Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen készítmények vannak...

Milyen készítmények vannak amik a kisfiúk fifymaszűkületén segítenek?

Figyelt kérdés
A kisfiam 2 éves és nem húzódik fel neki teljesen a fitymája.Mutattam már gyerekorvosnak is az első rögtön rávágta mikor 1,5 éves volt hogy sebészet és ott megcsinálják neki.A másik gyerekorvos azt mondta ne vigyem mert mivel kicsi nem csinálják meg amíg pelusos.Ráér még ovis korig.Tanácstalan vagyok meddig kell várnom.Hallottam hogy létezik olyan kenőcs ami segít abban hogy oldja a letapadást.Használt valaki hasonlót?

2012. jún. 13. 20:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem keressetek egy jó urológust, inkább az mondja ki a végső szót. Az én két fiam is megfordult egynél - ismerős ajánlott be minket, nem kellett várni, kedves volt - nincs rossz tapasztalatunk. A nagyobbiknak, ő akkor volt 4 éves ambuláns, helyi érzéstelenítéses beavatkozás volt. A kisebbik - 3 éves - már műtét. De az is gyorsan megvolt. Ja és annak ellenére volt fitymaszűkületük, hogy nagyon figyeltünk. Kenőcsről még nem hallottam, de nem is kennék ilyen-olyan vegyszereket a fiúk kukijához :)
2012. jún. 13. 20:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

olyan krém van ami oldja a letapadást, szteroidos így csak receptre adják ki.

viszont a kérdésedben meg fitymaszűkületet írsz, ha az a gond akkor nem segít a krém, mert az tényleg csak feloldja a letapadt bőrt.

menj el vele gyereksebészetre és kérdezd meg mi is a probléma valójában, tényleg nem mindegy

2012. jún. 13. 20:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ftorocort kenőcs. Mi most kezdtük el. Fel kell húzni amíg engedi és nagyon keveset kell mindig rákenni így elvileg fokozatosan mindig egy kicsit jobban engedi. Mi most kezdtük el így még nem tudok nyilatkozni, csak annyit tudok, hogy sokáig kell használni, nekünk 2 hónap múlva kell visszamenni a sebészetre.
2012. jún. 13. 20:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
3. vagyok... igen ez csak a letapadáson segít a szűkületen nem. Nekünk mindkettő van így mindenképp műtét lesz sajnos:(
2012. jún. 13. 20:33
 5/8 anonim válasza:
100%
Nem vagyok anyuka,de olvastam,hogy 2éves korig nem muszáj,hogy teljesen hátralehessen húzni,szerintem még várjatok egy kicsit,mert ilyenkor az urológusok általában teljes körülmetélést szoktak ajánlani(nem mind,de sokan),és nem az a legjobb megoldás,lehet,hogy egy kicsit később már jó lesz.Olvastam olyat is,hogy valakinek 3éves koráig nem ment teljesen hátra a fityma,majd csak később,de szerintem még egy kicsit lehet vele várni,igazából rossz nem lesz neki.Egyébként ha megtudjátok oldani akkor áztassátok kamillateába,sok urológus ajánlja és nekem is jót tett.
2012. jún. 13. 20:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Pontosítom letapadás van mert a pisilés megy szépen csak nem húzható teljesen fel a fityma.Feszül.Egyenlőre gyűjtöm az infókat.
2012. jún. 13. 21:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanígy vagyunk mi is :( Nekünk a doki írt fel egy olyan kenőcsöt, amitől állítólag majd hátra lehet húzni a bőrt. Diprosalic a neve. Minden nap reggel és este kell bekenni, kisfiam már rutinos, van, hogy Ő szól, hogy kenjem be, és amióta használjuk, azt vettem észre, hogy 3 helyen is megindult a bőr. Én sem szeretném, hogy körülmetélnék! Én is mindig odafigyeltem, még kicsi volt, minden fürdetésnél hátrahúztam neki, azt hittem nagyobb korára már elfogjuk felejteni, de nem. :( Sajnos a fiúk 92%-a "szenved" a bőr letapadásában. Bevallom nem merem elvinni szakorvoshoz, félek, hogy megműtené, körülmetélné :(( Ezt nem akarom/juk! Várok még, mert látom tényleg jobban le lehet húzni most már a bőrt, mint régebben.

Kérdezd ki gyerekorvos véleményét a krémmel kapcsolatban. Remélem sikerülni fog Nektek is, és nekünk is!

2012. jún. 13. 22:14
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nekem azt mondta a gyerekorvos (tapasztalt, iszonyú okos), hogy egyáltalán nem kell ilyen gyerek korban teljesen hátramennie a fitymának. Legkésőbb 16 éves korban... Kicsit mondjuk furcsálltam ezt a dolgot, a majd' 4 éves fiamnak se megy hátra teljesen és elég sokszor elbizonytalanodom, hogy mégis el kéne vinni máshoz is megmutatni.
2012. jún. 15. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!