Nagyon gyors válaszokat kérnék!?
Gyerkőcöm betaknyosodott. Gyermekorrcepp nincs itthon, csak felnőtt. Nasivin sanft. Azt írja, h 6 éves kortól.
De ha nagyon muszáj, befújhatok 1x a gyerkőcnek? (3 éves)
Szerintem napi 2x, reggel és este nyugodtan használhatod.
Én úgy szoktam ,hogy orrfújás vagy orrporszívózás után fújom be neki az orrsprayt.
Nem!A nasivin nem gyógyhatású,hanem gyógyszer!Én nem fújnék be!Mi a gyerek nasivint is csak 1 hétig használhattuk a hatóanyag miatt.
De készíthetsz sós vizes oldatot,azt töltsd bele valamibe és azzal tisztítsd az orrát!Az is segít!!
Én úgy csináltam fiamnak,hogy kb 1 dl vízbe elkezdtem kis adag sót tenni és megkóstoltam, illetve az orromba csepegtettem.Mikor érezhető a só íze de az orrodat nem marja akkor jó.Biztos van spéci recept,de minden só más,így nem biztos, hogy mindig jó egy adott arány.Nagyon gyorsan ki lehet keverni,el lehet találni.
Ha nincs spray-s üveged,amibe bele tudod tölteni,akkor esetleg egy kis vatta darabbal szívj fel egy adagot, gyerkőcöd hajtsa jól hátra a fejét, így bele tudsz csöpögtetni pár cseppet neki.
Gondolom nem annyira nagyon durva, ha ma nem voltál dokinál, a sós víz nagyon jól tisztít és fertőtlenít,én inkább ezt alkalmaznám mint a felnőtt nasivint.Az sokszor nekem is kimarja az orrom...
oké,én sem azt mondtam hogy ettől fog meggyógyulni!De nyilván nincs annyira rossz állapotban, mert akkor anyuka rohant volna ügyeletre.Ha meg nem annyira rossz a helyzet, akkor ideiglenesen szerintem jobb a sós víz mint a felnőtt nasivin!!!
Amúgy mióta torok fájásra sós vízzel gargarizálok soha nem fajul el a dolog, 1-2 nap alatt elmúlik, pedig korábban volt,hogy heteket szenvedtem!
De ez csak az én véleményem, nem vagyok orvos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!