Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez nem nagyon veszélyes? Ti...

Ez nem nagyon veszélyes? Ti szoktatok ilyet csinálni?

Figyelt kérdés
Szóval 2-3-4 lakásos társasházas övezetben lakom, többnyire ezek kertes házak, a lényeg hogy viszonylag zárt környék, tehát csak az itt lakók járnak erre kocsival, de van sok ház. Szóval nem a legforgalmasabb, de azért van egy főút, ahol nagyobb a forgalom, és a busz is ott jár. Ma is láttam, és már többször is, míg vártam a buszt, hogy néhány apuka vezetés közben az ölébe ülteti a kicsi gyerekét, és úgy mennek a főúton. Ilyenkor nyilván a gyerek be sincs kötve, és oké, hogy rövid ideig mennek így, meg lassan, de hát bármi megtörténhet. Mivel már többször is láttam, elgondolkodtam, hogy ez így normális? A szülő nem fél, hogy történik valami?
2012. jún. 21. 12:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha azért olyan úton csinálná ahol tényleg a kutya sem jár még az biztonságosabb de hogy teljesen biztonságos meg szabályos az azért túlzás. Én is hasonló környéken nőttem fel szinte 0 forgalom volt itt én apukám is annak idelyén amikor kicsi voltam az ölébe akart tenni vezetés közbe de sokan lebeszélték róla mert ha valamiért hirtelen kell fékezni akármilyen lassan is megyünk vagy valaki hirtelen előbukkan a távolból és belénk hajt akár 50 el akkor még nagyobb baj lehet. Ha ezt a rendőr meglátja tuti megrángatják azt a szülőt aki ezt csinálja.
2012. jún. 21. 12:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon felelőtlenek ezek az emberek az biztos!!!Nekem a párom unokahuga csinàlja ezt.Azért veszi előre a 4hónapos babáját mert sír!!!!A férje vezet ők meg elöl az anyósülésen!Ne adj isten történik vmi akkor meg sopánkodnának.Én soha nem vittem így,és nem is fogom az tuti!!!!!
2012. jún. 21. 13:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Még sose láttam ilyet, nem értem, ez miért jó. Legnagyobb veszélyét abban látom, hogy a vezető nem tud úgy mozogni, sem úgy reagálni, ahogy kéne. Nem kell ahhoz forgalom, elég, ha egy macska szalad át az úton.
2012. jún. 21. 13:09
 4/12 anonim ***** válasza:
70%
Nekem a párom csinálja de vagy itt a zárt udvarba vagy az üzletünk parkolójába..ha épp nincs vendég..5 melőre-5m tolatás..a fiam imádja dudál mint egy örült és visitva nevet:) eszünkbe sem jutna olyan helyen ahol esély van arra hogy akár egy autóval is "találkozzanak" vagy gyerek vagy kutya macska vagy bármi..szóval uton nem!
2012. jún. 21. 13:16
 5/12 anonim ***** válasza:
62%
Nekem azzal semmi bajom nincs, hogy az apuka "vezetni tanítja" a kicsit, csak nem mindegy, hogy hol. Kiskoromban én is beültem apával a piros kockaladába, és én kormányoztam, ő pedálozott. El a kapuig, aztán vissza a garázsig :D Nálunk forgalmas az út, sok a kamion. De pl. a szomszéd srác, aki kamionozik, a 2éves gyerekkel ment így a kamionban. :D Én nem tartom akkora tragédiának, de most, hogy így belegondoltam, kicsit tényleg veszélyes. A páromnak ez más. Ő falun nőtt fel, az utcán tanult vezeti autót is, traktort is, egész kicsi korában. Valahol ez egy kcist nekünk természetes volt, hogy mi is ki fogjuk próbálni vele. Nálunk annyi a különbség, hogy nagyon nagy az udvar, bőven van benne hely kocsikázni :D De nem mondanám, hogy felelőtlenség, csak meggondolatlanság. Végtére is anynira nem forgalmas az út, és gondolom az apuka tud vezetni. Akora baj nem hinném, hogy volt már ebből. De persze jobb félni..
2012. jún. 21. 13:42
 6/12 anonim ***** válasza:
62%

En is a "felelotlen" vezetok koze tartozom. Lanyom az anyosulesen utazik (kulfold, nincs sok rendor)

Egy idoben beszoktattam hatra, bekotottem, de sajnos nagyon hanyos. Volt hogy elkezdett hanyni, fuldokolni amikor eppen vezettem, es nem tudtam abban a pillanatban megallni. Iszonyoan megijedtem.

Azota inkabb rakom magam melle (mar 3 eves, kapaszkodik), lassan vezetek, mert ilyen hanyas tobbszor van.

2012. jún. 21. 14:01
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
en is es ferjem is szoktuk "vezetni" hagyni 2 eves kislanyunkat. mi a vilagvegen lakunk, itt tenyleg nem tortenik semmi. forgalomban nem csinaljuk.
2012. jún. 21. 14:38
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

apu hivatásos sofőr,szóval elég rutinos,anno velem földúton csinálta,imádtam..Öcsémmel egyszer csinálták, a garázstól a házig,kb. 50méter..5000FT-jába fájt olyan 10éve...

Amúgy én is engedékeny vagyok ilyen szempontból,mert pl. azzal nincs bajom,ha falun a férjem csinálja eldugott kereszteződés nélküli, hátsó utcában...de forgalmasabb helyen tuti nem engedném.

2012. jún. 21. 14:44
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Na nekem is van ilyen ismerősöm. Nem szólok bele az ő dolga, csak velem ne találkozzon ha esetleg én igazoltatnám, mert bánom is én ismerős vagy nem, én bizony megbüntetem az ilyent. Játszon a saját életével, de a gyerekével ne. Azt hiszem láttuk most az érdi baleset kapcsán, hogy egy pici ütközés mire képes! :( Szerintem sokan nincsenek tisztába vele, hogy egy ütközés ereje x sebességnél mire képes! Én személy szerint KRESZ oktatáson levetíteném a kisfilmeket amit mi láttunk suliban. Megdöbbentő.

Az én gyerekeim is szoktak az apjukkal "vezetni" a zárt udvarba kb 10 m-es részen.

rendőr anyuka

2012. jún. 21. 14:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

férjem is engedi vezetni a szülei utcájában , ami nem forgalmas hely. nagyon élvezi és én sem bánom ,

az hogy valaki főúton elöl ülteti a gyereket és nincs bekapcsolva nagyon veszélyesnek tartom

2012. jún. 21. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!