Más szobatiszta gyerkőce is minden nap többször is bepisil napközben?
7. vagyok
De a pisilésnél a 3,5 éves fiam magától megy ki. Nem kell érte szólnom soha. Nem hiszem, hogy kérvényre kellene, hogy kimenjen pisilni. Saját önigényéből kellene. Rosszul gondolom?
szerintem nagyon elrontottátok, 4 évesen azért illene éjjel is szobatisztának lenni.
és pedig nevelni kell, a gyereknek nem az az érdeke, hogy egy elkényeztetett kis majom legyen. :)
Na ezt most ne vedd sértésnek, nem konkrétan rátok írom, hisz nem tudom milyen a gyerek, de igenis kellenek határok, másban is, a pelusban is. a gyerek érdekében kell nevelni.
néha nekem is fáj a szívem, amikor tiltok valamit, de néha fontos a nem is.
7. vagyok megint.
Nálunk is különböző a nevelési módszer és mégcsak idillinek sem tudom nevezni a kapcsolatunkat.
Most sincs itthon, fiúnk mindennap 17 órától az ablakban várja.
Mégsem pisil, kakil be, éjjel sem.
Pedig nagyon sokat veszekszünk is.....sajnos......
Nem gondolom, hogy teljesen rendben lenne az, hogy egy 4 éves naponta többször bepisil. Az sem normális, hogy szólni kell neki, hogy menjen el wc-re. Persze előfordul, hogy a játék hevében becsurog, de ez mondjuk heti vagy havi 1, és nem napi 2 alkalom.
A lustaság vagy a visszahúzódó személyiség nem ok arra, hogy ennyi baleset legyen.
Lehet, hogy tényleg lelki okai vannak. Nem a szülői nézeteltérésekre gondolok, hanem arra, hogy a gyerek nem bírkózik meg valamivel a pisi-wc-önállórág terén. Talán zavarja valami.
nekem még az beleférne, hogy nagyon benne van a játékban akkor becsurran, de maga az, hogy te egy kérdéssel kiveszed a játékból, hogy kell-e pisilnie, és persze nem majd bepisil az nem jó szerintem sem :(
meg mondjuk 4 évesen tényleg már el kéne jutni oda, hogy ne utasításra pisiljen, hanem mert érzi, hogy kell.
egyébként ha nem szólsz neki akkor azért elmegy? vagy miután becsurog rohan a wc-re vagy akkor már oda pisil a szőnyegre.
én egyszer nagyon kiborultam :( pedig még 2,5 éves sem volt a fiam, de mikor 2. hete direkt minden egyes alkalommal a szőnyegre pisilt akkor elborult aggyal megfogtam jó erősen és lekiabáltam a fejét, hogy mi van veled, miért nem a bilibe pisilsz?
szégyellem magam, de azóta ki tud menni a wc-re :O
nálunk napi 1x, néha 2x van olyan, hogy becsurran egy picit és csak utána indul a wc-re, ez mindig játékidőben... 2,5 éves múlt, 4 hónapja vettem le a pelust róla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!