Van itt olyan anyuka akinek a fia sosem szerette a kirakós játékokat?
Most nem ijesztgetni szeretnélek, de azért figyeld meg a játékát ha kicsit nagyobb is lesz. Ha továbbra sem játszik számolós játékokat, kirakókat, logikai dolgokat akkor azért egy kicsit gyanakodj, és inkább mondják azt, hogy ne parázz, mert minden rendben, mint később verd a fejed a falba, mint én...
Discalculiás (matematikai részképességzavar) volt egy kislány akit felneveltem.(nem a saját kislányom, a gyámja voltam) Piciként ő is mereven elutasított mindenféle játékot ami kicsit is a logikára épül. Ez csak később esett le... Már nagy, 4. osztályos volt amikor kimutatták nála tesztekkel, vizsgálatokkal, hogy baj van. Ha hamarabb észrevesszük akkor sokkal gyorsabban és könnyebben fejleszthető lett volna.
Ha baj van akkor sem kell kétségbe esni, mert ma már szakosodnak erre fejlesztő pedagógusok, de akkor (20 éve) még nagyon ritkaság számba ment.
Kedves utolsó!
Volt még más jele is a diszkalkúliának? Mozgásban, beszédben, Játékban?
Nem mondanám, hogy bármi mást is észrevettünk volna... Sőt a szorzótáblát is ő tudta leghamarabb, mert megtanulta mint egy verset, de alkalmazni nem tudta már.
Beszédben egyáltalán nem, mert nagyon hamar és gyönyörűen beszélt, mozgásban sem, ügyesen biciklizett már nagyon picinek. Játékban is csak a logikai dolgok nem mentek neki kicsinek. Pl a kártyázás, számolás...
jaj,de tényleg nem ijesztgetni akartalak, mert 3,5 évesen (van egy ekkora kisfiam nekem is) nagyon szétszórtak még, az enyém sem szeret egy helyben üldögélni, mozogjon sokat, és nyugi minden rendben van!! Most már sokkal jobban odafigyelnek ezekre a dolgokra az óvodákban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!