Mi a különbség a Lego és a Lego Duplo között? Egy kezdő legós anyuka. A Duplo elemekhez nem jók a Lego elemek?
Régen volt, hogy Legóztam. A Duplo elemek nagyobbak a "sima" Legóhoz képest. Duplájuk pontosabban. A Duplo a nagyon kicsi gyerekek számára van elsősorban, és azért nagyobbak, mert könnyebb nekik abból építeni, valamint nehezebb lenyelni méretük miatt.
A normál Lego elemek és a Duplo elemek nagyrésze összeépíthető.
Az összes eddigi válasz ferdít!
A duplo NEM a duplája a sima legónak. Még a legkisebb duplo elem is jóval nagyobb a lego elemnél, már nem veszem elő, de ha nagyon keresgélni akarok, akkor a legnagyobb lego elem a duplo 1/8-a. Vagyis, fele olyan hosszú, fele olyan széles és fele olyan magas. Bizonyos lego elemek illeszkednek a duplo elemekhez ( amiket említettem), de nem az összes.
A lego-ra az jellemző, hogy egy bizonyos előre meghatározott "figurát" rakhatod ki a sok kicsi elemből, persze emellett a fantáziádra bízva bármi építhető, ha van kellő mennyiségű darabszámod hozzá.
A duplo inkább a kisebbeknek való, nagyobb formákat építhetsz belőle és kész emberkék, állatok vannak hozzá. A legonál pl. az embert magad építed össze. (nem mind, nagy a paletta)
De a kérdésedre válaszolva, a két játék ugyanazon cég terméke, egymással kompatibilis, amennyire fent írtam.
Utolsó vagyok, most látom amit írtál.
Ha konkrét dolgot keresel, tudod, hogy mihez kell az ajtó vagy ablak, mindegy, hogy legonak vagy duplonak nevezik a neten, de vigyázz, mert sok féle rögzítési lehetőségek vannak, nem biztos, hogy ha magát az ajtószárnyat veszed, akkor az illeszkedik az ajtó keretéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!