Mennyi idős korban várható el egy kisgyerektől, hogy előre jelezze, ha pisilni vagy kakilni kell?
Semmiképp ne szidd meg!
Nem minden gyerek lesz egy időben érett a szobatisztaságra, a fiam pl. október óta a wc-be kakil, de csak 3 hete nincsen rajta pelus napközben, mert eddig simán bepisilt, ha volt rajta, ha nem.
Még nyugodtan várhatsz vele, itt a nyár, legyen pelus nélkül, és mindig dicsérd meg, ha wc-be/bilibe sikerül, és sose szidd meg, ha nem, inkább nyugtasd meg, hogy semmi baj, majd legközelebb szólsz.
Pár hét, és szólni fog, ne aggódj.
Szia!
Szerintem 3 éves kortól! Addig még előfordulhatnak balesetek.
Én még visszaadnám a pelust, s többször kérdezném, hogy kell-e wc-ni, s ha igen és siker élmény van akkor ragasztottunk 1 matricát.
A Nagylányom így egy nyár alatt teljesen szoba tiszta lett s a wc ajtó is matricával:).
A Kisfiammal idén kezdtük a szobatisztaságot ő 26 hónapos, bölcsis, de eddig talán két baleset volt a kis gatyóba csurgással, nagyon jól haladunk, nem igényel semmilyen matricázást, csak azt kell hagynunk, hogy amikor végzett a dolgával, legalább 2-szer megnézze a bilibe, s csak utána önthetem ki!
Üdv két gyermekes Anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!