Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A helyemben visszamennél...

A helyemben visszamennél dolgozni?

Figyelt kérdés

2 éve vagyok itthon a gyerekkel és nagyon szeretem ezt az állapotot. Magas pozíciót és sok fizetést hagytam ott a gyerekvállalásért. Most megkerestek, hogy visszamegyek-e és még több pénzt, kevesebb munkát ajánlottak.

Csakhogy nem tudom elképzelni, hogy délben más fektesse le a kisfiamat, hogy nem "rosszalkodunk" itthon, hogy nem megyünk délután a játszóra...

Nem vagyunk rászorulva erre a pénzre, a férjem is jól keres, de azért érezhető, hogy amit én korábban hozzátettem az most nincs.

Nem tudom, mit tegyek, érzem, hogy ez egy kivételes lehetőség, de megszakad a szívem, ha a bölcsire gondolok.

2012. jún. 26. 14:12
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
25%

Én elvállanám. Ha nem tetszik a bölcsi, és tele vagytok lével, miért nem szerzel bébiszittert?

Még egy darabig biztos élvezed az otthonlétet, de nem örökké, és ilyen lehetőség nincs mindennap.

2012. jún. 26. 15:24
 12/30 anonim ***** válasza:
49%

Bocs ha bunkónak tűnik, de megkérdezed ezt itt, ahol átlagban az anyukák alacsony bérrel jöttek el szülni és nem tudják milyen mikor tényleg jól keresel, de mint írtad nem vagy rászorulva...stb.

99% azt fogja írni, hogy visszamennének...

Az én példám:

Én is jól fizető állást hagytam ott, de a férjem nem keres jól, ezért ha a legkisebb gyermekem 1 éves lesz bölcsi, apa meg mellékállásba megy és ellátja a családot. Hát hogy is mondjam az itteni több gyerekes anyukák kővel dobálnának engem ezért...

2012. jún. 26. 16:08
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy visszavesznek-e 1 év múlva, ha most nemet mondasz, hogy szereted-e munkád/munkahelyed, hogy szakmailag nem érzed-e nagy kiesésnek, ha még maradsz. A gyerektársaságot szerintem meg lehet oldani más programokkal is (játszótér, játszóház, kirándulás... stb.), mint bölcsi. Kompromisszumos megoldás lehet, ha négy órában dolgozol.
2012. jún. 26. 16:32
 14/30 anonim ***** válasza:
Én visszamennék,mert 1 év múlva úgyis megy a fiad oviba,lehet addigra lehet nem kellesz.Mondjuk én amúgy is azt tervezem hogy egyik gyerekemmel sem maradok otthon csak 2 éves korig,kisfiam most szeptemberbe megy bölcsibe mert mennem kell gyakorlatra meg dolgozni,Ő akkor lesz 17 hónapos.
2012. jún. 26. 20:12
 15/30 A kérdező kommentje:

Nagyom szépen köszönöm az eddigi válaszokat!

Megpróbálok válaszolni a felmerülő kérdéseitekre. 8 órás munka, sajnos nem tudok 4 órába visszamenni, viszont megígérték, hogy fixen 8 óra, nem pedig 10-12-14, mint eddig. Ez egy amerikai multicég, ahol betűre betartanak minden előírást, kénytelenek lesznek visszavenni egy év múlva is, ha mennék, minimum a régi fizummal. Nem félek attól, hogy nem lesz helyem.

A dilemma pont az, hogy sok pénzre mondok nemet, ha maradok. Nem vagyunk "tele lével", ahogy az egyik válaszadó fogalmazott, de nem okoz gondot a számlák befizetése. Illetve a férjem is, én is mínuszból indultunk, még csak nem is nulláról. Számít, hogy tudunk-e félrerakni, vagy föléljük, amit ő keres. Nem akarom, hogy a gyerekem majd úgy induljon el az életben, mint mi. És hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hiányzik az az állapot, hogy bármit megvehetek, nem kell osztani-szorozni, de ez másodlagos.

Tetszett az a válasz, hogy hallgassak inkább a szívemre, mert csak egyszer ilyen pici a gyerek... Ez igaz:) Nem adja vissza senki a most kiesett időt.

Végül pedig nem akartam indulatokat szítani, minden választ köszönök! Nem is értem miért kellett lepontozni egymást.

2012. jún. 26. 21:54
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Gabkával teljesen egyetértek! Én sem megyek vissza, pedig időközben még jobb pozíciót is ajánlottak. Ha a férjed fizetéséből kijöttök, én a helyedben maradnék oviig.

És kérdező bocsi az offért, de Gabka gratula a babához és sok sikert a negyedikhez :)

2012. jún. 26. 22:20
 17/30 anonim ***** válasza:

Off

Gabka! Én is gratulálok a legkisebbhez! Hajrá, hajrá! Sok sikert a továbbiakhoz! :)

2012. jún. 26. 22:45
 18/30 anonim ***** válasza:
Annyira aranyosak vagytok csajok, köszönöm szépen! :-)
2012. jún. 27. 06:43
 19/30 anonim ***** válasza:

A bölcsi nem mumus és nem egy egész napos, hetes elfoglaltság. Én azt tartom, hogy kell a gyereknek a társaság, a szabályok betartatása, ami otthon azért valljuk be, nem mindig megy. Nyilván aki otthon maradt a gyerkőccel, nem tudja, milyen lenne, ha bölcsibe járt volna, és fordítva: aki beadta bölcsibe, nem tudja milyen, ha otthon lett volna még egy évet.

Én a saját példámat mondom el, nem tanácsolok semmit, mert ez az a dolog, ami fejben dől el, és dícsérhetem neked a bölcsi intézményét, ha te nem akarsz megválni a fiadtól.

Szóval a családunkban van bölcsivezető, ezért már a terhesség alatt is tudtam, hogy milyen egy bölcsődei nap, élet. Ezért könnyű szívvel engedtem a fiam 2 évesen bölcsibe, nem is volt gond a beszoktatással, mint azoknál, akik ugyanúgy dillemmáztak, hogy "jujj, bölcsi, és szegény gyerek és stb" na ott sokáig volt sírás, a gyerek sem hülye, érzi a szülő hozzáállását.

A fiam csodák csodájára:

eszik egyedül az első napotól kezdve - itthon még mindig megy a harc, hogy egyen, csak játszik a kajával (amúgy jó evő)

Elpakolja a játétokat a helyére - itthon könyörögni kell mindenért, csatatér a lakás sokszor

Előtte is beszélt már, de az a beszédfejlődés hihetetlen, amit a bölcsi óta produkált: mesél, mesél és mesél, ok-okozati összefüggéseket mond, és olyan szavakat használ, hogy én is meglepődöm, hogy egy 2,5 éves gyerek honnan tud ilyeneket.

Mondókák, énekek tömegeit mondja (itthon is mondókáztunk sokat, de pl. egyszer csak a vuk-ot énekelte végig, anyák napján pedig meglepett az orgona ágával)

Van napirendük: udvaron, bent játszanak, ebéd, alvás, egyedül megy aludni, mindég mindenki tudja, ki ki után következik, kinek az anyukája/apukája jött kiért, melyik alvós játék melyiküké és osztják szét egymás között... stb.

Ilyen dolgok, amik hihetetlenek, és ha itthon lett volna velem, akkor ezeket a dolgokat nem ismerem fel a fiamban, és nem tudom, hogy ilyen is tud lenni.

Mert az otthoni viselkedése anyának/apának szól, sehol máshol nem viselkedik így (20x kell szólni, fülén ül, nyávog, hisztizni szerencsére nem szokott) még a mamák/papák sem ismerik azt az unokájukat, ami miatt néha kibukunk a párommal. Ezt már elfogadtam.

Ezért szerintem nálunk jót tett a bölcsi, mert ha itthon lenne, akkor csak azt hallaná, hogy "ne csináld, hagyd abba a nyafogást, ne kiabálj, gyere már, ha nem hagyod abba akkor....stb" Szerintem ez sokaknak ismerős.

Így legalább csak délután meg hétvégén hallja ezeket :o)

Egyébként meg délután is lehet játszózni, mi akkor járunk, hétvégén meg családi programok vannak mindig, így nem unatkozunk, és nem is érzem úgy, hogy kevés időt töltenék vele. Nemsokára jön a kistesó, akkor is próbálunk vele ugyanannyit foglalkozni.

Szóval igen, neked kell eldönteni, én tuti hogy visszamennék, de nekem tiszta lenne a lelkiismeretem a fenti okok miatt. (és vissza is mentem) Mi sem élünk rosszul (nem 50e-et kell beosztanom a hónapra pl) de azért nálunk is az a -150 ezer megérezhető lenne....

2012. jún. 27. 08:23
 20/30 anonim ***** válasza:
58%

Azért ne feledjük el, hogy a bölcsiben a gyerek minimum 9 órát eltöltene minden áldott nap. Szerintem sok egy picinek. Ha a gyermeket nézzük, fejlődés ide vagy oda, jobb neki anya mellett még ebben a korban.

Igen, a társaságigénye megnő úgy 2,5 éves korában, akkor érdemes kisbarátokra szert tenni, és jóval több programot kitalálni neki. De az ne a napi 9 óra bölcsi legyen.

2012. jún. 27. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!