Melyiket választanád, ha GYED után visszamennél dolgozni? Minden hétköznap 9től 15-ig dolgozni, vagy hetente két nap 12-től 18-ig a többi napon pedig 9től 15-ig?
A kislányom 2 éves, szeptemberben megy bölcsibe és szeretnék 6 órába visszamenni dolgozni. Először ki kellene találnom, hogy nekem mi az ideális időbeosztás és utána jön, hogy a munkahelyem mit szól hozzá.
Érveim: ha 2 nap délután dolgoznék, akkor ugyan szinte csak fürdetésre érnék haza (a férjem tud menni a gyerekért a bölcsibe), de lenne szabad pár óra hosszám akár házimunkára, akár ügyintézésre, akár néhanapján magamra. Viszont, ha minden nap csak 15 óráig dolgoznék, akkor a délutánok-esték szabadon szervezhetők lennének, és együtt tudnánk eltölteni (férjem, kislányom és én).
Te hogy döntenél?
Én a heti két nap délutánt választanám. Együtt tölthető időre ott a hétvége, meg a maradék három hétköznap. Azért nem mindegy, hogy marad heti két délelőttöd, amit arra fordítasz, amire csak akarsz, akár magadra, akár ügyes-bajos dolgok intézésére.
Én 24 órás váltóműszakban dolgozom, tehát 24 óra munka 72 óra pihenés. A 3 pihenőnapban azt csinálok, amit akarok, anyi időt töltök a családommal amennyit akarok, intézem a dolgaimat nap közben stb. Én ezt nem adnám fel, bár ezt sokan nem értik meg, dolgoztam már 8 órában is, ég és föld a kettő.
14.35-ös vagyok. Na én is ez a típusu anyuka vagyok. Nekem a gyerek az életem része, imádom, de nem csak körülötte forog a világ. Én is szeretm ha van egy kis szabadidőm nélküle, csak úgy egyedül. Ezért is nem adom fel a munkámat.
Ja és az én lányom is 2 éves
Köszönöm az eddigi válaszokat! Örülök, hogy vannak hozzm hasonló anyukák is :-)
Természetesen várom a további válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!