Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerinted miért nem engedi...

Szerinted miért nem engedi meg a kisfiának?

Figyelt kérdés
A kisfiam, aki 2 éves sincs, szereti gyerekeknek való sportbabakocsiban tologatni az állatkáit. Az egyik ismerős 3 hónappal idősebb kisfia szerette volna elkérni tőle, és az enyém jószívűen oda is adta. Erre az anyukája gyorsan kivette a kezéből, és visszaadta az enyémnek, hogy "te csak ne tologassad, nem neked való".
2012. jún. 24. 14:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ilyen felfogású emberek, akik szerint a kisfiúk csak autókkal és karddal játszhatnak, a lányok pedig babával. Szerintem ez úgy hülyeség, ahogy van, az én fiamnak is van játék babakocsija és babája is. Kislányként én is imádtam autókkal játszani, mégis egész normális lettem...
2012. jún. 24. 14:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hú, elég súlyos szülő lehet! :(
2012. jún. 24. 14:11
 3/9 A kérdező kommentje:

Sejtettem, hogy ez állhat a háttérben, de azért mégsem akartam elhinni. Ez kicsit fanatikus nekem. 2 éves gyerekekről van szó...

A múltkor is meg akart fésülni egy macit a fiúcska, és azt sem engedte az anyuka.

Pedig a férfiak is tolnak babakocsit, a férfiak is megfésülik a gyereküket, sőt megetetik, sütnek-főznek (hány férfi szakács/cukrász van!).

Szerintem inkább megfosztja a gyerekét ettől (főleg, hogy nem sok fogalma lehet az ő kétévesének sem a fiú-lány játékokről, kicsit még odébb van).

Köszi a választ.

2012. jún. 24. 14:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Amit itt leírtál, elmondtad ennek az ismerősnek is? Mármint hogy lehet azért akarja a babakocsit tolni, mert látja hogy férfiak is tolják, stb. Teljesen igazad van. Ha jóban vagytok, és értelmes nő, akkor szerintem beszélgess erről vele, vagy próbálj meg valami műsorral, vagy cikkel előhozakodni.
2012. jún. 24. 14:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

jaj hát ilyenek felénk is vannak:)) Én ennek egyáltalán nem tulajdonítok jelentőséget hogy most akkor milyen nemű mivel játszhat még ovis korban se!! Nem ettől lesz homoszexuális valaki hogy 3 évesen kisállatot ne adj isten babát tologat.

Én fiam 4.5 éves simán tologatja a huga babakocsiját de míg nem volt huga addig meg a szomszéd kislányét. Ő is lesz apuka, miért ne tologathatná? Ráadásul babát tol benne:)

A lányom meg autókázik sokat, meg vonatozik (nyilván mivel azzal is körül van véve). Nem jutott még eszembe sose hogy akkor megtiltsam neki.

De jópár ilyen ismerősünk van aki erre iszonyú háklis. A színekre is pl. a fiú nem örökölheti a lány bicaját vagy kismotorját ha az lila vagy rózsaszín.

Nem tologathat babát babakocsiban stb.

Szerintem ez egy hatalmas butaság.

Nem lehet hogy az ismerősöd inkább nem akarta hogy a ti játékotokkal játsszon? Mert ez meg egy másik vonulat szokott lenni egyes szülőknél,hogy minden egyes ki homokozó lapátot is visszaadatnak a gyerekükkel mondván hogy az nem a tiéd hanem a másiké.

2012. jún. 24. 14:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Az ilyen kisfiúkból lesznek az olyan fenőttek, aki csak a "férfimunkát" hajlandók elvégezni, meg a gyerekkel csak a nők foglalkozhatnak típus. Szerintem.
2012. jún. 25. 09:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2012. jún. 25. 18:05
 8/9 anonim ***** válasza:
A gondoskodás képessége talán ezekkel a játékokkal alakul ki. Kár eltiltani a gyereket tőle. Női munka pedig nincs, csak időszakos felosztás. A kézimunka és varrás sok férfinépnek is hobbija.
2012. jún. 26. 07:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Na, ma a barátnőm 3,5 éves kisfia levetkőztetett és pizsamába öltöztetett 5 babát, majd lefektette őket az ágyba és betakargatta mindegyiket. Egyébként egy ízig vérig fiús fiúról van szó.
2012. jún. 27. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!