Tejfehérje allergiás gyereknek mit adjak tej helyett?
A fentieken kívül adhatsz neki Sinlacot is, akár hígabbra csinálva, pohárból is.
Az én kisfiam sose volt oda a tápszerért, de a Sinlacot nagyon szereti.
Rizstejet házilag is készíthetsz.
Az én fiam is tejallergiás, de ő teát kap reggel, este meg egy pohár vizet. A főétkezések tartalmasak, a reggeli és esti 3 deci folyadékot meg így pótoljuk. A calciumpótlás pedig Ca-kiddel van megoldva.
Próbáld meg a kókusztejet, annak édesebb az íze. (A kakaókra is figyelj oda, mert némely kakaópor is tartalmaz tejszármazékot.)
És most nem bántásból írom, amit írok, mert az én 2,5 évesem is tejallergiás, tudom, miről beszélsz, de a te hozzáállásodon is sok múlik:
Amíg te úgy gondolkodsz, hogy "Szegény kicsikémnek ezt a sz@rt kell inni a finom tejecske helyett", addig a kisfiad is ezt fogja érezni. Eleinte nekünk is rá kellett szólni egymásra és a nagyszülőkre, hogy ne grimaszoljanak vagy ilyesmi, ma meg már olyan természetességgel veszem ki a rizstejszínt/zabtejszínt a hűtőből tejszín helyett, mint ezelőtt a tejfölt. (És már nagyon tejet se veszek, én, aki annyi tejet megittam, hogy a férjem azt mondta, ha tehenet tartanánk olcsóbban jönnénk ki.)
Kisfiamnak külön főzök a bölcsibe, mert a szolgáltató nem vállalta tej- és tojásallergiás kisfiam étkeztetését. Azt főzöm, amit a többiek is esznek, csak olyan alapanyagokból, amit a kisfiam is megehet. Van egy kisfiú, aki rettenet rossz evő volt mindig (2 évesen éppen 10 kiló), és a tejbegrízt egész egyszerűen kihányta. Mióta megkóstolta a kókusztejbegrízt, azóta neki is szoktam főzni, mert 2dl-t!!! megeszik belőle.
Bocsáss meg, az idézőjel, nem tőled volt idézet, hanem egy általános párbeszéd-alapnak szántam!
Rendben, akkor csak az első mondatomat vedd figyelembe, bár tényleg nem rossz szándékkal írtam a többit!
Még annyit hozzátennék, mert eszembe jutott, hogy esetleg, ha másik fajta rizstejet próbálnál ki? Szerintem nem mindegyiknek egyforma az íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!