Kérdésem:ha beirtatom 4 órás állami bölcsibe, akkor elvesztem a gyest? Kell ilyenkor tb-t fizetnem vagy nem magam után? A részletek lent.
Van egy másfél éves kislányom. Kétévesen szeretném 4 órás bölcsibe adni hogy közösségbe legyen, én viszont még nem mennénk vissza dolgozni 3 éves koráig.
A beszoktatás miatt és mert szeret nagyon társaságban lenni. A munkahelyem van, de oda nem tudok visszamenni, ha lejár a gyes keresnem kell munkát.
Állami bölcsödébe nem hiszem,hogy felveszik,ha nem dolgozik mindkét szülő.
Esetleg papiron visszamész a munkahelyedre ahol kiadják a szabikat előbb és ekkortól van igazolásod,arról,hogy dolgozol,legjobb előbb a teljes munkaidőre járó szabadságot igénybe venni(mellette még nem jár a GYES),aztán pedig igényelheted a GYES-t ,aztán ha lejártak a szabik megegyezel a munkahelyeddel,hogy közös megegyezéssel megszünik a munkaviszonyod,akkortól pedig álláskereső leszel,ami már nem zárja ki,hogy a gyermek továbbra is bölcsibe járjon.
Lehet,hogy nagy butaságot írtam ...
De gyesen vagy (vagy gyeden)! Vagyis nem jársz be a munkahelyedre, és nem is akarsz 3éves koráig, és szabadságon se vagy. Emiatt nem tudnak adni munkáltatói igazolást arról, h dolgozol, hisz nem dolgozol!
A bölcsikben így is túljelentkezés van, még azokból is válogatnak, akiknek tényleg dolgoznia kell a szüleiknek .
Bölcsibe iratásnál csak a GYED-et vesztené el az ember, a GYES jár 3 éves korig mindenképp.
Az egyetlen kikötés, hogy maximum 6 órát dolgozhatsz GYES mellett.
Úgy van, ahogy írják a többiek, attól, hogy van munkaviszonyod, ténylegesen nem jársz be, a munkáltatói igazolásnak pedig erről kell szólnia.
Viszont ha tudsz szerezni egy igazolást, akkor elég 4 óráról is szólnia, és a gyermeked akkor is bent lehet egész nap a bölcsiben. Legalábbis nálunk úgy van.
Plusz például nálunk az a helyzet, hogy ha még nincs munkád, akkor beszoktatást végigcsináljátok, és csak utána kell elkezdeni interjúkra járni. Azt hiszem, az a szabály, hogy 3 hónapon belül kell munkát találni, de azt is mondták, ha ez nem jön össze a mai világban, akkor nem fogják a gyereket kitenni.
Azt is megteheted, hogy visszamész, visszavesznek 3 éves koráig akár 4 órásba, vagy felmondanak (ezt nem tudom, lehet-e), akkor letöltöd a szabikat előbb, aztán elmégy munkanélkülire, és a központ igazolja, hogy aktívan keresel állást.
Lehet, hogy én is írtam hülyeségeket, meg önkormányzata és bölcsije válogatja, de nálunk ezeket mondták.
Ismerőshöz vagyok bejelentve,tud nekem igazolást adni.
Terhesen nem hosszabbítottak nekem munkaviszonyt ezért igy oldottuk meg hogy ne essek el a gyedtől.A bölcsibe meg elég egy pecsét azt mondta az ott dolgozó ismerősöm.A kérdésem inkább a tb részre vonatkozott.
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!