Más szobatiszta gyerkőce is minden nap többször is bepisil napközben?
Valahol olvastam, hogy tsmt tornára kellett járniuk, mert fejletlen volt az idegrendszere a 4 éves gyereknek, azért nem volt képes a szobatisztaságra.
Csak elvinném a helyedbe a gyerekorvoshoz, hogy ő mit szól hozzá, ha kell küldjön tovább.
Nálunk csak akkor van baleset, ha már egy ideje tartogatja és foglalt a bili wc egyszerre. Vagy hiába szól, nincs se fa se wc a közelben(bár ilyenkor kér pelust, és csak ha szólok pisilhet, akkor pisil). Havi egy önhibán kívüli baleset, nem napi, és mindig szól, hogy pisis lett, és fel kell mosni- sőt maga takarítja össze.
3éves, 1éve szobatiszta, visszatartja, egyedül eljár intézni a dolgát- wcre fel, le öltözés kézmosás-. De ahogy rajtam kívül más is van velünk, szólnom kell rá, hogy irány a wc pisilni, ill a lefekvések előtt rá kell szólni pisiljen.
Ez már egy régi kérdés, de hasonló témában kutatok, nekünk is van egy pici visszaesés a nappali szobatisztasággal, 3 éves a lányom, négy hónapja szobatiszta, éjjel is.
De csak ámulok az itt "válaszolókon"! Adott egy szomorú, kétségek között lévő anyuka, és a "válaszadók" nagy része a saját gyerekét fényezi, hogy milyen ügyes a szobatisztasággal. Mintha ez a gyerek vagy a szülő intelligencia mérője lenne... A problémára még csak véletlenül se próbálna meg senki segítséget nyújtani (tisztelet a kivételnek)
Mivel hasonló szituval küzdünk, segíteni nem tudok sajnos, csak tippelek: lelki dologról van szó, hiszen ha jól értem ez egy új keletű probléma, egyszer már volt rendben a szobatisztasága. meg kéne próbálni szerepjátékoztatni, 4 évesen ahhoz már elég nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!