Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 ev körüli gyermeked mikor...

2 ev körüli gyermeked mikor mennyit eszik es alszik?

Figyelt kérdés
Egyebkent sem nagy evö fiam mostanaban delre olyan almos, hogy 2-3 kanal etel utan nem akar többet enni.Reggelizik fel 8 körül, es ha delben, ha 11-kor akarok neki ebedet adni szinte semmit nem eszik.De delben mar le kell tennem aludni, mert nagyon almos(gyakorlatilag hasznalhatatlan), bemaszik az agyba.Ebedelteti valaki uzsonnaidöben a gyermeket, bevalt?
2012. jún. 20. 13:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Lányom 22 hónapos. Ő mondjuk jó kis husis, de vannak időszakok amikor alig eszik. Gondolom mivel normál súlyban van (11.7kg és 83cm) nem aggódok az evésén. Van, hogy éjjel issza meg a reggeli tápszert és délig nem eszik semmit. Van olyan is, hogy az ebédét uzsira kapja (simán odaadom neki ébredés után, ha nem ette meg) de van, hogy alig eszik egész nap (főleg ebben a melegben vagy ha beteg) máskor meg annyit eszik, hogy csak na.

Egy átlag napi evése ilyen:

reggeli (valamikor éjjel 11 és reggel 9 között) tápszer (210ml)

tízórai: kalács

ebéd 11 felé: amit én eszek (de nem eszik nagy mennyiséget belőle meg ha evett levest akkor nem kell neki a második)

alvás 11/30-2/30-ig vagy 3-ig

uzsi: túró rudi vagy puding vagy krémtúró vagy müzli

vacsora 6 felé fél szelet kenyér vagy fél kifli kis párizsival vagy májkrémmel vagy egyéb felvágottal

este lefekvés előtt tápszer 210ml, de ennek néha csak a felét issza meg.

2012. jún. 20. 13:52
 2/8 anonim ***** válasza:

szia!

Az én fiam sem nagy evő, 22 hónapos. Ő is fél8 körül reggelizik, 9 körül eszik gyümit vagy joghurtot. Délben ebédelünk, de van, amikor ő is kifárad, szintén 2-3 kanál után belealszik a tányérjába. Ilyenkor marad az ébredés utáni ebéd.

Mi sokáig csináltuk azt, hogy reggeli, 10 körül kiadós tízórai, alvás után ebéd. Aztán ő maga szépen lassan elhagyta ezt.

2012. jún. 20. 13:53
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem jó evő a kisfiam, 22 hós múlt, de délben ő sem eszik. Valamikor már 11-kor bealszik, mert korán kelő, de ha kitart is délig, nem kér enni, sőt, volt már, hogy két kanál leves között elaludt az etetőszékben. :-)) Nálunk az vált be, hogy kicsit kitolom a tízóraiját, tehát inkább fél 11 után kapja, aztán elalszik, felébred 2 körül és akkor ebédel.

Amíg nem volt ilyen nagy meleg, elaludt 11-kor, ébredt fél egykor, elmentünk a tesóért az oviba és utána ebédelt. Most picit később, dél körül alszik el, gondolom, ebben a melegben aludni se tud, de ha elaludt, akkor kettőig tuti nyomja. Épp most ebédelnek az apukájával. :-)

2012. jún. 20. 14:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja, és amióta ilyen melegek vannak, csakis nagyon könnyű kaját adok nekik, sőt, gyakran délben valami könnyű hideget vagy épp gyümölcsöket esznek és estére főzök inkább, mert addigra szívesebben megeszik. Megértem őket, én is így vagyok vele.
2012. jún. 20. 14:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Kislányom 4.-én lesz 2 éves.

Fél 9 körül kel, reggeli 2 dl tejital, rá kb. 1 órával kifli/zsömle felvágottal, sajttal, májkrémmel, paradicsom, paprika vagy vajas kalács vagy rántotta sonkával, paprikával, paradicsommal.

Tízórai joghurt vagy babapuding.

1-fél 2 körül alszik el, fél 4-4-ig, utána ebédel, tehát szinte uzsonna időbe. Azt eszi amit mi, szépen eszik.

Utána kap gyümölcsöt, mostanába görögdinnyét, nagyon oda van érte.

Vacsora: mostanába csak 1 dl tejitalt iszik meg és azokból eszik valamit, amit reggel kivéve a rántotta.

Sajnos, mivel délután sokat alszik, így csak 3/4 10-10 körül alszik el.

Általában 1 túró rudit vagy kinder pingut megeszik naponta.

Nálunk bevált, hogy alvás után "ebédel". Kipihent, nem hisztizik, hanem leül és megeszi az ételt. Próbáld ki, hátha nálatok is beválik. Amíg nem volt így oda a dinnyéért, addig lefekvés előtt adtam Neki vagy gyümit vagy gyümit túróval.

2012. jún. 20. 14:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi is ébredés után, kb. 3 körül ebédelünk. Reggel jól bereggelizik, pl. tej, kenyér, tojás aztán délelőtt még krémtúró, joghurt, gyümölcs és délben már alszik általában. Ébredés után ebéd, aztán délután ha éhes akkor gyümölcs, 7 körül pedig vacsora. Tehát nálunk a főétkezések száma is csak 4 általában.
2012. jún. 20. 14:31
 7/8 krisztivan ***** válasza:
Fiam még csak 21 hós.Egészen jó evő.Délben alszik,ha kér akkor ebédel elötte,ha nem kér akkor majd utána.Szerintem nem kell ebből nagy ügyet csinálni.Van olyan nap amikor annyit eszik mint én:-))másnap meg alig csipeget:-))Ja,és Ő alszik délután 3-ig is,vagy tovább:-))
2012. jún. 20. 14:33
 8/8 anonim ***** válasza:

22 hósak az ikerfiaim, szerintem elég jó evők. 6-7 között kelnek, de inkább 6hoz közelebb.

Reggeli 7-fél 8 fele vajas kenyér, felvágott, paprika, paradicsom, uborka, sajt általában. Egy- két szelet a kenyérből, 2 szalámi, zöldség meg rengeteg általában.

Tízórai 1 banán, vagy ennek megfelelő alma pl.

Ebéd fél12-12 között, amit mi eszünk, két félét is szoktak enni, leves és második, vagy ha nincs leves, akkor valami desszert (palacsinta, túrórudi, pl)

Uzsi gyümölcs és keksz

Vacsi 6 fele, bár mostanában inkább 7 körül, általában hideg, ami reggel is szokott lenni, vagy néha tejbedara, vagy virsli (ebből 2,5-3 db fejenként, bár akkor kenyérből csak pár falat).

Lefekvés előtt, ha előbb volt a vacsi, akkor joghurt, mert nem isszák meg a tejet semmilyen formában.

Nem álmosak délben, úgy kell őket lenyomni, illetve elcipelni az ágyig, ott már azért egész könnyen elalszanak, de ha én nem eröltetném, nem biztos hogy aludnának. Fél1-1től alszanak, 1-2 órát, néha 2,5-et. Nem mindig egyszerre ébrednek. :-)

2012. jún. 20. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!