Rosszul nevelem a kislányom?
A te kislànyod felnött koràban büszke lesz ràd,hogy te iyen bizalmas kapcsolatban voltàl vele.
Ne utasitsd dolgokra,hanem szépen magyaràzd el hogy mit miért nem szabad.
Az hogy te megkérdezed hogy van-e kedve igenis egészséges.
INkàbb kérdezd meg,mintsem a te utasitàsaidra haragudjon.
Persze ha szemtelenkedik veled kisebb bünti(édességmegvonàs)nem àrt.
Mindenki ugy neveli a gyermekét ahogy jonak làtja.
Engem is szolt màr meg"barätnö"hogy mit hogy kellene,de ugy gondolom nincs törvénybe leirva hogy egy anya hogyan,milyen elvekkel nevelje cseme^téjét.
Ja és ha mindenben kikéred a véleményét,akkor inkàbb nyitottab lesz,hisz a véleményét megmeri majd mondani.Nem lesz elveszett gyerek,,,
Ahogy olvasom a leírásod, én is így nevelem a fiamat.
(Pedig nem egyedül nevelem.) Ő már 9 éves és bizony nem akar semmit enni rántotthúson kívül.
Ha megkérdem mit főzzek azt mondja húst.
De akkor sem tetszik neki semmi. Sült húshoz, ha rizs van azt se eszi meg, krumplit se. És bizony rohadt szemtelen.
Lehet, hogy a barátnődnek igaza van és elkényeztettjük a gyerekeinket?
Úgyértem túlzásba visszük a kedvükben járást???
Hát lehet... Szerintem járhatsz a kedvében,megkérdezheted mit szeretne enni,csinálni stb. de nem mindig. Elvégre Te vagy a felnőtt,Te tudod éppen mire van szüksége,vagy épp hova "kéne" mennetek. Az "életben" sem lesz mindig úgy a kislányodnak majd később ahogyan ő azt mindig szeretné. Én ezt tartánam szem előtt. Az Ő érdekében.
3gyerekes anyuka-én pl. ha szeretném se tudnék mind3 gyerekem kedvében járni :D
Hát igen az jó hogy néha megkérdezed hogy mit szeretne enni, de ne mindig. Legyen egy kívánságnapja és akkor a te eldöntött ebéden kívül kérhet még egyet ő. így megtanulja hogy neki is van szava, de anya tudja mikor mit tud főzni stb.
Az hogy megkérdezed hogy akar a menni a barátnőjéhez, vhol jó, de ne mindig. Mert akkor rászokik hogy ha ő akar menni akkor menni kell ha tudsz menni ha nem, ha szívesen látják ha nem, ha otthon vannak ha nem.
Inkább próbáld úgy előadni néha, hogy figyelj most anya végzett mindennel, elmegyünk a barátnődhöz jó? De ez olyan egyszeri legyen mindig. Meg pl előadhatod úgy is hogy ma nem tudunk menni a barátnődhöz, mert elmentek valahova (mondod hogy hova), de az anyukája mondta hogy szombaton lehet hozzájuk menni mert akkor ráérnek. Így megtanulja azt is hogy másokhoz sem akkor megyünk mi akarunk, hanem illik előre megbeszélni.
Tehát ahogy már írták, egy bizonyos pontig jó ha társként kezeled, de ne nőljön a fejedre. Vhol pláne most mikor tanulja korlátokat, érezze hogy kérhet dolgokat, de te döntöd el hogy lehet vagy nem lehet. Ha nem lehet akkor is tudja miért és ha lehet akkor is tudja miért.
Úgyhogy nem rossz ez, csak kicsit csiszolj még rajta te irányodba kicsit, hogy érezze te vagy a döntő nem ő, de meghallgatod a véleményét, de te döntesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!