?

2012. júl. 4. 18:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Tisztelet a kb 2. kivételnek, kiábrándító volt olvasni őket.

Gondolom magatokra ismertetek, és fájt az igazság...

Nekiállhatnék sztorizni, hogy a másfél évesemnek milyen egy átlagos napja, de ezek alapján úgyis süket fülekre találnék.

Az a szegény kisfiú a boltban meg kb annyit csinált, mint ahogy vki írta a franciaországi példát.

Engem akkor is elkeserít, hogy a többség így nevel (?!) gyereket. Nem tudom ti ugyanazok vagytok-e, akik más kérdésekhez meg leírják, hogy "jajj soha nem emelem fel a hangom, nem hogy még el is verjem, hát milyen dolog az", stb.

Szép napot mindenkinek!

2012. júl. 5. 08:50
 12/17 anonim ***** válasza:
te kérdező, ha másfél év anyaság után osztod az észt, akkor igen pofára fogsz még esni...
2012. júl. 5. 12:04
 13/17 anonim ***** válasza:

Érdekes ez a kérdés. Azt hiszem, én sem szólnék bele, hacsak nem valami nagyon durva történik, mert nem ismerni a körülményeket. Inkább csak saját magamnak figyelmeztető, hogy én normálisan viselkedjek a gyerekemmel.

Én a lábszomszédunkon rökönyödtem meg. 6-7 éves forma lehet a kisfiuk, talán 2 éve költöztek ide. Egyik este locsolás közben hallottam, hogy hogy kiabál a gyerekkel az anyukája, meg mondja neki, hogy de igenis be fogja adni valahova a gyereket, szegény gyerek meg sírt, hogy ne anya ne, az anyja meg csak mondta neki, hogy majd ott megtanulja tisztelni a szüleit. Fú, nagyon rossz volt hallgatni, és egyre jobban belelovallták magukat, a gyerek a sírásba, az anyuka meg ettől az idegességbe. De egyébként meg a múltkor azt hallottam, ahogy a másik szomszéddal beszélgetett, és mondta, hogy a kisfiuk még nem aludt a szobájában, mióta beköltöztek a házba, csak a szüleivel hajlandó aludni. S ezt nem úgy mondta, mint akit ez nagyon zavar, hanem elmesélte csak. Egyébként rendesen foglalkoznak a gyerekkel, van apuka, anyuka, szoktak jönni a nagyszülők, csinálják a kertet, eljárnak dolgozni rendesen, szóval sokszor idegen füllel nagyon furcsa hallani, hogy miket mondanak mások a gyereküknek, de nem tudhatjuk az előzményeket, a hátteret, így nem lehet ítélkezni mások fölött.

És az is igaz, hogy másfél év tapasztalathoz kell még gyűjtened továbbiakat, mert most még fele azt sem produkálja a gyereked, amit fog később. Nagyon nehéz egy dackorszakát élő - neki is nehéz - kisgyerekkel, és nagyon könnyű felrántani magad, még hogyha birka türelmed van is. :-( De az a lényeg, hogy ilyenkor ne hagyd, hogy elragadjanak az indulatok, hanem próbálj meg abból kiindulni, hogy a gyereknek is nehéz, természetes fejlődési állomása, de ő sem tud mit kezdeni az érzéseivel, fáradt is lehet, szóval amennyire lehet, fontos az empátia. De azt is tudnod kell, hogy minden gyereknél eljön az idő - az angyali jó gyerekeknél is -, amikor elkezdik feszegetni a határokat. És direkt csinálják, amit nem szabad.

Ja, és még egy gondolat. Popper Péter mondta, hogy igazából nem is az indulatokkal van probléma, az emberből kiszaladhat egy pofon, eldurranhat az agya. Most persze itt nem egy kisgyerekről beszélek, vagy arról, hogy helyeselte volna a verést. Hanem hogy ez nem okoz akkora traumát a gyereknek, mint az, hogyha a szülő - mondjuk a te példádból kiindulva - indulatból a boltban elkezdi mondani a gyereknek, hogy kell-e a verés, majd lehiggadva otthon megveri a gyereket. Ott már sokkal nagyobb probléma van, mert ott már a szülő tudatosan teszi ezt a gyerekével, és óriási károkat okoz vele, sokkal nagyobbakat, mint akinél néha repül egy pofon indulatból.

2012. júl. 5. 12:25
 14/17 A kérdező kommentje:

A kisfiú egyidős volt az enyémmel (+-pár hónap) szóval kedves Audrey ez most nem jött be.

Lehet, hogy fogok még a "kedves" szavaiddal élve pofára esni, de abban azért reménykedem, hogy nem fogok mindenhol ennyi rosszindulattal találkozni.

2012. júl. 5. 15:21
 15/17 anonim ***** válasza:
67%
Nem igaz, hogy mindenki magára ismer drága kérdező, aki rámutat, hogy kicsit bezzeg-anya vagy, óriási arccal, és kotnyeles nénike-viselkedéssel. Nem tudhatod, mi történt, hacsak nem dugtad egész vásárlás alatt az anyuka seg.gébe az orrodat.....Kicsit nagy az arcod, de ha a te gyereked is dackorszakban él, majd fogsz te még olyan dolgot átélni, hogy a gyereked hisztizik a bolt közepén valami miatt, és te erélyesebben szólsz rá, mint Miss Kotnyeles Szomszéd Szuperanyu tenné, aki mögötted áll a másfél éves gyerekével, és majd jól szemmel ver, amiért lelketlen vagy :))))
2012. júl. 5. 20:01
 16/17 anonim ***** válasza:
67%

"Tisztelet a kb 2. kivételnek, kiábrándító volt olvasni őket."

Elhiszem hogy kiábrándító, és meg is értelek! Seniki nem szereti olvasni, hogy gusztustalanul viselkedett. A veréssel fenyegtő anyukára is igaz, de rád is!

Tudod, ha te kiritzálni mersz, akkor viseld el, ha valaki a te illemtani hiányodra mutat rá!

A rosszindulatról meg annyit, benned is megvan.......épp kipletyizel egy édesanyát, akiről nem tudtál semmit, csak elkaptál egy mondatot tőle. Rosszindulat.

2012. júl. 5. 20:03
 17/17 A kérdező kommentje:

Erre az utolsó két fröcsögésre csak annyit tudok mondani, hogy szánalmas.

Minden jót nektek...

2012. júl. 6. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!