Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy éreztek, amikor boltban...

Hogy éreztek, amikor boltban / utcán látjátok, hogy nem úgy bánnak egy kisgyerekkel, ahogy "kellene"? (konkrét eset lent)

Figyelt kérdés

Tudom, sok ilyen kérdés volt már, és elvileg semmi közöm hozzá, de ma egy nő kiverte a biztosítékot nálam. Leszaladtam vásárolni, én két kicsim a papájukkal pihent.

Egy tök cuki kis srácot húzott-vont az anyja a boltban, és közben folyamatosan bunkó hangon osztotta neki az észt, meg ilyeneket mondott hogy "kell a verés?!". Pedig szegény gyerek feleannyi huncutságot nem csinált egész idő alatt, mint az enyém szokott. Eddig bírtam szó nélkül, és kiszaladt, hogy "szegény gyerek". Érdekes, mert utána (mögöttem álltak a sorban) képes volt vele normálisabban beszélni. Nem szoktatok ilyenkor arra gondolni, hogy ha nyilvánosan így viselkedik vele, akkor szerencsétlen otthon mikor nem látja senki mit kaphat?

2012. júl. 4. 18:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Dehogy nem, és mindig elszomorodok. :( De a férjem még inkább a szívére veszi, őt borzasztóan zavarja, ha így bánnak egy gyermekkel. Mindketten rettentően kiegyensúlyozott, szerető, egymást tisztelő családban nőttünk fel, így ezt próbáljuk a lányunk felé is közvetíteni, nem tudom elképzelni, hogy akár utcán, akár otthon úgy bánjak vele, ami számára megszégyenítő.
2012. júl. 4. 18:14
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
pár perc pillanatkép után nem alkotnék véleményt ismeretlenekről. A sajnálattól meg senkinek nem lesz jobb. Amikor két órát aludtam, mert felváltva keltek, én sem voltam másnap az anyák gyöngye. Nem írtad, hogy mennyi idős a gyerek és miket csinált. Amikor a 100* megtiltott dolgot csakazértis csinálja a gyerek, én is kiakadok. Főleg, hogy a tesójának is megtanítja. Vannak idegbeteg anyák és kezelhetetlen gyerekek meg mindenfélék. Lehet, egy ilyenbe futottál bele.
2012. júl. 4. 18:54
 3/17 anonim ***** válasza:
91%

Nem szeretek minden lében kanál károgó varjú lenni.

Nem tudhatod, mert gondolom nem követted őket előtte, hogy mennyire borította ki az anyját a gyerek, mindenkinél elszakadhat a cérna. Én sem vagyok híve a káromkodásnak, meg fenyegetésnek, de akkor sem tartom tisztességesnek, ha egy nagyszájú anyuka jogot érez arra, hogy beszóljon egy másik anyukának. Vised el, hogy te a te gyerekedet neveled, és a más gyerekét nincs jogod. Igen, csúnya dolog a gyereket húzni-vonni meg verést kilátásba helyezni, de egy "kapsz egy pofont visszakézől" mindenkinek kiszaladhat mérgében a száján, ha már fél napja az anya idegein táncol egy dackorszakos, esetleges hisztis kedvű gyerek. Te nem vagy velük egész nap, nem tudhatod, hogy a cuki külsejű gyerek hogy viselkedett aznap....ne legyél tipikus károgó varjú, hagyd ezt meg a károgó vénasszonyoknak, te törődj a saját gyerekeddel. Nem kell valakit akasztófára vetni, mert épp azt láttad az utcán, hogy elszakadt a cérna nála. A napjának egy töredékét láttad, és már jössz erről puffogni a neten. Nem kéne..legalábbis egy bizonyos kor alatt.

2012. júl. 4. 18:54
 4/17 anonim ***** válasza:
20%
engem is nagyon elszomorit hogyan bannak egyesek a gyerekukkel, szerintem ostobasag kozonseg elott megszegyeniteni a gyereket, sokszor latok en is ilyeneket. azt gondolom hogy a gyerek viselkedese a szulot is minositi, arrol nem is beszelve hogy milyen kovetkeztetest vonunk le a szulorol ha o is bunko...
2012. júl. 4. 18:55
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is van h elszakad a cérna,és lehet épp a boltban...olyankor lehet más megrökönyödik...ha rossz napom van és hasonloan beszolnak mint te tetted,lehet visszaszólok,foglalkozzon mindenki a saját dolgával...nem mintagyerek egyik sem,máskor meg hangosan dicsérik a gyerekemet hogy milyen jo gyerek a boltban,nem nyafog...neki is vannak jobb/rosszabb napjai...és pedig ugyanaz a gyerek akit egyszer dicsérnek,utána meg megvetően nézik mit müvel...
2012. júl. 4. 18:57
 6/17 anonim ***** válasza:
82%
Egyébként a kérdezőhöz hasonló, minden lében kanál anyukákat, akiknek másoknak szólogatnak be ha nem tetszik nekik valami, szintén ki szokták beszélni a boltban :) Emberére akadt, aznap abban a bizonyos boltban két anyuka is állt a sorban, akik bemutatták, hogyan ne viselkedjünk kisgyerekes anyaként :)))
2012. júl. 4. 18:59
 7/17 anonim ***** válasza:
40%
Első vagyok, szerintem a "kell a verés?" felkiáltás semmilyen körülmények között nem fogadható el. Én soha nem szólok be ilyenkor, de csak azért, mert nem vagyok elég bátor.
2012. júl. 4. 19:21
 8/17 anonim ***** válasza:
17%
Kedves utolsó, nem bátor nem vagy, hanem bunkó. És jól teszed. Minden anyának van olyan megnyilvánulása, amiért más anya legszívesebben beszólna, de mivel nem illik, nem teszik.
2012. júl. 4. 19:22
 9/17 anonim ***** válasza:
86%

Hát, kedves Kérdező, akkor elmesélném a mai napunkat. :)

Kisfiam ma negyed 7-kor kelt, pedig 8 körül szokott. Onnantól fogva megállás nélkül visított. Szegénykém, én elhiszem, hogy a meleg viselte meg, de ez azért az én idegrendszeremet is próbára teszi. Estefelé lementünk sétálni, és az én szófogadó, tündéri kisfiamba mintha az ördög bújt volna. Kiverte a balhét, mert nem volt ott a parkolóban az az autó, amelyik tetszik neki, a boltban rohangált, leverte a dolgokat a polcról (soha az életben nem csinált még ilyet), többször hasra is esett. Ráadásul a kicsi is felébredt a babakocsiban, ő is sírni kezdett. A pénztárnál állók csak azt láthatták, hogy ez az idegbeteg liba (vagyis én) agresszívan szorongatja a szegény kisfia csuklóját - ha nem ezt teszem, elrohan -, miközben hagyja a szegény csecsemőjét üvölteni. Nem fenyegettem veréssel, meg próbáltam nyugodt is maradni, de totál leizzadtam, mire hazaértünk.

Otthon nem szorongatom, nem taszigálom a nagyot, és nem hagyom sírni a kicsit. Ott helyben azonban nem volt más megoldás.

Az azonban igaz, hogy egyszer egy nyitott ablakból én is olyat hallottam egy anya szájából, hogy meghűlt az ereimben a vér. Szóval hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem botránkozom meg idegeneken.

2012. júl. 4. 19:43
 10/17 anonim ***** válasza:
Én nem mernék beleszólni, még ha nagyon bánt is amit látok. Régebben láttam egy nagyon durva esetet, akkor még terhes voltam. Egy üzletben egy anyuka előttem állt a sorban, két kislánya volt, olyan 2 és 4 évesek lehettek. Semmi rosszat nem csináltak, csak nyüzsögtek, csimpaszkodtak a korlátban, kicsit szétszéledtek. Az anyuka ütötte, verte ököllel a fejüket, de látszólag a gyerekeknek már meg sem kottyant, gondolom máskor is megkapják. Egyszer sem sírtak, pedig 5 perc alatt minimum 10x megverte őket. Ez Franciaországban volt, érdekes, pont ott, ahol jó körülmények között élnek az emberek, szeretik a gyerekeket. És nemcsak én, de más sem szólt rá.
2012. júl. 4. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!