Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » S. O. S. Mi lehet ez a kidudor...

S. O. S. Mi lehet ez a kidudorodás a kisfiamon?

Figyelt kérdés
Tegnap az esti fürdetésnél vettem észre a medencecsontján egy kb. 4-5 cm hosszú és 1 cm széles dudort.A tetején van egy 1/2 cm széles 3 cm hosszú véraláfutás szerű lilás-feketés folt.Kérdeztem,hogy mi történt azt mondta,hogy megütötte az ágy fa részébe.Nem sírt és nem is jött oda ,hogy megütötte.Este és még éjjel is jegeltem +kentem körömvirág krémmel.Most hajnalba rálestem és semmi változás.Ha megütötte nem kellett volna a duzzanatnak csökkennie ? Most még alszik,de szerintem jobb orvosnak megmutatni.A házi orvosunk csak du.rendel,várjak addig vagy vigyem sebészetre ott egész nap van rendelés?
2012. jún. 26. 08:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Én nem rohannék vele orvoshoz. Ha tipikus ütésnyom, akkor semmiképp. Ha bizonytalan vagy, akkor háziorvoshoz elviheted du.
2012. jún. 26. 08:48
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

Te jó ég.Asszony!Nyugi!:DDD

Nem kellett volna a duzzanatnak csökkenie!:)A körömvirág Nem mindenre jó és nem minden sérülésre jó:)vizes ruha szupi,és ha a gyerkőc nem fájtatja különösebben,akkor nincs gond átlagos beütéssel járó.... tudod:)

2012. jún. 26. 08:51
 3/9 A kérdező kommentje:
Első válaszoló köszönöm!!Kedves második!Inkább ne menjünk részletekbe(de igen fáj,kötött csomó ami a helyéről kimozdítható) a válaszod önmagáért beszél :)
2012. jún. 26. 09:03
 4/9 anonim ***** válasza:

Közvetlen a medence csontján van? Nem a lágyékról "csúszik" oda?

Ha kötött csomó, akkor lehet lágyék sérv is, ami az ütés miatt jöhetett ki. (tapasztalatból írom ezt) De ha konkrétan a csonton van, akkor természetesen nem az.

Én várnék délutánig a dokival, nem kell szerintem a sebészetre menni vele. Lehet, tényleg csak nagyon megütötte, és azért ilyen.

nyugi, figyelgesd, nem lesz gond! :)

Ha már tudod, mi az,megosztanád velünk is?

2012. jún. 26. 09:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Majd írd,meg,hogy mit mondott az orvos,Remélem minden rendben lesz:)
2012. jún. 26. 12:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Du. elmentünk a körzetihez aki azt tanácsolta,hogy a nagy csomó miatt menjünk el a sebészetre.A sebészeten röntgenezték,szerencsére nincs csontsérülés.A szövetek zúzódása és a csonthártya sérülése okozhat ekkora duzzanatot.A bevérzett csík ma délutánra kb. féltenyérnyire terjedt el.Ennek az oka az orvos szerint ,hogy a combhajlatban és a has környékén tele van nagy artériákkal és itt sokkal erőteljesebb a bevérzés is.Jegelni kell és ha 1 hét múlva nem csökken illetve nagyobbodna akkor vissza kell menni.illetve kaphat éjszakára Cataflam cseppet.Azóta körbepárnáztam az ágykeretet mert sosem gondoltam volna,hogy hassal ugrik rá és így megsérülhet :(
2012. jún. 26. 21:10
 7/9 anonim ***** válasza:

ma 09:17

Na jól van, örülök, hogy nincs nagy baj!

Azért jó, hogy elvitted dokihoz, én is tuti elvittem volna. :)

2012. jún. 26. 23:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Húúú! A kis butus (bocs) Jól összeverte magát :))Jobbulást
2012. jún. 27. 15:09
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönjük!Már jobban van ,csökken a duzzanat és már nem annyira érzékeny.Most már lila az orvos szerint lesz még zöld és sárga is :)Kis nyuszim azt gondolta ,hogy távolugrásból ha vetődik az ágyra akkor nem ütheti meg a keretbe magát:(
2012. jún. 28. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!