Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vehetnem ra 2 eves...

Hogy vehetnem ra 2 eves fiamat a gyumolcsevesre?

Figyelt kérdés
Kissebb koraban rengeteg gyumolcsot evett pepesitve, de kb fel eve meg arra sem tudom ravenni hogy megkostoljon valamilyen gyumolcsot.
2012. jún. 14. 08:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Esetleg keverd bele krémtúróba, tejberizsbe, vagy készíts máglyarakást, az nagyon finom, jó sok almát belerakhatsz, fahéjjal... hm!!! :)
2012. jún. 14. 08:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Vagy pépesítsd le neki néha ugyanúgy, mint baba korában. Még mindig jobb, mintha egyáltalán nem enne gyümölcsöt.

Szerintem semmi ciki nincs azzal, ha még pépeset is eszik, az is csak gyümölcs, csak más formában.

2012. jún. 14. 08:59
 3/6 anonim ***** válasza:

1,5 éves kisfiam se akar mostanában gyümölcsöt enni. Viszont a gyümölcsleves levét megissza. Tedd bele neki pohárba, vagy amiből iszik.

Ha valamibe beleteszed, akkor pépesen tedd - az én kisfiam képes kiszedni belőle.

Csinálj rántott almát, nagyon fincsi, és ahogy az első írta máglyarakást.

Készíts gyümölcsturmixot tejjel vagy joghurttal.

pl.

- 1 banán, 3dl tej

- 2-3 barack, 2,5dl tej stb.

2012. jún. 14. 09:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Igazán bíztatót nem tudok írni. :(

Nálunk is ez a helyzet és a doki és a védőnő is azt mondta, hogy majd elmúlik, ne aggódjak (ők ezt könnyen mondják).

A fiam sem eszik gyümölcsöt már fél éve, pedig addig akármilyet adtam neki, felfalt mindent, télen 5-6 mandarin volt a napi minimum, most meg.... Most a gyümölcsjoghurtba pépesítek epret, cseresznyét, meggyet. Ezt néha megeszi, néha csak belekóstol, megrázza a fejét és már az eredeti joghurtot sem eszi meg aznap, a natúr pépesített gyümölcsöt meg sem kóstolja. :(

2012. jún. 14. 09:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nálatok nem így van, de a környezetemben azt vettem észre, hogy azok a gyerekek nem eszik meg a gyümölcsöket, akik rendszeresen kapnak agyonédesített édességeket (cukor, csoki stb.). Azokhoz képest a gyümölcsöknek sokkal kevésbé édes az íze, ezért nem kívánják.

Én ebből kiindulva a kisfiamnak csak nagy ritkán adok édességet, akkor is leginkább kekszet, sütit. Csokit talán háromszor evett eddig, 22 hónapos most.

Tehát én azt javaslom, ne erőltesd a gyümölcsevést (dackorszak idején úgyis csak ellenkezést vált ki), csak hámozd meg, darabold fel és tedd elérhető helyre. Egyél a szeme láttára gyümölcsöt, és csak akkor adj neki belőle, ha kér. És ha szokott enni édességeket, adj neki kevesebbet és válogasd meg azokat (pl. inkább natúr túró rudi, gyümölcsös joghurt).

2012. jún. 14. 09:04
 6/6 anonim ***** válasza:

csomó sütibe bele lehet sütni a gyümölcsöt

amúgy ebben a korban a legválogatósabbak. ha mindig van otthon gyümölcs, és látja, hogy ti is eszitek, úgy egy év múlva újra gyümölcsevő lesz!

2012. jún. 14. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!