2 kisgyerekkel mennyit költötök kajára havonta?
kb. nekünk is pont ez a szám jött ki, két kicsi, pelenka, cigi, üdítő nélkül. szerintem ez reális, ha nem mindenből az auchan-diszkont pont terméket veszed...
kinek mi a sok? nekem ebben van mangalica-tepertő és danone actimel is a gyerekeknek, persze nem minden nap.
addig jó, amíg tudod, hogy költhetnél kevesebbet is és ha kell, tudsz min spórolni még.
Nálunk ugyanennyi megy el kajára +macska.
Múltkor engem itt eléggé lepontoztak, mert sokan havi 40 e ft kajapénzből élnek, 3-4-en és nem akartam elhinni.
Ez a kajapénz kényelmes, nem számolunk semmit, nem veszünk extra luxus dolgokat.
Pelenka nálunk márcsak 1 gyereknek kell.
90 e ft körül megáll a havi kaja + tisztítószer + pelus 4 gyerekes családunkban (mindegyik gyerek 6 év alatti, nemsokára születik az 5.baba)
Nem spórolunk semmin, de beosztjuk a dolgokat. A gyerekek nem válsztanak, hogy ezt kérem meg azt, nincs chips, csoki, nyalóka, rágó, van helyette saját dzsemm, szörp, sütemény, birsalmasajt, gyümölcsök - mindent megbecsülnek)
Tejtermékeket, joghurtot is beosztom napi fejadagra. Húst hetente 1x eszünk.
nálunk hasonló a helyzet, mi akkor járunk tescoba vagy ilyesmi helyre, ha mosóport ,öblítőt rötyipapírt ilyesmi nagybevásárlást kell rendezni
egyébként a piacon vásárolunk, vagy a közeli kisboltban
mi sem veszünk se cigit se piát
viszont gyümi, zöldség, hús, gyümölcslé, magvak vagy aszaltgyümi mindig van itthon
ha a gyerek szeretne valamit egy kis nasit, vagy vagy kubut szintén nem tagadom meg tőle.
ne vedd a szívedre a megszólást
örülj, hogy megengedhetitek magatoknak, ha később megszorultok van miből meghúzni a nadrágszíjjat
Igy van , ahogy elöttem is irták, örülj , hogy tudsz ennyit költeni kajára.Én nem hurroglak le , annyit költs , amennyi szerinted reális, nem kell foglalkozni mások véleményével. Van aki ugy vállal gyereket , hogy feleennyi sem jut kajára 5-6 gyerekkel, de mégsem panaszkodik és hurrog le másokat. Rengeteg az irigy , gonosz ember , sajnos ily világot élünk.
5 gyerekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!