Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vervizsgalat, borteszt negativ...

Vervizsgalat, borteszt negativ. Ettol meg lehet tejfeherje allergias a lanyom? Van, aki jart/jar ilyen cipoben?

Figyelt kérdés
1 ev tejivas utan, 2 evesen kezdodtek a tunetek: ekcema, felso leguti problemak, laza gyakori szeklet. Vervizsgalat minden vizsgalt etelre negativ. Borteszt alapjan paradicsom es a mogyoro +, illetve pollenek, parlagfu es egyeb levegoben levo anyagokra + illetve ++. Ekcemajat eddig csak es kizarolag a szteroidos kremek lohasztottak le, de amint nem kentem, lobbant be ujra. Csecsemo koraban akadt 1-2 ekcemas folt a laban, de soha semmi gyulladas meg elburjanzas nem volt. 2 evesen kezdodtek az eros tunetek es lassan fel eve keressuk az okokat. Jartunk mar 2 borgyogyasznal, gasztroenterologusnal, allergologus-pulmonologusnal, de keves eredmennyel. Most 2,5 eves a lanyom.
2012. jún. 16. 01:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nálunk tavaly november környékén jelentkezett először ekcéma a kisfiam testén. Lábakon, hason, törzsön, háton, karon és még az arcán is sokszor. Akkor múlt másfél éves. Mindenre gondoltunk, új pelenka, új mosószer, mandarin stb. De semmi nem változott. Én egyszer mentem vele bőrgyógyászhoz, ott felírtak szteroidos krémet, zsíros testápolót stb. Tünetmentes volt, ha kentük szteroiddal. Na ez nekem nem tetszett, mert sajnos tisztában vagyok a mellékhatásokkal, és én ezt nem engedem, hogy több kárt tegyek benne mint hasznot. Csak természetes alapanyagú termékekkel kentem, és tényleg kordában tudtam tartani az ekcémáját, de nem volt tünetmentes teljesen. Májusban a bölcsiben elkapta a Rota vírust és azalatt az időszak alatt kitisztult a bőre. De nem is gondolkodtam rajta, mert elég fáradt voltam a 24 órás ügyelettől, de mikor jobban lett és újra kérte a reggeli kakaóját, akkor vettem észre, hogy megint fellángolt a bőre. És mi ez után próbálkoztunk, külön joghurt, túró stb. és csak akkor tiszta a bőre, ha teljesen megvontam tőle ezeket a termékeket, de a térdhajlatban maradt egy folt. Július 30-ra kaptunk időpontot tajterhelésre a pécsi gyerekklínikára. Nem terhelték meg mert én addigra már 2 hónapja nem adtam neki tejterméket és nekünk is azt mondták, hogy így nem valós a teszt. Ezt igazán nem értem, mert nem tudom, hogy 1 év múlva mikor vissza kell mennünk akkor mi fog változni a terheléseken, de mindegy. Rá mondták, hogy tejfehérje allergiás, ami azt jelenti, hogy sem egy pogács, sem egy kifli, sem normál vegeta vagy bármi amiben van tejfehérje nem megengedett. Elbeszélgetett velem egy dietetikus kaptam papírokat erről, meg ilyenek. Én teljesen kész volt, és főként azért mert nem terhelték meg. Ajánlott nekem még korábban egy ismerősöm egy módszert, biorezonanciás állapotfelmérés, hogy itt ki mutatja konkrétan, ha tejallergiás. Sőt mostanában halottam egy másik módszert, a vércsepp analízist. Szerintem ezeknek nézz utána. Ha akarod majd küldök honlapokat. Viszont én azt megkérdezném, hogy mikor tejmentes diétán voltatok, akkor tisztult a bőre? Sőt én is megnézetném a glutént, mert a férjem családjában ez okoz ilyen problémákat. Na ez elég hosszúra sikerült, de remélem a mi történetünk segít neked valamit. Ha bármiben tudok segíteni, akkor jelentkezz nagyon szívesen teszem.
2012. szept. 13. 09:27
 12/17 anonim ***** válasza:

A biorezonancia egy nagy kalap sz.... Szemfényvesztés.

A lisztérzékeny feleség vagyok... A férjem millió helyen volt előtte, hogy kiderüljön, mi a baja, már kínjában ő is elment biorezonanciára, és mondták tuti nem lisztérzékeny, de beszedettek vele 25 ezerért mindenféle csoda homeós bogyót, amitől persze nem javultak a kiütései...

Ne hagyjátok, adjatok tejet otthon, majd vérvétel ismét!!

2012. szept. 13. 11:07
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszi mindenki hasznos válaszát. Hát nem tudom. Júliusban voltunk gasztrón vérvételen, elôtte ivott tejet és tejterméket is evett, de mégsem mutatott ki semmit a vizsgálat. Étrendi naplót kellett vezetnem másfél hónapig, amibôl látszik, hogy a tej hatására rosszabbodnak a tünetei. Nem mondom, hogy a tejtôl lennének, de hatására újra bedurran az ekcémája. Közölte a gasztrós doki, hogy akkor 2 hónap NULL tejfehérje diéta. Még a közepén járunk, nem látok még változást. Eddig még senki nem gyanakodott a gluténre, mármint a megjárt orvosok közül, így arra nem is diétáztattuk sose.

Pont a napokban hallottam egy ismerôsömtôl, hogy a lányának a laktózérzékenységet nem mutatta ki semmilyen vizsgálat, de tuti, hogy van neki, mert ha laktóztartalmú ételeket eszik-iszik, akkor erôsen vannak tünetei, ha meg laktózmentest fogyaszt, akkor semmi tünet. Én már nem is tudom mit csináljak:-(((((

2012. szept. 14. 05:59
 14/17 anonim ***** válasza:

Ez hosszú út, mire kiderül, mi okozza valóban a problémát.

A férjemnek 10 ÉV!! volt, mire kiderült, hogy lisztérzékeny.

Előtte kivetették a manduláját, az amalgám tömését, mondták, hogy rühes, nem sorolom tovább...

Most csináld amit ez a doki mond. A diétát tudod tartani? JÓl diétáztatod? Tudod, hogy rengeted dologban lehet tejfehérje? Vaj, kifli, felvágott, stb??

AMúgy a férjemnél a sok orvosi melléfogás után mi jöttünk rá, hogy mitől lehet, mármint, hogy ételtől van, és akkor kezdtük kizárni az ételeket, és akkor jött a megoldás. Szegény a végén már csak zöldségen élt, amikor tisztult a bőre.

És ha ott megissza, attól még nem biztos, hogy az azonnal kimutatható a véréből.

Nehéz dolog ez.

AMúgy merre laktok? Mi Érdligetre járunk egy dokihoz magánba, aki a Sotén dolgozik.

2012. szept. 14. 08:13
 15/17 A kérdező kommentje:

Pont tegnap este említette az anyám, hogy valami eü-s ismerôse mondta neki, hogy akár gluténérzékeny is lehet. Most már kivárom ennek a 2 hónapnak a végét, aztán majd a dokival mindent megbeszélünk. Odafigyelek a felvágottakra, kenyérre, mindenre, inkább a bölcsis kajától tartok, bár direkt rákérdeztettem a kajahordóknál és azt mondják, hogy dietetikus által összeállított tejmentes étrendet kap.

Egyébkén pestiek vagyunk.

2012. szept. 15. 06:37
 16/17 anonim ***** válasza:

Áh, de akkor nem a tejnél lobbana fel a bőre, ha LÉ.

Nekem a leírásaid alapján tényleg a tej a gyanús.

Csak kitartás, hosszú idő, amíg kiderül.

És ha találtok egy jó dokit, akkor maradjatok annál, még ha csak tippelget is, végig kell járni a lehetőségeket.

2012. szept. 15. 07:01
 17/17 A kérdező kommentje:
Na most mondtad ki az igazat: HA találnánk egy jó dokit. Ez az, ami szinte lehetetlen, mert eddig szinte csak olyanba ütköztünk, aki miután látta a negatív leleteket, azt mondta: "Anyuka, adhat neki mindent, csak mértékkel, az ekcémáját meg kenegessük nyugodtan".
2012. szept. 15. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!