21 hónaposnak kell e tudnia?
-egyedül enni kanálal?
-egyedül innia pohárbol?
egyedül levetkőznie?
-egyedül felöltöznie?
vagy egy 21 hónaposnak mit kell tudnia?
Nagyon elteroek ebben a korban a gyerekek. 3-4 eves korra viszont beerik egymast es a kutya meg nem mondja, hogy melyik beszelt elobb, melyik evett eloszor egyedul.
Azt mondom, hogy elkepzelheto, hogy egy 21 honapos ezeket mar mind tudja, mig egy masik ezek kozul egyet sem. Van, hogy az a 21 honapos, amelyik nem tudja ezeket, azert nem tudja, mert meg nem is gyakorolhatta, de van, hogy meg nem olyan ugyes, hogy ezeket egyedul vegrehajtsa. Sok mulik azon, hogy mennyi onallosagot kap a gyerek kezdettol fogva.
Az en lanyom juliusban lesz 2 eves, de mar reg egyedul ivott 1 evesen, egyedul enni kanallal meg csak a kevesbe folyos kajakat tudja megenni - azt sem tokeletesen -, de csak azert mert nem mindig hagyom, hogy egyedul egyen. Egyedul levetkozni/feloltozni inkabb felulrol tud. Polot, pulcsit, kabatot mar tobb, mint fel eve egyedul is fel tudja venni, le tudja huzni. Also ruhazat-nadrag, mar nem megy, max veletlen sikerul. De folyton gyakorolja. A bugyit most kezdtuk el gyakoroltatni vele egyedul lehuzni.
Lányom most lesz 21 hós.
Ezek azok a dolgok amiket NEM kell, de tudhatja. vagy is általában ebböl valamit tud valamit nem, és ha egyiket sem vagy mindegyiket akkor sem baj.
Lányom kanállal már nagyon régóta eszik, pohárból én sem szeretem ha iszik egyedül, így csak a kertben melegben engedem.
Levetközésben és felölötözésben a cipöt tudja egyedül meg a nadrágot próbálja, de nem tudja egyedül.
Amit tudnia kell, önállóan menni, gugolásból felállni, kommunikálni az emberekkel (pl mutogatni, babanyelven próbálni beszélni...), egy egy dolgora fefigyelni. Ha szolsz a nevére hallgatni (na persze dackorszak alatt ez nem mindig megy). Valami iylesmi a 2 éves követelmény.
Fiam holnap lesz 21 hónapos.
Nálunk nagyon sokat jelent hogy van egy nővére és tanul tőle.Ő nagyon szépen eszik kanállal.Nem csak sűrűbb ételt, hanem levest is.Nem is szoktam etetni.Nővére ennyi idősen nem evett szépen.Pohárból is szépen iszik, de szerintem ez az egyik itatónak köszönhető,ami pohár szerű....vmi.Drága is volt.
Vetkőzni, deréktól lefelé:nadrág pelus, fölsőt még nem.Felöltözni nem.Ezt ovis kortól csinálják.
Beszélni még most kezd belejönni, nővére ennyi idősen már mondatokba beszélt. Nálunk elég nagy önállóság van, de mint írtam a nagyobb tesó miatt.Amit a kislány egyedül csinál azt a fiamnak is egyedül kell.:-)
zokni, cipő, kabát nadrág pelus levétele profin megy :) felvenni nem igazán még
pohárból gyönyörűen iszik
kanállal még baja van inkább tetetem még
szeret öltözködni, segit a le és felvételben.
ha rájö za ötperc akkor bemegy a szobába s az össze pulcsit nadrágot mindent a nyakára huz s jön ki"felöltözve"
ha bejövünk kintröl rögtön leveszi a szandűálját cipőjét :):)
kalapot szivesen hord de a hajpántot hajgumit utála
Nagyon eltérőek ebben a korban.
Az én lányom ennyi idősen felöltözni nem tudott egyedül a felsorolásból.
Fiam 21 hós.
-kanállal,villával eszik,már nem etetem(nem tökéletes)
-pohárból iszik egyedül(nem tökéletes)
Cipzáros felsőket leveszi egyedül
A többi nem megy:-)
Beszélni egyáltalán nem beszél még:-))
kislányom 22 hónapos, de leirom:)
egyedül eszik, már elég rég
pohárból iszik, ez is rég mivel nem használtunk egyeltalán cumisüveget
ha könnyen járó cipzáros van rajta le tudja venni, különben ügyetlenül öltözik (mindkét lábát ugyanabba a nadrágszárba me ilyenek)tépőzáras cipőt fel és le tud húzni, rendesen (jobbat jobba, balt balba.)
ismer néhány szint (piros, kék, zöld) tudja hogy hivnak mindenkit a családból, nagynénéket, dédszülőket, mindenkit:)
tudja hány éves
2 szavas mondatokat mond (pl gyere be, kell cici, hagyma csip, apa/anya gyere, Arnold(a kutyánk) hallgass stb)
emeletes házunk van, egyedül lépcsőzik fel és le
elpakolja a játékokat
nagyon tud hisztizni
Kisfiam ennyi idősen egyedül ivott pohárból, és pár ruhadarabját levette (főleg a kesztyűt és a zoknit, amitől kikészültem télen. :))
2 hónappal múlt 2, már a kanállal evés is megy, de az még eszembe sem jutott, hogy egyedül kéne öltöznie. Szerintem az elég nehéz.
Szerintem sem kell, csak lehet.
Kisfiam 22 hónapos, villával, kanállal tud szépen enni, ha van kedve (levest is), pohárból tudna inni, de nem lehet tudni, mikor jön rá, hogy poénból magára vagy a padlóra önti, ezért inkább nem adok a kezébe poharat (csak fürdőkádban vagy csapnál a fogmosópoharat).
Próbál öltözködni, cipőt, zoknit néha leveszi, de megint csak nem szívesen engedem gyakorolni, mert itt a dackorszak és néha nehéz vele megértetni, hogy mit kell éppen felvenni.
Emellett mondatokban, mások által is érthetően beszél, lépcsőn kapaszkodás nélkül is felmegy, lefelé kapaszkodva, guggolás, futás, hátrafelé lépkedés, körbeforgás megy neki. Ugrálni páros lábbal még nem tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!