Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak a gyermekemmel...

Mit csináljak a gyermekemmel aki 21 hónapos, és nem akarja megenni azt az ételt amit mi eszünk?

Figyelt kérdés
Amit külön főzök neki,azt is csak turmixolva eszi meg.Reggelire semmilyen felvágottat,tojást,virslit,semmit csak a vajas kenyeret eszi meg a tejbegrízen kívül.Ja 10 foga van.
2012. jún. 22. 08:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia.

Eddig valamiért nem sikerült bevezetned a házi darabos kosztot,de ha a vajas kenyeret megeszi,akkor képes a rágásra...

Lassacskán minden nap adj neki külön tányérban abból amit főzől,de ne pépesítve csak villával összetörve,Hagy egyedül enni.Hátha az tetszene neki.Kézzel,lábbal,de próbálkozzon.:)Egy idő után rááll.

2012. jún. 22. 08:42
 2/2 anonim ***** válasza:

Told ki az ètkezést, hogy tényleg éhes legyen, és megegyen bármit:)

Nálunk is volt ilyen, hogy nem evett meg ezt azt.

Akkor reggel mellé ültem, kis katonákat csináltam, de úgy hogy 2 vékony szelet kenyér közé raktam a sajtot, vagy felvágottat, eldugtam :) és úgy kockáztat fel kicsire, azt adogattam a szájába.

Nem 8- kor volt reggeli hanem 9- kor, és annyira éhes volt , megette!

Virslit úgy ette meg, hogy ketchupot nyomtam neki a tányérra, abba megmutattam hogy kell mártogatni, megtetszett neki, azóta csak úgy eszi.

Az ebédnél is pl. Paprikás csirke tésztával, ezt el tudja rágni 4 foggal is:) villát adtam neki, azzal könyebb ennie mint a kanállal, megmutattam hogy kell felszúrni, és azóta szépen eszik villával!

Hasáb burgonyát is szépen eszi ketchupba mártogatva, a husit is bele mártogatja!

Ez a mártogatás nagyon bejön a kicsiknek, de tehetsz neki tejfölt, majonézt, vagy szószt amibe mártogat.

Reggelinél a vajas kenyeret, gofrit, kalácsot, briost lekvárba mártogatja!

Pl. Ebédnél töltött paprika azt simán fogatlanul is el tudja nyammogni a gyerek! Tök főzelék, burgonya főzelék!

Rizses lecso, tésztát ételek, ezeket el tudja rágni!

Az ebédet is told ki, hogy nagyon éhes legyen!

Lányom mikor Bölcsibe került, nem akart ott enni, de itthon csak kakaót ivott, nem adtam neki reggelit, Ha ott sem ette meg a reggelit, akkor az ebédet bármi is volt az, megette, annyira éhes volt!

Azóta már megszokta hogy ott kell enni, és hogy azok a kaják vannak, ha nem eszik éhes marad, és még a zsíros kenyeret hordós káposztával is megeszi, vagy a mákos tésztát, finom főzeléket, sárgaborsófőzeléket, amit azelőtt itthon nem is evett, mert mi nem szeretjük, nem is főzök.

2012. jún. 22. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!