Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha rendőrségen tennék feljelen...

Ha rendőrségen tennék feljelentést elmaradt gyermektartásdíj miatt, hogy fog ez zajlani? Csinált már valaki ilyet?

Figyelt kérdés
Nem akartam ezt meglépni,de nem látok más megoldást!Tavaly is volt végrehajtás,de a Végrehajtó semmit se talált!Hónapok óta ígérgeti,hogy na most ezen a héten,majd jövőhéten...de már nagyon unom!4 hónappal tartozik megint!
2012. júl. 3. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Én a gyámhivatalnál jeleztem, hogy nem fizet, és nincs mit végrehajtani. Elindították az ügyet, a rendőrséget is ők értesítették, akik tanúként idéztek be. Csak el kellett mondani, hogy mikor kelt a bírói határozat, mikor fizetett vagy sem. Aztán a rendőrök átadják, és bíróságon folytatódik, tartása elmulasztása miatt.
2012. júl. 3. 12:06
 2/6 anonim ***** válasza:

igen, sógornőm is a gyámhivatalhoz ment be, és ők mindent intéztek, neki csak a papírokat, és a beleegyezését kellett adni.

Csak úgy mondom, hogy mivel az ipse így sem tudott fizetni, így börtönben kötött ki, ahonnét a szülei vették ki, és fizették ki a fennálló tartozását, és a büntetést is.

Amikor ez kiderült, sógornőm töröltetni akarta, mert azért mégsem akarta volna börtönbe küldeni, de ilyenkor már nem lehet, hivatalból végiGmegy az ügy...DE AZÓTA FIZET!!!!

2012. júl. 3. 19:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Gyámhivatalnál kell bejelentést tenni, és ők viszik végig. A végén meg fizetheti az elmaradást, és az behajtás összegét is. Nagyon gyorsan lépnek.
2012. júl. 3. 21:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Börtönbe énsem akarom küldeni!Mit kapnék én azért..Nekem az ifjúságvédelmis azt mondta,hogy menjek be a rendőrségre!Akkor mégse?menjek a gyámhivatalba?mert itt nálunk az nincs!
2012. júl. 4. 07:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor telefonálj a rendőrségre és a területileg illetékes gyámhiv.-ba érdeklődj, hogy ebben az esetben hogyan kell intézni. 10 perc alatt így hivatalos információhoz jutsz.
2012. júl. 4. 08:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Rendőr anyukaként azt mondom, hogy a Gyámhivatalnál jelezd ha pénzt szeretnél látni!Tudni kell azt, hogy a rendőrségnek ilyen esetben nem azzal kell foglalkoznia,hogy a gyerekednek járó pénz megfizetését szorgalmazza hanem hogy egy bűncselekmény(tartás elmulasztása) miatt büntetőeljárást folytasson le.A feljelentést követően nyomozás indul ami általában 2 hónap,de ez a határidő mindig újabb 2 hónappal hosszabbítható.Ha a nyomozást befejeztük akkor vádemelési javaslattal átkerül az ügyed az Ügyészségre, ahol az ügyész dönt arról hogy vádat emel-e vagy a vádemelést 1 évre elhalasztja.Erre akkor kerül sor ha remélhető az intézkedéstől,hogy az apa az elmaradt tartásdíjat kifizeti.Ha ez sem vezet eredményre akkor vádemelés,bíróság,jogerős ítélet aminek önkéntes jogkövetés nélkül megint semmi értelme és lehet küzdeni az ítélet végrehajtásáért.Akárhogy is nézzük ez a folyamat nagyon hosszú idő és kétséges az eredménye...

Szóval szerintem Gyámhivatal!Arra is van lehetőség hogy ha az apa nem fizet és ezzel a gyereket súlyos nélkülözésnek teszi ki akkor az állam x időre megelőlegezi Neked a tartásdíjat és majd apukán behajtja.Ennek a Gyámhivatalnál járj utána,mert az itthon töltött 2 év alatt már koptak az ismereteim és lehet hogy változtattak is valamit időközben a szabályozáson.

2012. júl. 4. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!