Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka akinek a...

Van itt olyan anyuka akinek a fia sosem szerette a kirakós játékokat?

Figyelt kérdés
A fiam 3.5 éves, menekül ha előveszek ezeket a játékokat. Már arra gondoltam hogy a figyelmével lehet baj? Azért utálja ennyire? Pedig pont azért veszem elő, hogy egy kicsit segítsem a koncentrációját.

2012. jún. 29. 15:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Esetleg figyeld meg, hogy elég jól lát e. Lehet, hogy közelre nem lát jól, és egy szemüveg megoldaná a dolgot. Erre van a takarásos teszt, magad is ki tudod próbálni : "Nyugodt körülmények között eltakarják a gyerek egyik, majd másik szemét, és figyelik, hogy felsír, vagy tiltakozik-e." Ha tiltakozik, vidd el szemészhez.
2012. júl. 2. 15:24
 12/14 A kérdező kommentje:
A három éves státuszon volt szemvizsgálat, pont ez a takarásos, nem volt probléma.
2012. júl. 2. 16:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Én se szerettem még ilyen idős koromban, legfeljebb az építőkockával játszottam. A memória játékhoz végképp nem nyúltam.

Viszont volt két "kirakós" játékom, amikkel hamar elvoltam. Olyat nem tudom lehet-e még kapni. Az egyik a formafelismerést is segíti.

Egy gömb volt kivagdosva különböző geometriai formáknak, és azokat kellett megtalálni és belenyomni a megfelelő kockát, gömböt, háromszöget, kúpot, ami épp volt.

Együtt szoktad csinálni vele? Milyen játékai vannak még?

2012. júl. 3. 17:32
 14/14 A kérdező kommentje:
Sokféle van, természetesen együtt csináljuk, hiszen még tőle nem lehet elvárni, hogy egyedül rakja ki. Most minden nap megcsinálunk egy ilyen kirakós játékot, és úgy látom jobb a helyzet, kezdi megszokni, hogy arra a pár percre le kell ülni és megcsinálni a feladatot. Néha még elkalandozik közben, de kezd összeszedettebb lenni.
2012. júl. 4. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!